Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Ozz 12:07, 10 lip 2014

Taka różowa?
gierczusia 12:10, 10 lip 2014

Ozz napisał(a)

Taka różowa?

Nooooo
gierczusia 12:25, 10 lip 2014

A tymczasem u mnie..

Wiciokrzew ... Wnet utworzy piękną kwitnącą ramę wokół lustra

Ta rabatę lubię .. Rozchodniki matrona z żurawką .. Jest tam również macierzanka i mozga uwięziona w donicy

JulkAd 14:10, 10 lip 2014

Jeżuuu, ileś Ty stron od wczoraj namodziła?....w domu roboty nie było?, padało na dworze, żeś w ogrodzie nie siedział?...idem czytać
GosiaJoanna 14:40, 10 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Jassssne

"Perfekcyjna pani domu"
Autorka: Anthea Turner

A to nie brytyjka?
gierczusia 15:00, 10 lip 2014

JulkAd napisał(a)
Jeżuuu, ileś Ty stron od wczoraj namodziła?....w domu roboty nie było?, padało na dworze, żeś w ogrodzie nie siedział?...idem czytać

Julka .. To tak jakoś samo wyszło ... A że padało to już inksza inkszość
gierczusia 15:01, 10 lip 2014

GosiaJoanna napisał(a)

A to nie brytyjka?

Zabij..nie wiem .... A może Brytyjka ..zaraz sprawdzę , bo mnie to teraz zaciekawiło

Edit : rzeczywiście angielka ... Ale ffffcale na Angielkę nie wygląda .. Stąd ta pomyłka .. Bożeszzz głwę bym oddała a mam tylko jedną
GosiaJoanna 15:11, 10 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Zabij..nie wiem .... A może Brytyjka ..zaraz sprawdzę , bo mnie to teraz zaciekawiło

Edit : rzeczywiście angielka ... Ale ffffcale na Angielkę nie wygląda .. Stąd ta pomyłka .. Bożeszzz głwę bym oddała a mam tylko jedną

Hehehe oglądałam jej program na brytyjskiej TV Fajna Babka ...ja lubię panie perfekcyjne naszą p. Rozenek też
JulkAd 15:37, 10 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Opowiem Ci pewną historię .. Jakieś 12 lat rozpoczęliśmy w robocie historię z wymianą uczniów z Holandią.. Była to bardzo fajna sprawa , dzieci trochę horyzonty rozszerzyły a i Holendrom oczęta się ciut otwarły..wszyscy zarówno uczniowie jak i nauczyciele w obu przypadkach spali w domach ... Moja koleżanka spała zawsze u tej samej holenderskiej rodziny..i zawsze było się jej głupio zapytać po co do diaska leży ta ściągaczka do wody we wnętrzu kabiny prysznicowej tuż przy żelu do kąpieli... Ale kiedyś jak wypiła jakieś piwo i naszła ją śmiałość to zapytała.. A oni odparli ,że każdy domownik po kąpieli ściąga wodę z kafli i szyb, ale jej nie chcieli mówić bo było im głupio

I tak to jest ,że warto mimo oporów włączyć cała rodzinkę do porządków

A i juści...gąbeczka i u mnie jest (zrobiłam sobie kiedyś zapasy w Ikei), ale raczej używana bez godności pozostałych domowników (bez godności do kabiny, oczywiście, a nie do "ściągaczki" - bo tak to nazywam)) ....ale Ty fiesz Elu, że najlepiej wupucowana kabina to tylko przeze mnie jest, zresztą wszyscy mi mówią, ze się czepiam...
...idę czyatć dalej, bo mnie co chwilę coś odciąga od kompa
JulkAd 15:46, 10 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Elu, nic się nie stało, na rabatkę też znajdziemy sposób Pamiętaj, żeby nie szaleć z różnorodnością gatunków, bo to zwykle nie wychodzi na dobre. W tak małym ogrodzie wskazane są raczej mniejsze pokroje roślin + jakieś drzewka na pniu, delikatne trawy, by nie zagracić przestrzeni.

...no jak można ograniczyć ilośc gatunków?, a...chciejstwa?, Aga Ty serca nie masz