Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

Ana 09:52, 24 kwi 2013

Beatko - ja jestem ZA
Joaska 10:00, 24 kwi 2013

AniaK napisał(a)
Beatko , grujecznik u nas trochę nietypowy, bo wyciągnięty w szkółce spod większego drzewa i rósł trochę jak pendula i teraz dopiero zaczyna się prostować i wyciągać w górę, ale ciekawie to wygląda
Pozdrawiam

No a ja właśnie chciałam zapytać czy oby to nie jest grujecznik pendula, bo tez poluje od zeszłego roku na grujecznika tylko szykałam w formie drzewka a nie krzaka , a o takiego trochę trudno.
zuza12 10:09, 24 kwi 2013

Ana napisał(a)
Beatko - ja jestem ZA

Niezły pomysł. To kiedy się wybieramy?
beta 10:17, 24 kwi 2013

zuza12 napisał(a)

Niezły pomysł. To kiedy się wybieramy?

Zuza, jeżeli chodzi o mnie to maj raczej odpada, ale czerwiec i lipiec-czemu nie!

zobaczymy jak reszcie Dziewczyn pasuje
martaibartek 11:58, 24 kwi 2013

Faktycznie śliczny te grujecznik i te modrzewiowe szyszki...
Aniu pochwal się bylinowymi rabatami w całości- jestem ciekawa jak wszystko wschodzi
Diana 23:13, 24 kwi 2013

AniaK napisał(a)
Tulipany już mają coraz większe pączki

Sasanka zakwitła

Hiacynty zachwycają zapachem

Szafirki również zakwitły

Aż szkoda, że już niedługo ten spektakl się skończy.

Piękne zdjęcia Skończy się , ale za chwilkę następne, następne i następne cuda będą szalały
buziaki
AniaK 11:56, 25 kwi 2013

Ależ dużo miłych gości.
Za spotkaniem też jestem jak najbardziej. Ja chciałam wybrać się do Hortulusa w maju, jak będą kwitnąć różaneczniki, ale nie wiem czy dam radę, ale tam można w każdym terminie.

Dianko, pewno że będą następne i następne, tylko twarde dyski dokupować.

Marto postaram się zrobić, czekam na trochę słońca, bo u nas dziś bardzo pochmurno.

Joasiu, tak szczerze Ci powiem, że nie wiem. Sprzedali nam jako grujecznik po prostu. Mi to nie wygląda na pendulę, tylko na drzewko które rosło pod innym i tak się wygięło, nawet kora jest tak pomarszczona w tym miejscu wygięcia, teraz po kilku latach widać jak gałęzie ciągną w górę żeby się wyprostować i wrócić do swojej prawidłowej pozycji, ale naprawdę fajnie to wygląda.

AniaK 13:45, 25 kwi 2013

Marto specjalnie dla Ciebie wyszło słońce, co prawda nie ma się jeszcze czym chwalić(tak to jest z bylinami), ale wszystko już ruszyło. Linia kroplujaca do poprawienia

Strumień już włączony i od razu mamy spektakl wieczornej ptasiej kąpieli
AniaK 13:59, 25 kwi 2013

Zakwitły nowe tulipany

Mahonia i kalmia obsypane pąkami

Hortensje ogrodowe w tym roku mają pąki na zeszłorocznych pędach, może zakwitną nareszcie po 4 latach, zobaczymy, dostały po raz drugi ostatni rok, jak nie zakwitną
AniaK 14:16, 25 kwi 2013

Korona cesarska niedługo zakwitnie, a na drugim zdjęciu korona u dołu, która przebyła długą drogę, z łuku u góry zdjęcia(chyba przepchana przez kreta), tam była posadzona

Wieżba Hakuro cała w pąkach, powoli wypuszcza pędy

Miskant Ferner Osten już ruszył

Liatra kłosowa i funkie też już się budzą