Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

laurowisnia 11:30, 10 lip 2014

Takie róże lubię najbardziej, zaraz po Edence oczywiście, obie mają przepiękny zapach, są pierwszy rok u mnie,
Geoff Hamilton

Spirit of Freedom

Już nie tak pachnące, ale obficie kwitnące już w pierwszym roku, dwie róże Kordesa
Pastella i Mariatheresia w kąciku na dole.
laurowisnia 11:45, 10 lip 2014

Leonardo da Vinci, różowy wyżej rosnący od czerwonego, który jest na następnej fotce.

Red Leonardo

Ascot, trudno uchwycić jej kolor.

Niedługo zakwitnie moja pierwsza ukorzeniona róża, nie mogę się doczekać która to będzie.
renatamama3 15:15, 10 lip 2014

Agatko,to ta Nowa różanka? śliczne róże za mną od wiosny chodzi Ascot i chyba ,ją kupię.
Gardener27 15:51, 10 lip 2014

Bajeczne są te Twoje różyczki

Pozdrawiam
ewsyg 19:20, 10 lip 2014

Aga, napatrzyłam oczy, piękne róże
Gabriela 23:40, 10 lip 2014

laurowisnia napisał(a)
Gabrysiu, kwiecie niewymiarowe? Może to nie Giardina, masz przecież ją od tamtego roku, może pokażesz jej kwiat? Mam ją też w innym miejscu, trochę lepszym - tak mi się podoba, bardzo powoli się rozrasta.

Na pewno mam dwie Giardiny, ale wsadzone w marcu tego roku, z gołym korzeniem, więc ledwo je widać. Że powoli rośnie, to właśnie widzę, chociaż wszystkie moje róże wsadzone w marcu czy wtedy przesadzone są jeszcze małe i niewyraźne. Powinnam im obrywać kwiaty, żeby się nie wysilały, ale niecierpliwość każe sprawdzać, czy to aby na pewno ta.
Viola 23:10, 12 lip 2014

Ascot bardziej malinowa, a Red Leonardo raczej czerwona? Widzę, że masz obie. W planach na jesień mam różankę, ale ciągle nie wiem jakie wybrać. Kolor zdecydowanie wyrazisty czerwony lub ciemnoróżowy. Ciągle szukam czegoś zdrowego dla początkującej ogrodniczki. Doradzisz coś Agato?
Ozz 12:23, 14 lip 2014

Przyszłam baaardzo, bardzo podziękować za podpowiedź w odmianie mojej różyczki

To są kwiaty, które uwielbiam od dawna - babcia zawsze potrafiła z byle ,,badyla" rozmnożyć piękną różę ukorzeniając... pod słoikiem

Tak przeglądam i zaczynam nabierać ochotę na więcej róż u siebie.
A już na pewno moimi faworytkami są Larissa, Pomponella i właśnie Mariatheresia...

Mam nadzieję, że nie sprawią problemu żółtodziobowi...

Borbetka 16:10, 14 lip 2014

Nieziemskie róże oglądam tutaj! Zaznaczam wątek, bo chyba nie byłam u Ciebie wcześniej.
Donia72 22:27, 14 lip 2014

Jejku, pieknie jest u Ciebie Zaznaczam sobie