Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

Toszka 21:03, 05 wrz 2017

Wystarczy głęboki kontrolny dołek z boku.
Trzeba kubłami pomału podlewać - raz w tygodniu ze 2-3 kubły na krzak. Pomału, tak by wsiakało, a nie rozlewało się na boki.
Monka 21:18, 05 wrz 2017

Asia , ale u Ciebie się dzieje szkoda tylko, że in minus, ale jak widzę dobry humor Cię nie opuszcza , czytam o cisach, bo wiesz ja też będę spory egzemplarz przesadzać od mamy z działki i wolałabym aby się przyjął, ale jak pisze Toszka to wyższa szkoła jazdy więć pozostaje mi się modlić
JoannaDe 21:48, 05 wrz 2017

Monka napisał(a)
Asia , ale u Ciebie się dzieje szkoda tylko, że in minus, ale jak widzę dobry humor Cię nie opuszcza , czytam o cisach, bo wiesz ja też będę spory egzemplarz przesadzać od mamy z działki i wolałabym aby się przyjął, ale jak pisze Toszka to wyższa szkoła jazdy więć pozostaje mi się modlić

Tia

W sumie to byłam załamana stanem mojego ogrodu ale stwierdzilam że mówi się trudno. Pewnych rzeczy nie przeskoczę. Działam na ile mi czas pozwala i się nie spinam.
Bardzo mi humor poprawiło wyczyszczenie i uporządkowanie byłej hortensjowej rabaty. Od razu się ładniej zrobiło. Jak kupię korę i ją skończę to wstawię foty.

A teraz idę do Cię bo dawno nie zaglądałam.
Margerytka40 09:33, 07 wrz 2017

Asiu jak tam pogoda u Ciebie? U nas dziś okrooooopnie,znów nic nie zrobię.
JoannaDe 09:52, 07 wrz 2017

Deszczowo i wietrznie jak na razie.. Zapowiadają po poludniu poprawę.Zobaczymy.

Przynajmniej dom ogarnęłam
JoannaDe 12:30, 07 wrz 2017

Kochani, jaką trawą uzyskam taki efekt. Chciałabym podsadzić pod magnolią.
Margerytka40 12:51, 07 wrz 2017

Pod magnolią to tylko hakone chyba Asiu. Przynajmniej tak Toszka doradziła mi pod dereniem kousa.
JoannaDe 13:32, 07 wrz 2017

A jaki Toszka podała powód że tylko hakone? Gdzieś u Ciebie znajdę Toszki wpis?

Nie wiem czy hakone mi tam pasuje. Zaraz zreszta opisze i wstawie fote jak to wygląda.
Margerytka40 13:46, 07 wrz 2017

Ja pytałam o rozplenice,czy można pod dereniem wsadzić i wyszło,że dopiero metr półtora od pnia mogły by rosnąć. Jak zrozumiałam chodzi o system korzeniowy drzewa. Magnolia ma jeden z najdelikatniejszych . Każdą trawa po jakimś czasie wymaga wykopania i podzielenia bo brzydnie,robi się goły środek. Takie prace mogłyby uszkodzić system korzeniowy magnolii. Ja tak myślę ale ja laik,mogę się mylić.
JoannaDe 14:36, 07 wrz 2017

Widok od strony ogrodu, na dom

widok z tarasu

Wejscie do ogrodu od strony parkingu

i rabata od przodu. Po prawej stronie jest taras

Chciałabym aby ta magnolia była zatopiona w trawach. Jak widać po prawej stronie jest wielka kula bukszpanowa wiec chciałabym te kule pociągnąć pod magnolie.

Żywopłot bukszpanowy który jest z prawej strony, patrząc na ostatnie zdjęcie, idzie na lewa stronę. Za żywopłotem jest/będzie placyk na ognisko.

Jak to sensownie obsadzic?