Jest za dużo, lwia paszcza jako roślina jednoroczna nie pasuje. Mieczyki też, albo iglaki i zimozielone, albo byliny i jednoroczne i żywopłot. 1 szałwia na przodzie, dlaczego?
Skąd się patrzy i co jest w tle tej rabaty?
Teraz to maleństwo co jest obecnie to naprawdę źle wygląda. Na ostatnim zdjęciu zaznaczyłam z oddali, które to miejsce. Danusiu tam gdzie narysowałaś żółte drzewka mam świerki serbskie. To drzewo to orzech i pewnie będzie kiedyś duży. Myślałam aby połączyć to miejsce z małym placem zabaw, ławeczką, może w tą stronę pójść aby znowu nie przerabiać, jak myślisz? Miejsce wybrałam ze względu lubianą część z tyłu działki i mieszane słońce z cieniem bo w lewo od aktualnej rabatki drzewa to patelnia latem. Ładne kolorki roślin wybrałaś To wiśniowe drzewko powtorzylabym w całym ciągu.Teraz jest cała strona i widac jaki potencjał
Próbuj, ale na stożek w środku powinien być taki, co ma jeden przewodnik i poziomo rozmieszczone gałęzie, wiem coś o tym bo mam szkółkę topiarów z cisa. A odmiana Hicksii inaczej rośnie niestety, ma prawie pionowe gałęzie.
Miałam rozchodniki okazałe w donicy. Stały na schodach, od południa. Grzało na nie słońce a one dawały radę. Podlewałam je raz, wieczorem. Nie było problemu. One stały tam dopiero chyba od września bo wcześniej to wiadomo, nie są jakieś specjalnie dekoracyjne.
Ana, Pink Annabelle ma podobne kwiaty jak biała Annabelle, ale ich wielkość zależy od żarcia w glebie, jeśli mają - to kwiaty będą wielkie jak pół głowy.
Dzisiaj dowiedziałam się, że emisja będzie wcześniej niż w maju. Dowiem się kiedy niebawem, skoro to prawda. Nie zmarzłam. Zakupiłam przy okazji hiacynty