Kasiu miejsca według mnie wybrałaś bardzo dobrze żurawka fajnie rozświetli ten zakatek,może byś dała jeszcze piętro pośrednie np.trawkę rozplenicę japońską albo jakąś bylinkę rh przy sośnie będzie miał dobrze ,jak rh podrośnie mozesz skrócić lub podciąć gałęzie wysyłka blizej końca lata zapisałam buziolki dla dwojga
Marta dziękuję za odwiedziny
w domu unosi się zapach lilii i floksów. W ogrodzie cudnie pachnie maciejka.
Dziś podlewałam solidnie całość i zauważyłam, że jeżówki z bylinowego naprawdę mocno się rozrosły. Co mnie niezmiernie cieszy. Polecam gorąco tamten materiał
Niestety nie mam nowych zdjęć nadrobię weekend.
Pierwszy kosmos przybył nie wiadomo skąd.. chyba ptaki przyniosły nasionko.. i teraz sam sie rozsiewa. Dostałam nasionka od dziewczyn z ogrodowiska i teraz będę mieć różne.. ale upychałam gdzie sie dało i są na razie przygłuszone.. pocieszam sie, ze to rośnie bardzoooo wysokooo .. i jak wybujają to będą widoczne
Dziś pokazał się nad roślinami biały Bo jasno różowe to samosiejki..
Hej Madziu fajnie że znalazłaś czas na ogrodowisko - tak długo Cię nie było - z czasem u Mnie teź krucho - dodatkowo jeszcze internet kiepsko chodzi.
Już chwale się Synusiem
Dokupiłam dziś tę żurawkę "żarówkę" i wzięłam jeszcze rh. Żurawka prezentuje się tak - ma za zadanie rozświetlić nieco cienisty kącik. A rh jutro zostanie posadzony na rabacie z sosnami, w tym właśnie miejscu gdzie stoi. Trochę go słonko w tej szkółce skatowało, ale mam nadzieję, że się pozbiera.
Comte de Chambord pomimo tego że mikrus jeszcze, duże, ładne i pieknie paaachnące kwiaty pokazuje...
a tu mój pierwszy przetacznik - kupiony na targu, u babuszki, która widząc moja radość podniosła cenę w trakcie transakcji - ech nie umiem sie targować...