Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 15:07, 02 lip 2014

Wpadłam na chwilkę... 2 dni temu podlałam hortensje Bluebird nawozem dla hortensji niebieskich... Gdzieś pisałam, że to nic nie daje, bo ona ciągle jest różwoa... i teraz albo było za małe stężenie, albo co.. ale tym razem, hortka po 2 dniach zaczęła zmieniać kolor Odszczekuję wszytko co napisałam w tej materii..

Taka była ..

A taka sie robi.. może deszcz dobrze wymieszał nawóz w ziemi, bo lało obficie po podlaniu nawozem..
jotka 15:18, 02 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wpadłam na chwilkę... 2 dni temu podlałam hortensje Bluebird nawozem dla hortensji niebieskich... Gdzieś pisałam, że to nic nie daje, bo ona ciągle jest różwoa... i teraz albo było za małe stężenie, albo co.. ale tym razem, hortka po 2 dniach zaczęła zmieniać kolor Odszczekuję wszytko co napisałam w tej materii..

Taka była ..

A taka sie robi.. może deszcz dobrze wymieszał nawóz w ziemi, bo lało obficie po podlaniu nawozem..

Ł a ł !!!
paniprzyroda 15:52, 02 lip 2014

łał! podleję swoją
ale wcześniejsze podlewanie też chyba pomogło, zrobię próbę, swojej nie podlewałam bo mnie wnerwiła w ubiegłym roku i dałam sobie spokój.
Pozdrawiam
majkel0326 19:37, 02 lip 2014

Ania, wpadlam zobaczyć co slychać Macham do Ciebie
Mala_Mi 19:47, 02 lip 2014

majkel0326 napisał(a)
Ania, wpadlam zobaczyć co slychać Macham do Ciebie

Majeczko .. macham też... i przygotowuję foty do wrzucenia..
Rano było ładnie, a teraz pada i zimno...

malgorzata_s... 19:50, 02 lip 2014

Anuś sprawozdań niet bo nic się nie dzieje Deszcz i zimno i ogólnie ble U ciebie piknie to na floty poczekam
Mala_Mi 20:06, 02 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
łał! podleję swoją
ale wcześniejsze podlewanie też chyba pomogło, zrobię próbę, swojej nie podlewałam bo mnie wnerwiła w ubiegłym roku i dałam sobie spokój.
Pozdrawiam

Lilia trąbkowa PINK PERFECTION - gigant wśród lilii..

Lilia LA EYELINER

Lilia L.A MINOU

I lilia gdzie znów nie zapisałam nazwy Żółta półpełna..

butterfly 20:09, 02 lip 2014

Aniu, jak dobrze, ze pokazałas tę hortensję "zniebieściałą"
ja kupiłam Blue Wonder i ona pierona kwitnie mi od 2 sezonów na różowo !! w tym roku kupiłam siarczan amonu, ale chyba zaczęłam za późno podlewać... nie wierzyłam do tej pory jakoś w te nawozy "niebieska hortensja", ale jak sprawdzona to musze spróbować

EDIT - jeszcze mi się przypomniało - co do twojego zapominania mojego nicka , pisałas chyba ostatnio na wątku spotkaniowym
ja, to takie "latające masło" - butter fly
może tak zapamiętasz
Mala_Mi 20:22, 02 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anuś sprawozdań niet bo nic się nie dzieje Deszcz i zimno i ogólnie ble U ciebie piknie to na floty poczekam

Zauważyłam

Filtr w oczu działa i woda sie robi przejrzysta... a ja sie zastanawiam po co??
Aby bylo widać ile mam ryb do wykarmienia i do s.a ..
Dzś były tak głodne, że całowały mnie nie w jeden palec a wciągały dwa i to tak, że myślałam, że mnie wciągną do wody.. i sama zrobiłam foto... bo podejść "do całowania rączek" miały sporo

Tak próbują mnie zjeść Dwa paluchy trzyma w pysku..

Agania 20:39, 02 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Zauważyłam

Filtr w oczu działa i woda sie robi przejrzysta... a ja sie zastanawiam po co??
Aby bylo widać ile mam ryb do wykarmienia i do s.a ..
Dzś były tak głodne, że całowały mnie nie w jeden palec a wciągały dwa i to tak, że myślałam, że mnie wciągną do wody.. i sama zrobiłam foto... bo podejść "do całowania rączek" miały sporo

Tak próbują mnie zjeść Dwa paluchy trzyma w pysku..

Widzę to co widzę i oczom nie wierzę...... u mnie jednak karpie nie dają się głaskać i nie całują paluszków, koty wyciągają mi rybki z oczka, więc ryby się płoszą, tak jak ptaszki,

Floty twoich lilii zaczynasz ujawniać, te żółte są obłędne i ta najwyższa też

Ja podlewam horti florowitem do hortensji, ale nie mam żadnych zmian w kolorze, nadal są różowe, a w niedalekich ogrodach są niebieskie, ale się nie poddaję, będę dalej próbować

Całusy