Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Mój kawałek raju 16:16, 24 lip 2012

Do góry
To czosnek? Piękny kolor ja mam bordowy.. floksy śliczne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:04, 24 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
To są Irenko bardzo znane kwiatuszki tylko ja nazwy nie wycisnę z mojej sklerotycznej bazy.Za pewne kobiełki z większym doświadczeniem znają te kwiatuszki.
Ja mam floksy białe i różowe.Pierwsze wyższe,drugie są niższe.Mam jeszcze inne różowe,ale te są za płotem i takie najpopularniejsze

pewnie popularne, ale nie pamiętam widzisz, gdybym jechała autem, to bym floksy wzięła od ciebie ale gdzieś kupię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:40, 24 lip 2012

Do góry
To są Irenko bardzo znane kwiatuszki tylko ja nazwy nie wycisnę z mojej sklerotycznej bazy.Za pewne kobiełki z większym doświadczeniem znają te kwiatuszki.
Ja mam floksy białe i różowe.Pierwsze wyższe,drugie są niższe.Mam jeszcze inne różowe,ale te są za płotem i takie najpopularniejsze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:28, 24 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

ha, ha, prawie jak na twoich kolorowych rabatach
a ja się objadam podpłomykiem, uhm...pyszny i do tego sałatka
a roslinki już posadzone

Jakie prawie masz pięknie i kolorowo i o wiele więcej ...

więcej mam, ale jakoś mam wrażenie, że najwięcej u mnie różnych odcieni zieleni i faktur i borda:
muszę floksy upolować, one dodadzą mi życia, więc muszą być ogniste
a tu moje skrzynki, które obsiałam nie wiem czym, na pewno niskie aksamitki z moich nasion i wysokie jasne z nasion od Ani asc, a co pozostałe, zapomniałam, opakowania wywaliłam

i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są

Mój kawałek raju 13:36, 24 lip 2012

Do góry
Dziekuję za zdjęcia i za tę specjalną dedykację

Floksy chcę mieć w moim wiejskim ogródku, koniecznie! Może masz w planach ich dzielenie?

A to drugie to czosnki? Piękne I te bzyczki na nich Ech, to właśnie tygrysy lubią najbardziej (włączając w to także truskawki)

Ale dużo tych zdjęć miało być, a tu co?
To będzie zaczarowany ogród 12:44, 24 lip 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Teraz może to jeszcze pieknie nie wyglada, bo roślinki małe ale nie chciałam aby do przyszłej wiosny sama ziemie leżała

Uff a do tego kocimietka, floksy, ostrózki, bukszpany, naparstnice i inne drobiazgi a na reszte przyjdzie czas wiosną, tak aby kawałeczka ziemi widać nie bylo, tylko same kwiaty

To wszystkie nasadzenia na tę chwilę w tej rabacie bo już się pogubiłam w tym gąszczu kwiatków

Na tej nie ta na razie do jesieni pusta
Wszystko co wymieniłam jest przed domem
To będzie zaczarowany ogród 12:36, 24 lip 2012

Do góry
greglis napisał(a)
Teraz może to jeszcze pieknie nie wyglada, bo roślinki małe ale nie chciałam aby do przyszłej wiosny sama ziemie leżała

Uff a do tego kocimietka, floksy, ostrózki, bukszpany, naparstnice i inne drobiazgi a na reszte przyjdzie czas wiosną, tak aby kawałeczka ziemi widać nie bylo, tylko same kwiaty

To wszystkie nasadzenia na tę chwilę w tej rabacie bo już się pogubiłam w tym gąszczu kwiatków
To będzie zaczarowany ogród 12:29, 24 lip 2012

Do góry
Zostaly posadzone róże ( gdzieś zniknęły )
MRS John Laing
Reine de Violettes
Perennial Blue
Esmeralda
Parole
Constans Spray ( hurra dostalam )
Cottage Rose
Aphrodite
marie Antoinette
Crocus Rose
Big Purple
Ascot

to będzie nowa rabata różana - zakupy juz jesienią

Ogrodnik mimo woli 21:11, 23 lip 2012

Do góry
Zakwitła kolejna lilia w kałuży

I kupiłam białe floksy.. pełne Ale foto nie zrobiłam.... nie wygląda to wogle jak floks....
Rajski ogród Ani 15:55, 23 lip 2012

Do góry
Fajne spotkanie i super roslinki u ciebie zachorowałam na floksy
pozdrawiam Aniu
Phlox - floks 15:46, 22 lip 2012

Do góry
Floksy o niebieskich kwiatach 'Blue Paradise'

Z przywrotnikiem ostroklapowym

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:00, 21 lip 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Bożenko,Twojej imienniczki zdjęcie będą nie prędzej jak za tydzień,bo tam,gdzie ma działkę nie ma internetu.

Aniu,bardzo miło było cię poznać,jesteśmy umówione we trójke na wyjazd sierpniowy do Szmita.Dziękuję ci za floksy piekne kolory,mam nadzieję ,że twoje w końcu będą rosły u mnie.Siewkę złotokapu posadziłam przy swoim i musze ci powiedzieć,że te kwiatki dziaisiaj lekko rozkwitły na żółto,a liście na tym krzaku są takie jak u twojej siewki.Mam nadzieje,że jednak to bedzie złotokap.
Małgosiu mnie również miło było Was poznać i dziękuję za super spędzony czas Do następnego spotkania w realu aha do Bożenki jednak mam trochę dalej niż myślałam, sporo ponad 30km. ale to nić i tak to jest blisko Pozdrawiam
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:55, 21 lip 2012

Do góry
Bożenko,Twojej imienniczki zdjęcie będą nie prędzej jak za tydzień,bo tam,gdzie ma działkę nie ma internetu.

Aniu,bardzo miło było cię poznać,jesteśmy umówione we trójke na wyjazd sierpniowy do Szmita.Dziękuję ci za floksy piekne kolory,mam nadzieję ,że twoje w końcu będą rosły u mnie.Siewkę złotokapu posadziłam przy swoim i musze ci powiedzieć,że te kwiatki dziaisiaj lekko rozkwitły na żółto,a liście na tym krzaku są takie jak u twojej siewki.Mam nadzieje,że jednak to bedzie złotokap.
Mój kawałek raju 22:49, 19 lip 2012

Do góry
podpory kupowałam w 2011 na allegro, a co do deszczu już mi psycha siadła, cały czas leje jeszcze mnie z internetu wywalało, bo gdzieś dalej burza była

ok.13.00 zrobiłam kilka fotek, a potem to już mnie przegoniło i z koszenia i robienia zdjęć i aż do tej pory, uff
floksy
Moje poletko 21:21, 19 lip 2012

Do góry
Wróciłam z działeczki-pogoda w kratkę.
Jak padalo był czas na kawkę, jak zaświeciło-motyczka i plewienie-zarośniete bardzo! i wogóle jakiś
taki bajzel mam na ogródku
M robił podporkę pod winogrona ,a ja jakoś starałam sie to wszystko ogarnąć.Ale dzisiaj coś mi nie szło!.
Trudno czasami tak jest.
Sanepidu się nie spodziewam! Teraz kontrolują budki ze smażona rybką!

Moje rozwary-żeby nie bylo ,że nie mam

jako ostatnie zakwitły białe floksy

Ogrodnik mimo woli 20:19, 19 lip 2012

Do góry
Aniu sto razy mówiłam,że cudnie u Ciebie ale powtórzę jeszcze raz a różowe floksy mnie powaliły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:18, 19 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Śliczne te Twoje hortensje.... ja też posadziłam jedną limkę, ale jak na razie nie ma pąków może za młody krzaczek.... muszę uzbroić się w cierpliwość Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie

Po raz pierwszy zobaczyłam je u Danusi i usłyszałam, na dodatek, że zawsze kwitną, więc posadziłam 8 ale wiem, że jeszcze je dokupię, choć nie jest łatwo je u nas zdobyć; do tej pory miałam ogrodowe i jakoś na tym polu bez sukcesu, żadnych kwiatów nie mam a teraz zachorowałam na czerwone floksy jak u Ani, co też się to wyprawia, kiedyś ich nie chciałam!
fajnie, ze wpadasz Agnieszko

Mi tez spodobały się te czerwone floksy... właśnie pytałam Anię czy zna odmianę

Może odszuka, bo ta czerwień w tej grupie jest niesamowita juz to widzę u siebie, na tle zieleni
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:12, 19 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Śliczne te Twoje hortensje.... ja też posadziłam jedną limkę, ale jak na razie nie ma pąków może za młody krzaczek.... muszę uzbroić się w cierpliwość Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie

Po raz pierwszy zobaczyłam je u Danusi i usłyszałam, na dodatek, że zawsze kwitną, więc posadziłam 8 ale wiem, że jeszcze je dokupię, choć nie jest łatwo je u nas zdobyć; do tej pory miałam ogrodowe i jakoś na tym polu bez sukcesu, żadnych kwiatów nie mam a teraz zachorowałam na czerwone floksy jak u Ani, co też się to wyprawia, kiedyś ich nie chciałam!

Mi tez spodobały się te czerwone floksy... właśnie pytałam Anię czy zna odmianę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:03, 19 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Ogrodnik mimo woli 11:00, 19 lip 2012

Do góry
Aniu, mnie już zabrakło pochwalnych przymiotników, po prostu bomba! ty masz u siebie mini Wojsławice, a te twoje floksy są cudne,wiem, że i u siebie muszę takie posadzić, kolor obłędny!

a te ptaszki, co kąpiele sobie urządzają...nie dziwę się, że pracować trudno, jak takie widoczki pod ręką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies