Jest za dużo, lwia paszcza jako roślina jednoroczna nie pasuje. Mieczyki też, albo iglaki i zimozielone, albo byliny i jednoroczne i żywopłot. 1 szałwia na przodzie, dlaczego?
Skąd się patrzy i co jest w tle tej rabaty?
Teraz to maleństwo co jest obecnie to naprawdę źle wygląda. Na ostatnim zdjęciu zaznaczyłam z oddali, które to miejsce. Danusiu tam gdzie narysowałaś żółte drzewka mam świerki serbskie. To drzewo to orzech i pewnie będzie kiedyś duży. Myślałam aby połączyć to miejsce z małym placem zabaw, ławeczką, może w tą stronę pójść aby znowu nie przerabiać, jak myślisz? Miejsce wybrałam ze względu lubianą część z tyłu działki i mieszane słońce z cieniem bo w lewo od aktualnej rabatki drzewa to patelnia latem. Ładne kolorki roślin wybrałaś To wiśniowe drzewko powtorzylabym w całym ciągu.Teraz jest cała strona i widac jaki potencjał
Próbuj, ale na stożek w środku powinien być taki, co ma jeden przewodnik i poziomo rozmieszczone gałęzie, wiem coś o tym bo mam szkółkę topiarów z cisa. A odmiana Hicksii inaczej rośnie niestety, ma prawie pionowe gałęzie.