Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 19:40, 31 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
A co powiecie na takie śmieszne żabki? Chyba nie sposób się nie uśmiechnąć patrząc na nie

Te są zarąbiste.
Moja bajka 19:34, 31 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
i takie śmieszne zdjątko
[img

śmieszne , niebieskie zdjęcie piękne aż razi po oczach intensywnym kolorem i moja -twoja róża cudna
dekoracyjne plastry i żabole cudne bardzo lubię oglądać twoją twórczość
Moja bajka 19:30, 31 maj 2014

Do góry
A co powiecie na takie śmieszne żabki? Chyba nie sposób się nie uśmiechnąć patrząc na nie

Ogródek Ewy 19:23, 31 maj 2014

Do góry
Znalazłam jeszcze jedną zmianę jaka zaszła u mnie w ogródku.

Ogrodowe skarby 19:20, 31 maj 2014

Do góry
Resztę wstawię może wieczorkiem.... Miłego oglądania

Ogrodowe skarby 19:14, 31 maj 2014

Do góry

Ogrodowe skarby 19:08, 31 maj 2014

Do góry
Co się stało kwiatom ... 19:08, 31 maj 2014

Do góry
Tak to wyszło pod Sosną, Azalia najmniejsza z tego towarzystwa, zmienić coś jak myślicie może tak zostać? i czy przyciąć Laurowiśnie?

Ogród zdrowy i kolorowy 19:03, 31 maj 2014

Do góry
Witam wszystkich ogrodowo zakręconych. Pierwsze rośliny posadziłam już kilkanaście lat temu. Były to bukszpany, graby i rośliny skalne. Graby przetrwały do dzisiaj, bukszpany prawie wszystkie straciłam (zostały 3) a ze skalniaków już wyrosłam. Po drodze były jeszcze rabaty bylinowe. Popełniłam chyba wszystkie błędy jakie może popełnić ogrodnik amator. I wtedy zobaczyłam program Mai z Danusią. I to Danusia zainspirowała mnie do dalszych zmian w moim ogrodzie. Podziwiam też wasze ogrody i czasem troszeczkę zazdroszczę.
Wklejam parę zdjęć

Moja codzienność - ogród Oli 18:59, 31 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ola.... dano mnie tu nei było.. i szczęka leży na podłodze.... i jeszcze skubana się turla.. ....
Żałowałam tego co wyrzucasz.. ale chyba nie będę...bo będzie jeszcze piękniej... już robi wrażenie..... i podziwiam ogrom pracy.. i te mielenie bryłek w garści doskonale rozumiem.. inaczej u nas ziemi rozrobić sie nie da.. chyba że glebogryzarka.. ale wtedy chwaścików sie nie wybierze, wiec ja też ...grudka po grudce miętoliłam...... jesteś wielka

Podziwiam czystą wodę w oczku.... i pojąć nie mogę, że tak może być... zazdraszczam.....

Piwonia z zawciągiem też mi się podoba.. ale wiesz że ja to lubię

I kanciki pierwsza klasa.. miód i malina

Wszytko jak od linijki, bo i od linijki.. jak u Konstancji

U mnie nie tak ładnie, bo ja mam busz.. ale może w czerwcu mały lokalny zlocik?? Hmmmm 21???

Trza zintegrować grupę podkarpacką..

Anulku drogi z naszą glebą rozumiemy się bez słów dokładnie wiesz ile roboty z ''urobieniem'' kawałka gleby by chwastów nie było... ale robota mam nadzieję na marne nie pójdzie, ile teraz przesiedzę przy niej to może o tyle mniej przy późniejszym wyrywaniu dziadostwa
Tylko strasznie dłonie bolą od tego miętolenia

Lenijki a raczej metrówki teraz ona szpadelek i taczki to zestaw obowiązkowy

Kocham Twój busz i zapisuję się na listę zlotu 21 na obecną chwilę mi pasuje

Mam jeszcze pytańko :
Czy biała jeżówka na łodyżkach ma choć odrobinkę bordowego koloru ?? czy jest czysto zielona ??
Część tych od Ciebie z zeszłego roku będzie kwitła

Buziaki

W cieniu - zacieniona 18:58, 31 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ja też ukorzeniam ,po przekwitnięciu ale nakrywam butelką,czasem się udajePozdrawiam
W tym roku udało się...mam jeszcze inne ukorzenione,ale fotek nie robiłam.
...z patyczków White Rose...
Ogrodowe skarby 18:58, 31 maj 2014

Do góry
Dzisiaj słoneczka nie było za to zdjęcia zrobiłam

Nieforemny ogród na przodzie 18:56, 31 maj 2014

Do góry
olaw napisał(a)

Fajna trawka ale nie znam nazwy bo były dwie w jednej doniczce

Ola ta trawka to chyba turzyca Graya (łac. Carex grayi) ...
kiedy będziesz ???
Piaskownia na zakręcie 18:55, 31 maj 2014

Do góry
Zaczął się czas piwonii

I róża Chippendale, ona ma kilka odsłon, oto jedna z nich. Jest piękna

Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 18:22, 31 maj 2014

Do góry
Moje przerażenie wysokością łąki oraz przeczucie że "coś jest nie tak" niestety się potwierdziło. Przesłałam zdjęcia do Pana Łuczaja i niestety wychodzi na to że to co widać to właściwie tylko mieszanka kwiaty polne która była zakupiona jako mały dodatek do polskiej łąki kwietnej aby wszystko wyglądało już ładnie w pierwszym sezonie. Nasza gleba najwidoczniej była za żyzna i kwiaty polne zdominowały cały obszar na dodatek nadmiernie poszły w wysokość
Za radą Pana Łuczaja dzisiaj została skoszona duża część łąki aby dać szanse przytłumionym siewką faktycznej łąki do wzrostu ( o ile jeszcze żyją). Niestety efekt estetyczny jest bardzo marny, jak narazie mam jeszcze nadzieje że będzie z tego kiedyś coś miłego dla oka chociaż muszę powiedzieć że sceptycyzm mojego męża mi się powoli udziela....

Oto fotki z dzisiaj:

Cała reszta roślin już bardzo ładnie zaczęła rosnąć, na szczęście ślimaki nie zdążyły zjeść wszystkich moich jeżówek i te które uratowałam powoli pozbierały się już po ataku. Macie tez tyle ślimaków?

Budujemy tez domek ogrodnika

W warzywniku już po pierwszych zbiorach

Obsadziłam też trójkątną rabatę z przodu domu (hortensje anabelle, astilbe arendsi i pachysandra green carpet)

A przy wejściu będzie hostowy zakątek

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:58, 31 maj 2014

Do góry
Tylko u mnie jest rozplenica niska na dolnej rabacie, potem na górnej jest hochla zielona i jeżówki... a normalna rozplenica jest na lewej rabacie... ale jak się patry z tarasu to widać i jeżówki i rozplenicę..
Znalazłam jeszcze takie..

Moja bajka 17:46, 31 maj 2014

Do góry
i takie śmieszne zdjątko
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:40, 31 maj 2014

Do góry
Może nie do końca razem, ale jak się uruchomi wyobraźnię...
Moja bajka 17:24, 31 maj 2014

Do góry
Kupiłam dziś 2 Anabellki. Miałam w tym roku żadnych hortek nie kupować, bo rabatę dla nich miałam stworzyć w przyszłym roku, ale pewna Pani, u której czasem zamawiam roślinki przypomniała sobie, że przecież kiedyś chciałam i ma je dla mnie, więc co było robić No i są posadzone tam gdzie miały być tyle tylko, że z rabatką to na razie nie ma nic wspólnego. W środek posadziłam moje dwie maleństwa Limelight.
Ogród Ewy :) 17:20, 31 maj 2014

Do góry

Podziwiam właśnie Twój wątek. Czy mogłabyś mi napisać w jaki sposób zagospodarowałaś rabatę przy magnolii? Pozdrawiam serdecznie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies