Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mały ogród pod Białymstokiem 12:19, 19 maj 2014

Do góry
dzięki za rady - zapewne zrobię tak jak piszesz w tym drugim terminie - teraz za dużo się dzieje i nie zrobiony projekt wrzosowiska w tym miejscu jeszcze duuuuuże hałdy ziemi

szukam właśnie czegoś do przycinania oraz do przycinania trawy - przy na obierzach, żeby kosiarką jeszcze tam nie dojeżdżać...póki się dobrze nie zakorzeni

czy myślicie, że takie cudo będzie przydane?

jakoś wygodniej mi takim niż ręcznym - no i mam 2 w 1

i jeszcze pytanei o śliwę wiśniową - posadziłem ją wczoraj i chyba powinienem ją przyciąć żeby troszkę się zagęszczała.... dobrze myślę?
czy powinienem ją przyciąć w miejscu zaznaczonym - tak żeby zostało około 1/3 długości gałęzi ?

i czy to jest dobra pora?
chcę mieć tam w miarę gęstą kulkę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:19, 19 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Crambe maritima

I takie okazy - potwory, bandyci

U Ciebie nawet ślimaki oryginalne. Że nie wspomnę o ślicznie kwitnącym modraku. Mój się gdzieś zapodział.
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:15, 19 maj 2014

Do góry
hosta white weather, ale jeszcze nie white
Co przed tujami? 12:15, 19 maj 2014

Do góry
Aranżacja danusiowa z kocimiętką i żurawkami nie bardzo jest minimalistyczna i nowoczesna - raczej dość bogata.

Róża bardzo ładna - dziękuję

To może poszerzysz odrobinkę jeszcze pozostała część rabaty, dokupisz tych tymianków 'silver posie' i jeżeli podoba Ci się takie sadzenie na przemian to poprzeplatasz nimi lawendy na całej długości? i miedzy nimi zadarnić można jakaś możliwie niską macierzanką. 'Pygmeus'? Albo podzielić to niskie oregano, które już masz, i zapuścić po kępce miedzy tymiankami. Oregano jest bardzo ekspansywne.

Estragon posadziłabym w narożniku najbliżej domu, w rzędzie wyższych.
Czy szałwia to jakaś odmiana? Będzie niska czy wysoka?

Edit: liść laurowy raczej nie przeżyje zimy na zewnątrz. Można próbować zimować w domu, w donicy.
A jeszcze raz zapytam o bukszpany - one już zimowały w donicach?
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:05, 19 maj 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
czosnek, kupiłam tylko 4 cebule i już wiem, że na jesieni będzie ich znacznie więcej są piękne!

Są piękne
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:57, 19 maj 2014

Do góry
Postawiłam jedną z pergolek pod białą różę, dwie kolejne docelowe miejsce będą miały jesienią dopiero - jak przeniosę Edenki na nową rabatę.

Piwonia

zmieniana rabata

Ostrogowiec tamże

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:54, 19 maj 2014

Do góry
Jaka pogoda! A tu targi się zaczynają i oczywiście jestem zasypana Wyskoczyłam zrobić kilka zdjęć

Klonik mi zmarniał, chyba był ze szklarni i mu chłody zaszkodziły? Mam nadzieję się nie zmarnuje jak ten czeerowny Dissectum garnet, rok temu

Czosnki kwitną w najlepsze

Orliki - siewki mam dwie, dla Małgosi i Anitki

Wredei ładnie żółty jeszcze

Palibin - mam dwa, z jednej sadzonki

Powojnik niedługo zakwitnie, ma być niebieski pełny, jak na etykiecie, Vivian Pennell

Bylinowy niedługo zakwitnie

Ciemiernik orientalny w donicy ma nasiona, muszę go przenieść na rabatę - może się wysieje

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:52, 19 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Bajkowo nas szokujesz....
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:49, 19 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Witaj,

Mogłabyś mi napisać na pv gdzie kupowałas brzozy? i czy tam wysyłkowo sprzedają czy osobiście się fatygowałaś... mi trzy wypadły i potrzebuje kupić 3 w miare duże....

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:40, 19 maj 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Kulkowo przy tarasie

Aga, mnie ten klonik bordowy zachwyca i to poniżej. Intrygujące w swojej konsekwencji.
I pytanie techniczne - czy ten żwir poniżej tarasu oddzielałaś od trawy jakimś ekobordem? Czy taśmami metalowymi?

Ciekawie zagospodarowana przestrzeń. I rhododendrony pod dębem - . Bo ten dąb to fajna sprawa.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:32, 19 maj 2014

Do góry
U mnie kosmos w 2012 r. rósł tak :

Nie wiem gdzie mogłabym go posadzić w tym roku. Wprawdzie uwielbiam te kwiaty ale mam zawsze problem , żeby znaleźć dla nie miejsce odpowiednie. Siewki kosmosu zawsze w dużych ilościach rozdaję po sąsiadkach.
Rozpoznawanie traw 11:30, 19 maj 2014

Do góry
MonikaH napisał(a)
proszę o pomoc w identyfikacji

mozga trzcinowa?
Przyjazny ogród 11:27, 19 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

I trawka Koeleria glauca ... jak przestawiłem literkę, krzyczcie - kaleczę z etykietek.

Stwierdzamy brak okaleczeń nazw. Poprawnie.
Liliowiec wiosenny - pierwsze słyszę.
Kwiaty z ogródka Marty :) 11:26, 19 maj 2014

Do góry
czosnek, kupiłam tylko 4 cebule i już wiem, że na jesieni będzie ich znacznie więcej są piękne!

Sosnowo 11:18, 19 maj 2014

Do góry
danuta_ napisał(a)
Tawuła na pierwszym i drugim planie

Witaj Danusiu obejrzałam obecne fotki i stwierdzam, że Twój ogród nadal pięknieje i sie bujnie rozwija, pozdrówka aha a ogród można pokazać na 100%
Gdzie diabeł nie może... 11:17, 19 maj 2014

Do góry
Takie cuś urosło mi z jednego nasionka w tym roku po raz pierwszy zakwitną, już nie mogę się doczekać

Kwiaty z ogródka Marty :) 11:15, 19 maj 2014

Do góry
powojnik rośnie w oczach już zakwitł, gdyby było cieplej, to pewnie byłby jeszcze większy, ale podobno od jutra ma być pięknie, więc ruszy się mam wielką ochotę kupić kolejny
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:15, 19 maj 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Moja bajka 11:07, 19 maj 2014

Do góry
Wreeeeeszcie pokazały się funkie z nasion kupionych w sklepie. To podobno jest jakaś mieszanka różnych gatunków, ale jako pierwsze pokazały się takie z wąskimi listeczkami. Zobaczymy czy następne będą takie same, czy inne.
Zakochana w ogrodach 11:07, 19 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Bluszcz niesamowity, zielona ściana nawet w zimie. Jak długo czekałaś na taki efekt? Te powojniki też przepiękne, a przy nich taka śliczna stara drabinka, w rustykalnym klimacie. Ach, jak ja uwielbiam takie rzeczy z duszą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies