Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

JulkAd 21:29, 23 cze 2014

Magda70 napisał(a)

A to bez dwóch zdań...ale wiesz...chciało by się aby wszędzie wygrywali

...pewno, że by się chciało
Kindzia 21:30, 23 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Na tym zdjęciu podobna do mojej Vanilki, ale pewności nie mam...

Na pierwszym planie to vanilka, bordowe pędy ma, ta dalej to pomylona, ciekawa jestem czy zostanie tam u mnie
Mirka 21:31, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)

Tam mus był
Mało? Mnie się wydaje, że sporo pokazuję...masz z dalsza i moją hortusiową z limkami i misiami

Na tej ostatniej koloru teraz brakuje. Muszę ostróżki białe i różowe dosadzić.
Koloru rzeczywiście dosadz a nie myslałaś o trawkach za limkami np.Stipa fajna taka zwiewna do tego kolorek , co do fotek dalsza perspektywa oddaje piękno twoich nasadzeń wszystko przemyślałaś każdą roślinkę super .
Kindzia 21:32, 23 cze 2014

Magda70 napisał(a)

pt i niedziela o 18.30
I niestety Kurek nie bedzie grał...

W piątek tak wcześnie...muszę w porę z pola zejść...jakieś przypomnienie czy co...
Dzięki Madziu
JulkAd 21:32, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)

Na pierwszym planie to vanilka, bordowe pędy ma, ta dalej to pomylona, ciekawa jestem czy zostanie tam u mnie

A to widzisz myślałam, że na obydwu zdjęciach dałaś tę samą....to faktycznie ta druga nie Vanilka, jeszcze nie powinna kwitnąć.
Iwk4 21:34, 23 cze 2014

Kindzia napisał(a)

Akurat na tej rabatce, oprócz Bogusi łososiowych, są same biedronkowe Olbrzymy i grubasy porosły
To dopiero początek lilii, zachwycisz się i będziesz je chciała w dużych ilościach Pachnące już w zaawansowanych pąkach, te dopiero są urodziwe

Ta końcówka pompy i moc pompy (słup wody) jest tak dobrane, żeby się nie rozchlapywało. Pojemnik jest o dość dużej średnicy w porównaniu do obwodu kamienia, że jest OK. Ja nie mam folii położonej naokoło pojemnika, ale dziewczyny na forum mają. Właśnie po to, żeby woda, która się rozchlapie do pojemnika wracała. Czekaj...Sebuś dokładnie pokazywał jak ciurkadełko z folią robił. Zajrzyj tam.

Czytałam u Sebka o tej folii i jakaś dobra dusza podesłała mi link do ciurkadełka, więc go powtórzę: https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia
Kindzia 21:34, 23 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Madziu Kurek niech w formie będzie na MŚ przełom sierpnia i września...tamta impreza ważniejsza.....bo w Polsce

Właśnie nie chciałam napisać, że teraz jakoś nie zachwycał...niech się szykuje na koniec wakacji lepiej
Kindzia 21:36, 23 cze 2014

Magda70 napisał(a)

A to bez dwóch zdań...ale wiesz...chciało by się aby wszędzie wygrywali

Bo nas przyzwyczaili, że dobrzy są
Agnieszka_B 21:36, 23 cze 2014

Kasiu , pozdrowiania zostawiam .
Bardzo mi się podobają te ostatnie ujęcia ogrodu, takie dorodne hortensje i lilie.

Kindzia 21:39, 23 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Kasiu jest obawa, bo to nielatwy kierunek, a PWr zalicza sie do tych uczelni, ktore chca zyskac na studentach...musze naprwic klawiature bo cos nie gra....

Jaki to kierunek Julcia? Wiem, że pisałaś, ale z głowy mi wyleciało...
U Grzesia też sieją...z mechaniką ma kłopot. Tylko, że ja uważam, że po prostu za mało się uczy...szkoda słów, nie rozwijam tematu, bo mnie to ma...