Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Ogród do odświeżenia 13:23, 29 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Miskant idzie do góry, a rozplenica idzie na boki.... moje rozplenice to już maja średnicę ponad metr , a miskanty.. to rozrastają się ładnie i nie ekspansywnie w kółeczko Trochę ostatnie 2 lata rodzielałąm, wiec uszczupliły się, ale średnica ok. 80cm. Same korzenie to ok. średnica 40cm.... ale rozkładają sie z lekka na boczki.

No to już wszystko wiem.... i wiem gdzie co posadzić...dzięki Aniu za informacje
Ogród do odświeżenia 23:37, 28 kwi 2013

Do góry
Miskant idzie do góry, a rozplenica idzie na boki.... moje rozplenice to już maja średnicę ponad metr , a miskanty.. to rozrastają się ładnie i nie ekspansywnie w kółeczko Trochę ostatnie 2 lata rodzielałąm, wiec uszczupliły się, ale średnica ok. 80cm. Same korzenie to ok. średnica 40cm.... ale rozkładają sie z lekka na boczki.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:27, 28 kwi 2013

Do góry
trochę ładu wkroczyło na rabaty ... jeszcze bez kształtu ale niebawem wszystko nabierze linii i kształtu w kubik ...

lawenda na dole ma za mokro ... razem z różą the fairy pójdzie do przedogródka a tu będzie zielnik ...

ruszył klematis ... horti (tam gdzie ta tabliczka biała nie widać dobrze ale ma pół metra i dużo pąków) ... miskant też puszcza ... a niezapominajkowe kulki same się zjawiły ...

rabata będzie w kubik i trawnik się prosi ... plan na maj

ten kwadrat to rusztowanie zeszłorocznej tojeści orszelinowatej ... nie rusza ale wokół pełno takich różowych pąków wyłażących z ziemi ... czyżby samosiejki ... ??? detale obfocę jak wyjdę na dwór ...

Początki w Kruklandii 13:00, 28 kwi 2013

Do góry
Miskant Rotsilber

Morning Light troszkę słabiej rosną...

Rozplenice też ruszyły...za to Red Barona w ogóle nie widać
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:00, 28 kwi 2013

Do góry
Dereń listki wypuszcza

malutki zawilec będzie miał malutkiego kwiatuszka

I duże zaskoczenie - miskant Morning Light się obudził !!

Hortensja, a w tle turzyca Frosted Curls.
W ogródku Ani 21:49, 27 kwi 2013

Do góry
naparstnica o drobnych dzwoneczkach iprzetacznikowiec

horti- zestaw ten co u Ani i Moniki + Phantom

miskant

stopowiec

Żywopłotki cisowe. 23:03, 26 kwi 2013

Do góry
Haniu, strasznie się cieszę bo mój wiąz wredei ma nabrzmiałe i pękające pączki, jednak żyje!
Dzisiaj zrobiłam przegląd moich drzew, klony w doskonałej formie, rozwijają się już listki, buki jeszcze śpią, zebrinus i miskant hermman wypuszczają zielone źdźbła, przetrwały zimę, wychodzą lilie, lada moment zakwitną tulipany. Przez te 2 ostatnie dni wszystko tak nagle buchnęło zielenią
Jutro szukam donicy, zmierzyłam obwód, nie wiem czy w moim S znajdę taką dużą.
Córcia przyjechała na długi weekend, w domu od razu gwarno
pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:49, 26 kwi 2013

Do góry
Irenko, u Ciebie juz maj. Jestem w szoku jaka niektorzy maja juz zielen i ile kwiatow kwitnie. Te tulipany w buksikach sa cudne Trawka zieloniutenka, jak Ty to robisz???
A trawka to nie miskant, Agata ma racje Morning Lighty dopiero maja pojedyncze zdzbla
Księżycowy Ogród... 12:57, 26 kwi 2013

Do góry
Red baronów nakupowałam jesienią na wyprzedażach po 1 zł, ale co z nich będzie to niewiem, pewnie z 5 szt jest o ile żyją. Tak teraz moja zelazna zasada kupować po min 5 szt tej samej odmiany Rozchodniki widziałam u Oli (ogrodomania Oli) i tak mi sie podobają przy trawach! Co do traw to pomijając rozplenicę mam odmiany zwarte i strzeliste, chciałam wprowadzić coś miękkiego jak np. stipa tenuissima, podoba mi się jeszcze miskant flamingo ale to znowu odmiana wyższa.

Przeżyly moje 2 tawułki Japońskie w odm. pecha blossom, myślisz, ze mogłabym z nich uformować piętro pośrednie?

ja kocham mdłe kolory różowe, pudry itp...
z red barona tez bym coś uformowała tylko gdzie?

rabatę po prawej od altany na pewno poszerzę, będzie głebsza i bardziej pojemna, więcej pielenia - mniej koszenia. Trawnika to mi zostało nie wiele

a marzą mi się tak piękne ścierzki i żwirowe puste miejsca jak własnie u Oli, ale u mnie nie ma już na to opcji.

Co myślisz o większej ilości miskanta olbrzymiego jako tlo i zasłonięcie warzywnika?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:19, 26 kwi 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
U mnie miskanty mają już po 15 cm
Ja ze swoich róż chyba też zrezygnuję z tych samych przyczyn.

To niesprawiedliwe .. Mój miskant ma wysokość.. Czekaj .. Lecem zmierzyć .... ZerOoooo !!!
Marzy mi się Siedlisko.... 14:16, 25 kwi 2013

Do góry
Korona cesarska niedługo zakwitnie, a na drugim zdjęciu korona u dołu, która przebyła długą drogę, z łuku u góry zdjęcia(chyba przepchana przez kreta), tam była posadzona

Wieżba Hakuro cała w pąkach, powoli wypuszcza pędy

Miskant Ferner Osten już ruszył

Liatra kłosowa i funkie też już się budzą
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:40, 25 kwi 2013

Do góry
Tawuła "Gold mound"

Kocimiętka

Hortensja Limka

I nawet miskant nieśmiało pokazuje pierwsze źdźbła

Pomoc w ogrodzie 22:09, 24 kwi 2013

Do góry
O tą trawę chodzi?

http://www.gardenarium.pl/photos/project/5/1732/ogrod-kuropatwy-11.jpg

Jeżeli tak to jest to Miskant Zebrinus
Ogród na Zawilcowej 13:05, 24 kwi 2013

Do góry
a co myślisz o kostrzewach Gautiena i popielatej. Dorastają do 10 cm są zimozielone.
Rozplenica, miskant i inne trawy ma zamiar posadzić przy tarasie.
Dadzą trochę cienia i zasłonią co trzeba.
W ogródku Ani 23:35, 22 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu może posadź Miscanthus sinensis Silberfeder, Miskant chiński (Miscanthus sinensis) "Ki", Trawa pampasowa biała, Miscanthus sinensis 'Adagio

Aniu śliczne dzięki za podpowiedź, jest sprawa do przemyślenia.

Miłka mam od dawna i jedyny czort nie chce się rozrosnąć, może nie odpowiada mu miejsce bo siedzi pod samą thują.
W ogródku Ani 23:27, 22 kwi 2013

Do góry
Aniu może posadź Miscanthus sinensis Silberfeder, Miskant chiński (Miscanthus sinensis) "Ki", Trawa pampasowa biała, Miscanthus sinensis 'Adagio
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 11:17, 22 kwi 2013

Do góry
Spróbowałam zrobić wizualizację, tego co proponujesz tj szmaragdy-na żywopłot, ławka, hortensja silwer, miskant i sosna ( chyba zapomniałam o brzozie ?)

Nie wiem, czy o taki układ ci chodziło ?
Sosna wydaje mi się kiepskim pomysłem w tym przypadku. Będzie ładna , tylko dopóki będzie mała.
Może masz jednak innych faworytów ?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:45, 21 kwi 2013

Do góry
I jeszcze kilka newsow z ogrodu.

Proso puszcza jeszcze raz mlode pedy, po otatnim sniegu troche sie zmasakrowalo, a juz bylo dosyc spore

Wielkie poranne odkrycie - miskant Melepartus ma kielki - pozostale jeszcze w uspieniu

Hakone All Gold

bratek samosiejka

Ogród pod bukami 23:37, 19 kwi 2013

Do góry
Miskant Morning Light nie jest wielki, będzie dobry. Nie zabije host.
Gracillimus byłby wielki.

Euonuymus Emerald'n Gold to popularna odmiana, ale może być Sunspot albo Blondy
Ogród pod bukami 21:57, 19 kwi 2013

Do góry
Danusiu, googlam i rysuję rabaty - jutro jadę do ogrodniczego na zakupy.
Mam pytania: czy Euonyus to popularna Trzmielina? Mam nadmiar takiej o zielono-żółtych liściach i mogłabym ją tam posadzić

i jeszcze:czy Miskant na tak małej rabacie nie zdominuje jej? czytam o nim... cudny jest, wydaje mi się że miejsce dla niego jest idealne.. jednak boję się, że rozrośnie się zbytnio i zadusi Hosty

no i kombinuję tak, aby ocalić piwonię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies