Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 11:58, 07 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Asia -Makadamia ma dobry pomysł z tą magnolią. Zostawić, zdecydowanie. Magnolia nie lubi podobno przesadzania a szkoda by było żeby padła.

Asia, możesz cyknać fotę tej magnolii? Może da się ją, tę magnolię , podciąć na taką wysokość zeby dało radę pod nią kosic?

Tak dokładnie, to ja do tej pory byłam główną orędowniczką i pomysłodawcą wycięcia tej magnolii.
Ale to tylko ze względu na ławeczkę, której Asia zakazała ruszać, jako swojego głównego punktu widokowego. Magnolia rośnie akurat w takim miejscu, że cały ten widok zasłania.

Ale jeśli Asia się łamie co do ławeczki, to i z magnolią możemy przemyśleć sprawę
JoannaDe 12:10, 07 wrz 2017

Nie bardzo wiem jak to miejsce wyglada bo mam niestety zaległości.

Ale jak główna pomysłodawcztni sie łamie to git

Dodam tylko że ja swoją magnolie podciełam od dołu i mam teraz bardzo fajne wielopniowe drzewko. Wstawiałam nawwt u siebie zdjęcia. A podświetlona wyglądała cudnie.

Margerytka40 12:17, 07 wrz 2017

Dziewczyny magnolia wygląda tak

Może i dało by radę ją podkrzesać .
Druga sprawa ,wg mojego oka to na planie wypadnie tam gdzie białe kółko

Oczywiście to jest bardzo na oko. Nie mierzyłam bo pada. Poza tym więcej będzie widać jak wyznaczę już tę część.
Z ławeczki pewnie zrezygnuję bo i jabłonkę chyba trzeba będzie wyciąć niestety. Strasznie choruje. Stara jest już i prawie pusta w środku. Pewnie tak będzie,że przeniosę się do altany i nie ukrywam,że plan z pozbycie się jabłonki ma zmobilizować M do szybszego działania w kierunku budowy altany.
JoannaDe 12:35, 07 wrz 2017

Moim zdaniem jak najbardziej sie da. Ja bym podkrzesała. Od dołu wszystkie cienkie odchodzące na boki gałązki ciach.

Z tego co na zdjęciu widać to zostaną trzy główne pnie.

A grujecznik jak prowadzisz?Drzewko czy krzak?

Ale oczywiście to Ty musisz zdecydować.
Margerytka40 12:46, 07 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Moim zdaniem jak najbardziej sie da. Ja bym podkrzesała. Od dołu wszystkie cienkie odchodzące na boki gałązki ciach.

Z tego co na zdjęciu widać to zostaną trzy główne pnie.

A grujecznik jak prowadzisz?Drzewko czy krzak?

Ale oczywiście to Ty musisz zdecydować.

Grujecznik to jeszcze mizerota straszna . Zobaczę jak będzie pasować. Ma zadatki na wielopniowe nawet. Ja też myślę,że magnolka spoko da radę. Tylko to miejsce jest takie sobie. Asia ma rację,że wciągnąć się ją w rabatę nie da . Na razie to takie pisanie na piasku ,koniecznie muszę wyznaczyć wstępnie te rabaty.
makadamia 13:45, 07 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

koniecznie muszę wyznaczyć wstępnie te rabaty.

dobry wniosek
Margerytka40 13:47, 07 wrz 2017

Wiem
Margerytka40 15:00, 07 wrz 2017

Zdjęcia moich zamówionych traw

Rozplenica wschodnia Karley Rose,niestety resztki kłosków tylko,nic nie widać

Rozplenica Magic
Margerytka40 15:03, 07 wrz 2017

Rozplenica Black Beauty
Kawa 15:05, 07 wrz 2017

black beauty
jest sliczna