Może faktycznie może słońce. Swędzą mnie ręce żeby go wykopoć bo boje się że sąsiednie roślinki się pochorują. Jeśli to nie jest ta cała fryto....., coś tam to się uspokoje.
Asiu tam sa 2 krzaczki ,ten większy ma podpórkę i jest starszy ,a ten drugi leży bo M podlewał no i sie wyłozył a nie ma podpory i jest ciemniejszy wstawię fotkę wieczorem jak porządnie jeszcze stał miłego dnia Asiu u nas idzie burza ,moze popada
Wróciłem rano ze spaceru z pieskiem - patrzę a tu zajeżdża wnusia samochodem do ogrodu pod same rabatki. I pyta się: dziadzio a co jest pilnego do roboty?
Mówię że wczoraj posadziłem jeżówki otrzymane od cioci Ani i trzeba podlać bo gorąco okrutne jest. Zobaczcie jak dziecko pięknie pracuje.
tak to wyglądało w kolejnym sezonie po posadzeniu ...sadziłam co 30-35cm
teraz wygląda tak
Anita ale poszukaj dla niej stanowiska z cieniem . Będzie miała intensywną zieleń ... Ja mam posadzoną na stanowisku słonecznym (południowa strona ogrodu) ...Te upały jej nie sprzyjają niestety ... Nie żeby się coś z nią złego działo ale ten kolor ! Lata mamy coraz bardziej gorące i nie wiem czy wytrzyma takie warunki ekstremalne pomimo podlewania ... Do tej pory dawała radę ale temperatury coraz wyższe ....
tu jeszcze kilka ujęć z dzisiejszego dnia ... słońce praży
niemiłosiernie ...
To jest miejsce gdzie chciałabym postawic ławke lub leżaki.Nie wiem czy dobrze posadziłam rosliny bo jak tak patrze to cos mi nie pasuje.Patrzac od lewej jest lawenda ,milorzab podsadzony trzmielina ,liatra i na koncu tawula japonska bedzie cieta w kule za nia jest trawa ale nie wiem jaka to odmiana dostalam i posadzilam ja dwa dni temu.Prosilabym o porady.
U mnie gorąco ale w oddali słychać odgłosy burzy.
Zamówiłam ekobordy przez neta i może w tym tygodniu przyjdą. Żwir w czwartek przywiozą jak Mąż będzie w domu. Więc może wreszczie źródełko wyjdzie ze skrzyni