Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Sonka 11:51, 10 lip 2014

ogólnie

już nie ma szkodnika,

do wyciepnięcia
lawena 21:22, 14 lip 2014

Witam Opolankę!! ja również okolice Opola
masz już przepiękny ogród, pospacerowałam i jestem pod ogromnym wrażeniem zazdroszczę wiązu i hortek, oczywiście pozytywnie będę już tu regularnie zaglądać

pozdrawiam serdecznie
malkul 17:50, 17 lip 2014

Jesny babo ale masz ładne dorodne pomidory!
I takie zdrowe liście - w gruncie to masz?
Sonka 11:36, 18 lip 2014

Lawena cieszę się ze z opolskiego , muszę obejrzeć Twój ogród, pozdrawiam.
Goha, to Ci pokażę moje tomaty w gruncie,już 4 szt zjedliśmy, niektóre mają 2 m.

i moja sztywna Anabelle,różowej nie zdążyłam wiosną przesadzić.

lawena 21:08, 19 lip 2014

Co robisz ze Twoja anabellka stoi na baczność?
a co do pomidorów to ukłony dla mnie to wyższa szkoła jazdy
Sonka 21:30, 19 lip 2014

lawena własnie wróciłam z ogrodu, podlewałam. Moje Anabelki są nie do opisania, zdjęcie nie oddaje rzeczywistości, postaram się zrobić zdjęcie z czymś jakimś przedmiotem, żeby była skala porównawcza. Na wiosnę obcinam ok 10 cm ponad ziemią na 2, 3 oczka. Pędy mają mocne grube, jedynie różowa ma delikatne, bardziej się pokłada i ma dużo mniejsze kwiatostany. Zrobiłam odkłady, teraz nie widać ich istnienia, myślę, że są i mogę się z Tobą podzielić, obiecałam też Malkul.
Pomidory są w tym roku wyjątkowe, już konsumujemy, nauczysz się je uprawiać nie tylko to ale wszystkie inne też.
lawena 09:53, 20 lip 2014

Sonka napisał(a)
lawena własnie wróciłam z ogrodu, podlewałam. Moje Anabelki są nie do opisania, zdjęcie nie oddaje rzeczywistości, postaram się zrobić zdjęcie z czymś jakimś przedmiotem, żeby była skala porównawcza. Na wiosnę obcinam ok 10 cm ponad ziemią na 2, 3 oczka. Pędy mają mocne grube, jedynie różowa ma delikatne, bardziej się pokłada i ma dużo mniejsze kwiatostany. Zrobiłam odkłady, teraz nie widać ich istnienia, myślę, że są i mogę się z Tobą podzielić, obiecałam też Malkul.
Pomidory są w tym roku wyjątkowe, już konsumujemy, nauczysz się je uprawiać nie tylko to ale wszystkie inne też.

Oj dziękuję Kochana, koniecznie proszę o więcej fotek
Ja mam sporo pomidorków od tesciowej i mojej mamy im to lepiej wychodzi
a ja mam mały ogródeczek,ale moze kiedys... kto wie
malkul 21:15, 21 lip 2014

oblukałam pomidorki i cudne anabelki
Sonka 10:21, 25 lip 2014

malkul fajnie, że zaglądasz, anabelki sa piękne, ale lubią się przypalać od słońca za to w ogóle się nie pokładają nawet po deszczu, mam chyba rzeczywiście autentyczną Incrediball, kupowałam jako nowość i płaciłam 56 zł w 2012 r. Mam kilka hortensji bukietowych, ostatnio jestem zauroczona Phantom, ale za krótko ją mam by coś więcej o niej powiedzieć.

Pomidorki w tym roku wyjątkowe.
dajana 09:47, 29 lip 2014

Krysiu Phantom ja posiadam ,jest śliczna ma ogromne kwiaty ,sztywne łodygi pięknie się zagęszcza ,nie pokłada i rośnie jak na drożdzach .Pod koniec przebarwia się na lekki bardzo róż. Mam je trzeci sezon i nigdy nie chorowały na nic .Przeczytałam co robisz z Anabelką przytnę tak swoją na wiosnę bo ona niestety po deszczach leży .Wiem to troszkę inna odmiana ,dodatkowo zastosuje kije jako podpórki Nie zdążyłam w tym roku a szkoda bo bardzo dużo gałęzi się połamało .Pomidory masz wzorcowe i na pewno pyszne .Nie mam w tym roku i chyba długo nie będę miała Zawsze kiedy zaczynały już dojrzewać łapały zarazę Taki chyba teren niezbyt dobry dla pomidorów .Może kiedyś jeszcze zaryzykuję. Pozdrawiam cię równie serdecznie