Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trudne początki 10:15, 03 cze 2014

Do góry
Moja piwonia też nie od razu kwitła. Mus poczekać
Poranny obchód zaliczony
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:14, 03 cze 2014

Do góry
I jeszcze grujecznik

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:14, 03 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Paulinko... pisałam u siebie, ale chcę też u Ciebie. Dziękuję... Nie mam wiele... ale mam specjalnie dla Ciebie zrobione kilka minut temu fotki mojej pierwszej Eden Rose i kwitnących dereni... Taki bukiecik wdzięczności...

Czy ten dereń rośnie w cieniu?
Bo czytałam , że odpowiedni dla tej rosliny jest cień
Miłego dnia
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:13, 03 cze 2014

Do góry
A na niej hortensje Vanille Fraise, tawuły Golden Princess i grujecznik

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:13, 03 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ha, ha, ha

Sklaniak to gożdziki, trytoma i zaczyna lawenda... i naparstnice (wszytko to samosiewki w szczelinach). Jeden wielki haos...

i to mi sie podoba hi hi hi hi
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:09, 03 cze 2014

Do góry
Rabata przed sadem. Trawka dopiero co wschodzi.
W słońcu, jeszcze z jedną trzmieliną, którą za radą Grembosi zamieniłam na małe 3 cisy

Od południa i północy

Kwiaty z ogródka Marty :) 10:07, 03 cze 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

Piekny ogród, piękne ujęcie
Miłego dnia
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:06, 03 cze 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Aniu Twoja bylinowa jest piękna...ja też zawsze na bylinowej mam "lekki bałagan" ale to jest twórcze piękno . Twoje piwonie i róże zachwycają.
Pozdrawiam

Madziu.cmok, cmok.. miłą jesteś.. ostatnie 2 foto dzisiejsze.. więcej nei mam i zwiewam do urzędów z papierami ...grrr

Bylinowa z dwóch stron.. to samo..

A wiąz dalej nie przywiazany do niczego i mi się pokrzywi ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:04, 03 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Aniu dziękuję Ci strasznie mi miło, że o mnie myślisz
Wiesz może rzeczywiście pokusić się i go teraz ciachnąć... Hmmmm...... ale dałaś mi do myślenia

Słoneczko sie przebija pomiędzy chmurami....
Naprawdę, każdy kto przychodzi to zachwyca sie moim bonzajem dla ubogich...
Zaczęłam ciąć w maju 2012 roku...... znalazłam foto..... z przyciętymi dwoma kulkami.. nie wygląda to efektownie, a teraz patrz jakie są
Wnerwiał bo wywalał sie na przejscie i trawa pod nim nie rosła.. największe gałęzie ucięłam, bo zawadzały, a potem pomyślałam, że będę na nim uczyć się ciąć.. Szkoda tych największych gałęzi, ale zostawiąłm w dziurach nowe przyrosty i za kilka lat urosną i sie ufryzuje

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:04, 03 cze 2014

Do góry
Przed sadem, w miejscu gdzie wcześniej miałam warzywnik, wysiałam trawkę. Teraz sieję małymi kawałkami bo nie jestem w stanie na raz ogarnąć całości.
Z bliska wygląda tak:

Ogród w cieniu brzozy 10:00, 03 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czyli C. Spry potrzebuje solidnego podparcia? I jak to uzyskać w moim ogrodzie (pytanie retoryczne)?

Kondziu, a ja tworzę ogród bylinowo-różany i preriowy.

Tak Ewo potrzebuje, może nie na początku, ale jak trafi na dobre miejsce, minie 4,5 lat to pędów wyrasta coraz więcej i więcej i jakoś to trzeba jednak ujarzmić, zwłaszcza jak przychodzą takie wiatry połączone z ulewą jak ostatnio. Daję fotki może mało ładne ale widać na nich co i jak.

Widać jak wiatr oderwał pędy które wspierały się na ogrodzeniu, dodatkowo ogołocił pędy z krótkich pędów z kwiatami. Myślę, że jest jej potrzebne coś w rodzaju balustrady do podparcia, gdyż do siatki z tyłu jest ją trudno przypiąć z powodu tej ilości pędów. Wydaje mi się, że Eve ma coś takiego w ogrodzie, muszę ją o to zapytać.
Róża straciła dużo kwiatów ale od frontu i z pozycji tarasu i tak cieszy oko, kwiaty ma jasne duże, są bardzo widoczne. W realu jeszcze ładniej wygląda.
Życie w wiejskim ogrodzie 09:59, 03 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Efekt sobotniego golenia

Fryzjer z Ciebie niezły
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:56, 03 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Hi hi hi

Ha, ha, ha

Sklaniak to gożdziki, trytoma i zaczyna lawenda... i naparstnice (wszytko to samosiewki w szczelinach). Jeden wielki haos...

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:54, 03 cze 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Anulka Ty jednak jesteś WIELKA każdemu odpowiadasz na pytanie z taką cierpliwością Masz dziewczyno ode mnie wielgachne podziękowania za cierpliwość (do mnie i mojej Katarzyny
Pozdrawiam serdecznie!

Katarzyna będzie piękna.. zobaczysz...

A różyczko coraz bardziej rozwinięte.. jeszcze tym widokiem Was pomęcze..

Jak ja lubię te róże... chyba jednak te są moje ulubione

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:51, 03 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
ha Wówczas to i ściana byłaby zasłonięta

Dokładnie.. tak może być, mało realne, ale patrząc po Bogdzi.. możliwe

Z myślą o Tobie cyknęłam dziś swojego bonzaja.. foto jest gorsze niż oryginał..

Wichrowe wzgórze 09:50, 03 cze 2014

Do góry
Kilka widoczków z wczoraj

Wszędzie niebiesko od wielkich kocimiętek, ostróżek, bodziszków...

Wichrowe wzgórze 09:50, 03 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Rewelacyjnie Ci wychodzi, bardzo elegancko. I już takie wielkie ostróżki?
Rabata bylinowa w budowie będzie odzwierciedleniem tej po lewej stronie? Myślę, że tak, skoro symetria króluje.

Gabrysiu, ostróżki u mnie w tym roku przeszły wszelkie moje oczekiwania Sama zobacz jakie są ogromne

Symetryczna rabata już się tworzy - widać już część na zdjeciu z okna sypialni:

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 03 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Nie mam pojęcia jaka jest nazwa tej mojej piwonii, coprawda kupowałam w tamtym roku u Szmitów ale goopia nie dopytałam... Na placu nie mieli spytałam czy mają piwonie i Pani mi przywiozła, była na nich etykieta peonia ale bez nazwy dodatkowej a ja nie spytałam....

Czyli tak jak ja.. jak już coś mi się spodoba to pakuję do kosza a nie zapytam jak się zwie
Ale ta sie zwie Karl Rosenfield.. jest ciemną piwonią, sztywną... nie ma takich tendencji do pokładania się, a jet naprawdę wysoka.. jak widać po deszczach stoi dzielnie bez podpór, a kwiaty ma duże i pełne

Druga piwonia pełna, godna polecenia, bo sie nie pokłada, a ma pełne kwiaty to Shirley Temple.. u mnie to nowy nabytek ( mam takich dużo, ale .. za rok, dwa będzie pokaz.. mus jeszcze poczekać)

Tu będzie duuuużo piwonii.... za rok już będą widoczne..... tu gdzie różowe kółka.

Wichrowe wzgórze 09:47, 03 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zdjecia super kwitną ci róże bo mi nie które juz zaczynają

róże jeszcze nie kwitną - dopiero są pierwsze kwiaty na Abraham Darby, Colette, Rhapsody in Blue, Ritausma i Kórnik - to wszystko póki co, ale są za to piwonie w pełni rozkwitu

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:46, 03 cze 2014

Do góry
Witam

Mam prośbę o pomoc w zdiagnozowaniu szkodnika na sosence.

Przeszukałam internet i sama próbowałam znaleźć ale jednak nie dopasuję zdjęć do szkodnika.

Podobne to jest (z opisu internetowego ) do mszycy korzeniowej albo ochojnika sosnowego?

Niestety o ochojniku sosnowym jest mało a na moich sosenkach nie ma galasów tylko (białe kłaczki)

Będę wdzięczna za podpowiedź co gryzie sosenki i czym dostępnym to opryskać
confidor, mospilan?

Dziękuję
Gabrysia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies