hihi martuś już się tłumacze
miałam na myśli że te dwa pystynniki (twój i ten ze zdjęcia) wygladaja zupełnie inaczej. kolor i jakby pełniejszy ten kwiat na obcym zdjęciu. To może inaczej- zapytam cię - czy tobie się ten wasz pustynnik podoba czy raczej jesteś nim rozczarowana?
ja bym szukała trzeciej takiej która będzie miała coś z Nostalgii, tylko na zdjęciach dobrze odcieni nie widać- może Crimson Flower Circus? Tylko czy te czerwienie się nie różnią, nie wiem. Bardzo podoba mi się seria Flower circus, bo jest niewysoka i ma kwiaty w typie pashminy, takie pękate.
Jasne kwiaty do Nostalgii tez mogą być, choć nie cieniowane już , jednorodne
niezbyt rozumiem pytanie- skąd to zdjęcie? Nie wiem, ale wygląda trochę podobnie do zdjęć z ogrodu botanicznego ( tylko nie pamiętam którego, ale w Polsce chyba), gdzie były pustynniki po kilka sztuk rozrzucone na sporej przestrzeni.
Dziękuję Basiu za komplement. Największa magnolia "Alexandrina" ma dopiero 8 lat. Fantastycznie znosi przycinanie. Robię to zazwyczaj co dwa lata. Może kiedyś dorówna moim ukochanym magnoliom na Wawelu. To obowiązkowy punkt na wiosennej mapie naszych spacerów.
dziękuję za przemiłą wizytę
żurawki palce purple mnie wkurzyły...Magda przywiozła mi bodziszka max frei...myślisz, że rabata z nim będzie równie urodziwa?
dziś wysiałam łubiny i naprstnice, będzie za rok może jak wzejdzie
masz rację jak haronije spójnie tak jak lubię.
wczoraj dokupiłam do donic z rozchodnikami fiotetową lobelię i slicznie zgrała się z czyśccmi. sporo ich już kwinitnie. za chwilę będą jezówy zielone i inne nawet ta jedna baletnica o dziwo wylazła, musz eją podzielić jak podrośnie. kupiłam nasiona i wyssałam w trzcinnik cał,a pakę ale na razie nic nie wylazło
Marto łany to ja na razie odchwaszaczam ale dobre wiesci sa takie, że w zasadzie wszystkie trzcinniki zakwitły zatem jest nadziej. na razie roną w zwyż. w szerz ter ale powolutki pojedyńczymi źdzbłami. ale to kwestia czasu. na razie walcze z chwastami i musze uzupełnić braki ściółki bo wyczyszczenie jednego pasa zajmuje cały dzień
wrzuccie jakąs sciągę gdzie fotek szukać?czasu i tchu mi brak,ale przelececsie chetnie po polach i lanach u Nawi. a ze mam ostatnio chwilki tylko to podpowiedź potrzebna