Ale cudne te orliki - ja mam szt jeden z naciskiem na jeden....
Te twoje limonkowe , pełne ak takie minidalie wyglądaja , sliczne
Wracam do "odrabiania" zaległosci u ciebie..........
Pięknie wyszły Ci te kompozycje, szczególnie ta różowa. Uwielbiam pelargonie, są piękne, kolorowe...a te pokrzywki to koleusy. Tych różowych jeszcze nie widziałam. Z koszykami wiklinowymi będzie pięknie.
A co to za zaśmiecanie, kiedy innym można pomóc? Nie każdy pomysli o zimie ukladając ścieżkę latem.
Co dla jednych śmieci dla innych skarby. Np. to.Mój ostatni nabytek, to jest zdekompletowana stara waga. Jest na niej data 1904r. I ta Syrenka... Tęsknię czasem za Warszawą, kiedyś tam było moje życie...
Mam już pomysł co z niej będzie, ale na ten sezon chyba się juz nie załapie.
Ale bomba Nie łatwo byś mnie z niego przepędziła Huśtawka też w dechę. Sami robiliście? O, i ma takie półeczki po bokach żeby kawkę postawić, albo książkę na chwilę odłożyć, fajny pomysł Zobaczysz jak będzie cudnie u Ciebie, Twój ogród m.in dzięki tym dużym drzewom owocowym już ma taki swój sielski klimacik. Dlatego też ten hamak przyszedł mi do głowy Będzie tylko piękniej. Ja dziś malwy kupiłam. Może i Ty się skusisz? I super, że zawiesiłaś na huśtawce doniczki z kwiatami, też bym tak zrobiła
Ta paproć to najprawdopodobniej paproć Adiantum imbricatum..... bo Adiantum to jestem pewna.... ale jest ileś odmian, bo te drugie na foto to też Adiantum ale chyba pedatum. Wtedy nie zapisywałam nazw
Foto jest naprawdę beznadziejne, a paprotki po prostu cudne.. parasol delikatnych liści i te smukłe nóżki. Patrzę na google i tam też nie ma ładnych zdjęć.. jest niefotogeniczna, ale w realu boska.
U mnie rośnie w kwaśnej ziemi...... bo czasami piszą że zasadowa...
A to nóżki....
A to czosnki Mont Everest i liście im nie zasychają ..
Naprawdę ambrowiec przyrasta ok. 1 m rocznie?
Posadziłam sobie jesienią taki na 2 m wysoki i jeszcze nie wiem jak szybko rośnie.
A jak Georgia Peach znosi pełne słońce?
Mam ją od jesieni więc u mnie jeszcze letniego mocnego słońca nie zaznała.
Piękna ta czerwona kępa żurawek.
Masz sprawdzoną szkółkę z bogatą ofertą roślinną?
Mieszkam po przeciwległej stronie Wrocławia i znam kilka sklepów, ale wybór w nich nie jest zbyt duży.
Nie wysiedziałam w domu nawet w deszcz. Choć na chwilkę musiałam wyskoczyć Strasznie mi się ten biały fiołek rozbrykał, a taką małą kępkę sadziłam w zeszłym roku.