A co to? W tym roku wystawa Chelsea u Ciebie???!!! Jak to cudnie wygląda!!!!!! Jejku jak zadroszczę!!! Jak Ci się to dziś zawali, to na bank przeze mnie
tutaj też trawy prześcigują liście tulipanów
za bukszpanami jeszcze kwitną białe tulipany i zaczynają RH ależ one energetyczne kolory mają. Nie mogę doczekać sie gdy podrosną na tyle by było je widać porządnie z za bukzpanów
To śluzownica, zwykle co roku pojawia sie na tych samych krzewach, zimuje pod krzewem i w liściach. Wszystkie porażone liscie trzeba oberwać i spalić, zalecany jest oprysk środkiem systemicznym, Confidor jest chyba wycofany, ja dostałam w łapki tym razem Calypso. Nie ma w jego opisie zaznaczonych róż, to preparat do roślin sadowniczych, ale myślę, że i na różach się sprawdzi.
Asiu obwódka z bukszpanu w kształcie serca może tak chciałaś ,a może nie ,ale tak Ci fajnie wyszło
Asiu ogród z tej wysokości ma trzeci wymiar
Asiu dzisiaj jak sie zakłada ogrody to tak jak mówisz szkółek pełno i asortyment duży ,a jak my zakładaliśmy to faktycznie zdobywaliśmy roślinki ,ja tez najczęściej kupowałam gdzieś po drodze jadąc do rodziny czy wczasy ,oleandra przywiozłam z Francji w bagażniku hahah a teraz jak nie ma w szkółce to można kupić w internecie , takie to dobre czasy