Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Początki 14:18, 17 wrz 2012

Do góry
Gosiu, możesz te tuje pasem funkii podsadzić, 2-3 odmianami, np. różniącymi się wysokością i ubarwieniem. I posadzić je nieregularnie pomieszane. Dajesz np. kępę wyższej, takiej typu Wild Brum, albo jakaś o żółtawym kolorze, a potem 3 mniejsze, powiedzmy 'Patriot, potem dwie duże kępy tej wyższej, potem kępa mniejszej i znowu wyższa, itd. Ja bym już teraz to zrobiła, albo zaczeła chociaż na końcu od bramy, to za kilka sezonów mogłabyś rozsadzać dalej z własnych rośłin.. Można też zrobić to samo żurawkami.

Masz gdzieś floksy szydlaste u siebie?
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:20, 16 wrz 2012

Do góry
Dziękujemy Elcia za miłe przyjęcie.Nagadamy się jak przyjedziecie do nas. Też niedosyt czuję !!!!!!!!
Floksy już rosną W piątek sadziłam
U nas chłodne noce, dobrze, że udało się Wam przedłużyć lato
Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasz powrót
P.S. Na prawdę jestem ciekawa gdzie ostatecznie wylądowaliście
Nigdy nie mów nigdy 21:34, 16 wrz 2012

Do góry
Najpierw pokażę zielone prezenty. Siedzą sobie już w ziemi od tygodnia. Trochę martwię się rogownicą. Nie wszystkie kępki wyglądają dobrze.I czy to się przycina? A jeżeli tak, to kiedy?

Tu floksy szydlaste między różami

a to sadzoneczka kostrzewy sinej przytulona do starszych koleżanek

Cebulek lilii nie pokażę, zakopałam
Nigdy nie mów nigdy 21:08, 16 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Julciu w czwartek było paskudnie, Eliza w deszczu targała mi floksy z ogrodu Ale od piątku było lepiej
Powolutku zrobię relację z naszego przedłużonego weekendu, bo troszkę zrobiliśmy

Czekam
Nigdy nie mów nigdy 20:54, 16 wrz 2012

Do góry
Julciu w czwartek było paskudnie, Eliza w deszczu targała mi floksy z ogrodu Ale od piątku było lepiej
Powolutku zrobię relację z naszego przedłużonego weekendu, bo troszkę zrobiliśmy
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:38, 13 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj miałam miłego gościa, przyjechała Kindzia po floksy szydlaste. Szkoda, że była tak krótko, bo nie zdążyłam się nagadać.
Fotek nie robiłyśmy, bo żadna z nas na to nie wpadła, a do tego cały czas padało.
Jutro jadę na krótki urlop, więc nie będzie mnie tydzień, dla tych którzy tu zajrzą zostawiam fotki, pewnie jak wrócę ogród będzie bardziej jesienny.

Bajkowy ogród Weroniki 19:32, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Niesamowite kolory Cegła i dywanik na deser

Danusiu, i końca tych kolorków czerwonych nie widać. Przekwitają czerwone floksy, astry chryzantemowe, i krzewuszka, to zaraz będzie czerwień marcinków.
Ogrodnik mimo woli 17:03, 13 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Trawy już nie chę.... zwłaszcza ekspansywnej
Chcę ze sklepu od Finki.... floksy.... tylko jak się teleportować??????

to chyba w niedługim czasie uda się zrobić! to co ja mam też wywalić, aż takie złe doświadczenia z nią miałaś?

Z nią nie miałąm i wcale mi się nigdzie nie rozłaziła, tylko posadziłam dosłownie obok rozplenicy i siedziała pod rozplenica zupełnie stłamszona.. i coś musiałam wyrzucić.... rozplenicy było bardziej szkoda.. a ona była taka, że nigdy nie widziałąm nawet jak wygląda... wiec nie było żal się pozbyć.... Teraz bym nie wyrzucała tylko pomyślała gdzie posadzić.. a rok temu wkurzona na moje pomysły.. dostała się na łopatę i wio....... Jak wyrzucałąm to nawet nie wiedziałam którą trawę wyrzucam, bo kupiłam rózne.... i nie wiedziałąm jak sięnazywa.. dopiero pod Twoim wpływem zaczęłam analizować któa to miłka i padło, że to ta wykopana, bo miałą pecha być posadzoną w złym sąsiedztwie
Ogrodnik mimo woli 16:44, 13 wrz 2012

Do góry
ale ten len ładny, ja mam nasionka od Marzenki i ciekawa jestem co mi się uda
a o jakie floksy Ci chodzi ? ja u Finki byłam kupiłam ale takie delikatniusie, gdzie to szukać
Ogrodnik mimo woli 16:19, 13 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

to chyba w niedługim czasie uda się zrobić! to co ja mam też wywalić, aż takie złe doświadczenia z nią miałaś?
Ogrodnik mimo woli 16:12, 13 wrz 2012

Do góry
Nigdy nie mów nigdy 22:00, 12 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Macham. O tych floksów to masz dużo, czy ta rabata taka olbrzymia???

Ja też Ci macham
Rabata spora 29 m x 1,20 m. Na niej mam 29 róż i floksy między sadzę
Pozdrawiam Ulcia.
Nigdy nie mów nigdy 10:13, 12 wrz 2012

Do góry
Jutro jedziemy, po drodze odbieram floksy od Elizy, a tu pogoda do bani. Żeby tylko posadzić się dało

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:38, 10 wrz 2012

Do góry
Floksy są o wiele lepsze, bo zimozielone Dobry wybór
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:59, 09 wrz 2012

Do góry
Dzięki za floksy. Już rosną sobie...między różami. Dostałam też szydlaste w dużej ilości od Siaaski i zmiana planów. Zamiast rogownicy floksiki będą zadarniać
Moja największa pasja - ogród 21:20, 07 wrz 2012

Do góry
Wreszcie dzięki Sebkowi Cię znalazłam. Mam dla Ciebie floksy 2 malutkie sadzonki (podzieliłam swoje na pół)w dwóch odcieniach. Pozdr.
Moja największa pasja - ogród 17:10, 07 wrz 2012

Do góry
Kasia pewnie że Ci przywiozę floksy Wykopię ile będę mogła i jakoś to podzielimy bo Rysióweczka też chciała
Ostatnio nie mam czasu żeby zaglądnąć na Ogrodowisko. Wróciłam do pracy i doba za krótka żeby z wszystkim nadążyć ale cieszę się że już jutro się widzimy
Nigdy nie mów nigdy 15:39, 07 wrz 2012

Do góry
Witaj Kindziu- proszę przypomnij mi kto ofiarowywał irysy , lilie itp. a chciał w zamian floksy, bo nie mogę znaleźć. A mam dla niej floksy w sadzonce. Dzięki za pomoc
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:50, 04 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Samo piękno. A w tle góry.
Z czego jest zrobiona ta zielona kurtyna/brama równo przycięta? Oraz: co za krzew rośnie po prawej stronie z białym odcieniem? Po lewej to pęcherznice żółtolistne, jak pamiętam? A trawnik to jak dywan specjalnie rozłożony na okazję. Tomek, nie szczędź nam zdjęć.

Ewo, za kurtynę robi u nas żywopłot ze świerka pospolitego. Właśnie domaga się wyrównania, bo się trochę zjeżył. Jeśli chodzi o ten jasny krzew to pewnie masz na myśli naszą "oliwkę", czyli gruszę wierzbolistną. Pęcherznice żółte są bo obu stronach ogrodu, potem w bukszpanowym to już Diabolo tło robi.
Właśnie jesteśmy w trakcie podrasowywania - odchwaszczanie, przycinanie, dosadzanie. Fotek dzisiaj nie wstawię, bo padam - dzień był dłuugi !
Kolory się dopiero zaczną w ogrodzie, bo zaczynają kwitnąć astry krzaczaste, nowo-angielskie i nowo-belgijskie. W trawiastym szaleje werbena (V. bonariense) w ilości niepoliczalnej Zaczynają kwitnąć nawłocie, czosnki skalne, rozchodniki, słoneczniki, sadźce no i oczywiście rozplenice i miskanty. Ciągle kwitną jeżówki, żurawki (odmiana 'Paris' kwitnie masowo i bez chwili przerwy od czerwca), liliowce, przetaczniki, floksy, fuksje no i nasz numer jeden w tym roku - Agastache 'Black Adder'. To agastache kwitnie wściekle od końca czerwca i pewnie skończy w październiku.
I kto powiedział że koniec lata ma być bez kwiatów. Wychodzi na to, że wrzesień to najbardziej kolorowy miesiąc w roku.
Tomek
Nasz mały raj na ziemi :) 18:53, 04 wrz 2012

Do góry
Cześć Asiu, dawno mnie nie było, ale u nas chrzciny i urwanie głowy, nie było czasu
Pisałaś u Rysiowej, że masz floksy szydlaste na zbyciu, mogę się do ciebie uśmiechnąć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies