Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:54, 01 cze 2014

Do góry
obwódka bukszpanowa a w niej czosnki ozdobne

Ogród do odświeżenia 20:54, 01 cze 2014

Do góry
I kffiatuch na trzecią setkę , choć nieco spóźniony

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:53, 01 cze 2014

Do góry
tawułki po strzyżeniu odrastają...

Znowu na wsi 20:51, 01 cze 2014

Do góry

I trochę szczegółów:
Mary Rose dopiero w pączkach. A już widziałam na forum okazy w rozkwicie

mydlnica, znalazła się u mnie trochę przez przypadek. Kupiłam mieszankę nasion, wysiałam i jest

I wczoraj zakupiona Rhapsody in Blue, pięknie pachnie. Nabyłam jeszcze Reine de Violette. Ostatnio widuję sporo ładnych krzaczków róż z Rosarium w okolicznych sklepach.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:48, 01 cze 2014

Do góry
Gosiu wiem wiem, codziennie robie jej zdjęcia, może to źle zabrzmi ale jestem z niej dumny Jeżeli chodzi o mocno pomaarańczową żurawke...

Po prawej to Redstone Falls, polecam ręcami i nogami jest cudowna, wiosną jaskrawo pomarańczowa, latem intensywnie pomarańczowa, a jesienią lekko brązowieje i pojawia się rysunke na liściach, na dodatek tworzy rozłogi co w donicach daje niezły efekt, a na rabacie wielkie kępy, przy okazji rozłogi same się ukorzeniają.Wzorowo na słońcu
Po lewej czerwono pomarańczowa odmiana Rio również polecam ręcami i nogami. Jest ze mną od zeszłego roku, znosi słońce wzorowo, cudowne kolory, kontrastujące białe kwiatki.
Oby dwie rosną u mnie w 3 sztukach w ogrodzie, a na taką rozpuste w ilości mnogiej z jednej odmiany, dana żurawka musi sobie zasłużyć bo wiadomo u mnie większość pojedyńcze egzemplarze

Agato moje żurawki dostają sporo jedzonka głównie ze względu na moją ubogą piaszczystą glebe. Dwa razy dolistnie florovitem, wiosną azofoska, latem nawóż do kwitnących to u mnie minimum, ale na żyźniejszych glebach nawet nadmiar. Ja nawóże dośc intensywnie, ale już na początku sierpnia kończe nawożenie wszystkiego. Czasem jesienny nawóz zastosuje, ale nie zawsze

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:45, 01 cze 2014

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:45, 01 cze 2014

Do góry
wspominałam ice dance przeszła przez trawnik ... za nią ustawiły się bordowe żurawki ... trójszereg zamyka hortensja Phantom ... plus miskant i wariacja na rogu ...
nie wiem czy żurawki zostaną bo o ile wczoraj byłam realizacją zachwycona ... to dziś już sobie mruczę, że mogłoby środkowy rząd stanowić takież ciemne liście ale ciut wyższe ... hmmm ... ciągłe dylematy ...

wte i wewte ...

Mirkowy ogród (początki) 20:44, 01 cze 2014

Do góry
karolina_nowak napisał(a)
Mirka ja ukorzeniałam tawułki w tamtym roku w czerwcu, ładnie się ukorzeniły. Teraz próbuję ukorzenić jałowce płożące, siedzą w ziemi około 3 tygodni, wyglądają ładnie. Na wiosnę ukorzeniałam patyki hortensji, miały ładne listki a teraz wszystkie zwiędły, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Pozdrawiam

Karolina rozmnażanie roślin to dla mnie odpoczynek i satysfakcja choć trzeba poczekać zanim urosną .Tawułki tez ukorzeniłam w tym roku
Aneczkowe marzenia 20:43, 01 cze 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
No właśnie nie pamiętam jak się nazywa, ale wiem już na pewno, że lubi cień. Może ktoś rozpozna.

Aneczko, czy to nie jest bakopa?

Mało Cię widać na forum, ale ogródeczka pilnujesz pięknie.

Pozdrawiamy z ZG
Bajkowy ogród Weroniki 20:42, 01 cze 2014

Do góry
A jak mówię o zmysłach węchu i wzroku, to muszę wspomnieć o Ogrodzie Zmysłów...

Po kąpieli w termalnych wodach Uniejowa, spacerek na most pełen pelargonii. Kto je podlewa...

W Poddębicach w pijalni wód mineralnych czerpanych ze złoża sprzed 2 tys. lat smakowaliśmy wody mineralnej(raz w m-cu obiekt służy też wiernym jako świątynia).

Z projekcji filmu zapoznaliśmy się z budowanym tu Ogrodem Zmysłów.

Znowu na wsi 20:42, 01 cze 2014

Do góry

i w drugą stronę

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:42, 01 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Leonardo ma masę pąków ... różanka czeka na czerwonego bendom oba ...

a na tle cegły rabata po wytarganiu tulipanów czeka na róże ... będzie różanką

trochę koloru z tarasu ...

]

Nom mlaskam z uznaniem
Widzę ze lawendy zaraz wystartują.
Iza przypomnij czy viva u. ciebie kwitła po raz drugi? Bo myslę że je po kwitnieniu ostro upierdutam (uwielbiam to słowo Malej Mi) aby jesienia już ich nie ruszać
Ogródek Agam 20:42, 01 cze 2014

Do góry
Aguś... a nie masz ochoty nieco wybrzuszyć tej linii przy samym tarasie...?

Zagospodarowanie rabatki 20:41, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lilie pasują ale powinny rosnąć pomiędzy różami, a tu gdzie lilie posadź coś wyższego na pniu, żeby korony górowały nad różami. Ogród nie będzie pusty i nudny.

Wokół rabatki posadź obwódkę z bukszpanu.

Przepraszam za krzywy rysunek, ale coś ręka mi drży

1. Lilie przesadzone w róże (najlepiej białe wszystkie
2. Trzmielin na pniu (żółte)
3. Lawenda Hidcote
4. Obwódka z bukszpanu gęsto posadzona i ładnie przycięta

Dodaj też jeszcze jedną różę. Obok tych.

Pani Danusiu ... udaje mi się stworzyć na nowo rabatę dzięki Pani podpowiedzi i troszkę własnej wyobraźni
Jest trzmielina , są bukszpany , jest lawenda i będą lilie

Proszę spojrzeć do linku :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4565-i-co-dalej-w-moim-ogrodzie?page=3

Jak dosadzę bukszpanów ... jak zakwitą róże Chopina które mam do posadzenia w środku rabaty to pokażę

Dziękuję ślicznie ♥
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:39, 01 cze 2014

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:38, 01 cze 2014

Do góry
Iwona dopiero za jakieś 5 lat będzie widać nasadzenie bo to wszystko młodziutkie a poziom trawnika i parter to dzieło ostatniej jesieni

chmiel Aureus po pierwszej zimie

jodła hiszpańska Glauca

Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:37, 01 cze 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Madżen, dzięki za poradę.
Powiedz mi jeszcze, czy mogę go podlać florowitem teraz, gdy odkopywałam i zakopywałam go wczoraj w tym samym miejscu, czy poczekać jakiś czas?

A oto zdjęcia aktualne...

Tak było przed ciachnięciem, cały żółty, w większej części do gałęzi

Zbliżenie już po obcięciu suchych i brązowych liści...]

Teraz pod żadnym pozorem nie podlewaj florovitem. Jesli go tak wykopałaś jak pokazałas na zdjeciu , otrzepałaś całe korzenie z ziemi to on przezywa szok. W tych temepraturach , ktore są jeszcze dodatkowo go meczysz. Teraz go podlewaj systematycznie i juz nic nie rób więcj z moesiąc jesli będą upały to go nakryj agrowłókniną aby go dalej słońce nie paliło. Już za pózno na przesadzanie bukszpanów.
Aha i przypadkiem od nadmiaru troskliwości nie zalej mu teraz korzeni wodą...
Czy Ty go tak pod sama ścianą posadziłaś? Nie będzie miał przewiewu zatem nie waż sie lać wody mu po liściach bo go grzyby zjedzą
Ogródek Agam 20:35, 01 cze 2014

Do góry
Krwawnik i carex "Calita".

"Amazon Mist" i hortensje "Bobo"

Lawenda i carex "Frosted Curls"

Mirkowy ogród (początki) 20:35, 01 cze 2014

Do góry
Takich się dochowałam sadznek mam już 32 sadzonki bukszpanów i beda z nich kulki ukorzeniaja się sadzonki trzmieliny na 2 zdjęci 1 to sadzonki zeszłoroczne i małe tujki może ktoś rozpozna odmianę.
Ogród cichy i przytulny 20:31, 01 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Podczas spaceru za płotem sąsiada małą niespodzianka

Efekt wczorajszej pracy

Czekam na truskawki

Katalpa ruszyła, kwaty tuż, tuż

Cudny jest ten bonsai! Jak długo rośnie u Ciebie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies