Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi

Ozz 21:49, 17 lip 2014

I na dobranoc, mała kokietka Green Ice... po deszczach mocno się obsypuje, ale ilością pąków nadrabia - czyż nie jest urocza Co ciekawe - mszyce na razie jej nie ,,zczaiły", ani nawet mrówki, ciii, nie zapeszać...

zawitka 08:54, 18 lip 2014

Ozzka ---- dopiero teraz obejrzałam Twoje zmagania Przesz do przoda i robi się fajnie .Z ogrodnikami tak często jest zrobisz cieszysz się i nagle pach i wszystko od nowa se la wi;D dzieki za pomoc będę działać .A co do róży specjalistką nie jestem a może Polestern biała piękna i bezproblemowa jak na razie mam 2 lata zerknij do mnie Trzymam kciuki :a A jeszcze o kompoście nie rób go .jak chcesz nakarmić roślinki to ja posiekam to co mam i podkopię trochę roślinkę mówię o tych większych zmieszam z ziemią i w dołek pod roślinę nie masz zapachu a roślinka ma papu
Gardener27 22:11, 18 lip 2014

Ozz napisał(a)

Fiu Fiu Trochę mnie nie było a tu już trawka się zieleni Większość roślin posadzona a i pewnie jakieś jeszcze zmienią miejsce bo w doniczkach Robi się klimatycznie

Pozdrawiam
Ozz 23:32, 18 lip 2014

Zawitka - no myślę nad tym i myślę, dobra rada na wagę złota

Przemku - dziś jest jeszcze lepiej Trawa nieco ,,plackowata", ale tak to jest jak się sieje przed deszczem Ja żałuję, że dziewczyn nie posłuchałam i nie położyłam z rolki - przy takim metrażu szkoda się bawić... zwłaszcza, że do jasnej ciasnej zaczęły jeszcze jednocześnie jakieś chwasty wyłazić, no żesz musiały przyjechać z ziemią... a tak, to już bym dziś mogła kosić

Generalnie jest już bliżej niż dalej - jeszcze tylko posadzić zakątek cienisty, róże, warzywnik... na dużą misę muszę jeszcze czekać no i jakaś huśtawka by się przydała Lustro, światełka... trochę jeszcze zostało
nicol21 14:45, 21 lip 2014

No już coraz bliżej końca prac ogródkowych.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gierczusia 20:43, 21 lip 2014

zawitka napisał(a)
Ozzka ---- dopiero teraz obejrzałam Twoje zmagania Przesz do przoda i robi się fajnie .Z ogrodnikami tak często jest zrobisz cieszysz się i nagle pach i wszystko od nowa se la wi;D dzieki za pomoc będę działać .A co do róży specjalistką nie jestem a może Polestern biała piękna i bezproblemowa jak na razie mam 2 lata zerknij do mnie Trzymam kciuki :a A jeszcze o kompoście nie rób go .jak chcesz nakarmić roślinki to ja posiekam to co mam i podkopię trochę roślinkę mówię o tych większych zmieszam z ziemią i w dołek pod roślinę nie masz zapachu a roślinka ma papu

Ja jestem w szoku .. To tak można ??...

Jestem żywym dowodem na to ,że człowiek przez całe życie się uczy i głupim umiera
gierczusia 20:47, 21 lip 2014

Ozz napisał(a)

Przemku - dziś jest jeszcze lepiej Trawa nieco ,,plackowata", ale tak to jest jak się sieje przed deszczem Ja żałuję, że dziewczyn nie posłuchałam i nie położyłam z rolki - przy takim metrażu szkoda się bawić... zwłaszcza, że do jasnej ciasnej zaczęły jeszcze jednocześnie jakieś chwasty wyłazić, no żesz musiały przyjechać z ziemią... a tak, to już bym dziś mogła kosić

Generalnie jest już bliżej niż dalej - jeszcze tylko posadzić zakątek cienisty, róże, warzywnik... na dużą misę muszę jeszcze czekać no i jakaś huśtawka by się przydała Lustro, światełka... trochę jeszcze zostało

Aaa Ty byś tak od razu kciała :?.. A gdzie dozowane przyjemności ???.. Noo gdzie ja siem pytam..... Ztobiłabym wszytsko za jednym zamachem i byłoby po sprawie .. A tak będziesz się cieszyć eobotą i wynikami jeszcze przez jakiś czas

Ja tak myślę ,ze za rok ta ścieżka nieszczęsna koło oczka ,a oświetlenie za dwa

Ale tej wielkiej misy u Ciebie to nie mogę sie doczekać

Ściskam
gierczusia 20:47, 21 lip 2014

Net mi się zawiesił , i zrobił się dubelek ..stąd buziaki zasyłam i ściskam na wieczór
Ozz 21:28, 21 lip 2014

Gierczusia - buziak też Duża misa taka sama jak mała tylko duża

Powolutku powstaje cienisty zakątek... niedługo przyjdzie pora na róże i warzywka... byle do końca

Potwory na dobranoc:
ewakatowice 17:43, 22 lip 2014

Przyszłam na „odbiór”