Tak tak,tylko jeszcze są dość małe i na taki efekt jak u Ciebie to sobie jeszcze poczekam. Na front postanowiłam dokupić większe okazy, bo nie chcę zbyt długo czekać. Za 3 tygodnie przyjedzie 370 małych sadzonek z teściami. Ciekawe jak urosły, bo już nawet nie pamiętam jakie duże są.
Ja na razie muszę sobie dać na wstrzymanie, bo nie mam pomysłu gdzie sadzić... Niby zimą wszystko przemyślałam, ale nie przewidziałam takich bukszpanów
to Agnieszko mam podobnie, czyli we dwie raźniej
spłynęły 1 róże, 2, hortensje, trawy, a ja na razie pakuję w wodę, bo nie mam kiedy wysadzić; mała przerwa dobrze zrobi, więc oprócz bukszpanów na razie nic nie kupię, no może bluszcze, powojniki i bratki; jestem na etapie porządkowania całego terenu, gorzej, że psiaki na odwrót, po powrocie z pracy ciągle smutne niespodzianki, aż mi się zaczyna śnić, że znowu coś wytargały!
dziś rano u Dżagi w budzie znalazłam; 2butelki wody mineralnej, śrubokręt, żarówka z oprawką, męża galotki, szczotkę i zmiotkę!!!! i co wy na to!
Irenka jesteśmy już trzy z tymi bukszpnami.... ja jednak posadzę przed ogrodzeniem, bo ma za dużo a chcę jeszcze pstre. Kiedy po nie jedziesz?
Dżagi jest kleptomanką (em)?
Pszczelarnio - wielkie dzięki za przepis na kompost. A jak duży ten kompostownik u Ciebie? Bo ja robię taki 1mx1m i ok 1,5m wysoki. To ile taczek mogę się spodziewać?
Wieloszka - dzięki za odwiedziny. Tutaj wiosna zawsze jest szybciej. Wpływy morskie! Ostatnio ze zdziwieniem przeczytałam, że Holandia jest w tej samej strefie co północne Włochy. No, ale jednak więcej opadów i bardziej wieje! Ale tulipany już rozkwitają, a dziś nawet widziałam taki ogródek, gdzie zaraz przekwitną. Bardzo nam się ta pięna pogoda teraz przydaje. Oby jak najdłużej.
Agatka, praca wre u Ciebie aż miło popatrzeć z wygodnego fotela Ja też wczoraj popracowałam jak koń za pługiem, ale satysfakcja z własnoręcznie dokonanego "Dzieła" jest wielka! No i ta wiosna u Ciebie taka dużo wyraźniejsza. Chociaż dziś w centrum Wrocławia zauważyłam, że lada moment forsycja zakwitnie, paki na bzach pękają i żywopłoty ligustrowe się leciutko zielenią
Pszczółko, dzięki za informacje o kompostowniku - przydadzą się bardzo, bo w tym roku też muszę w końcu zbudować własny.
Irenko, chyba coś dołożę, ale na razie czasu brak na zakup, a co dopiero na wsadzenie... Ponieważ generalnie mam mało czasu, myślę też nad czymś nie sezonowym - np. hosty, albo żurawki - no ale to nie kwiatki... Ech sama nie wiem... Może ktoś doradzi?
A w garażu czekają jeszcze 4 donice - specjalnie na hortensje
Ja na razie muszę sobie dać na wstrzymanie, bo nie mam pomysłu gdzie sadzić... Niby zimą wszystko przemyślałam, ale nie przewidziałam takich bukszpanów
to Agnieszko mam podobnie, czyli we dwie raźniej
spłynęły 1 róże, 2, hortensje, trawy, a ja na razie pakuję w wodę, bo nie mam kiedy wysadzić; mała przerwa dobrze zrobi, więc oprócz bukszpanów na razie nic nie kupię, no może bluszcze, powojniki i bratki; jestem na etapie porządkowania całego terenu, gorzej, że psiaki na odwrót, po powrocie z pracy ciągle smutne niespodzianki, aż mi się zaczyna śnić, że znowu coś wytargały!
dziś rano u Dżagi w budzie znalazłam; 2butelki wody mineralnej, śrubokręt, żarówka z oprawką, męża galotki, szczotkę i zmiotkę!!!! i co wy na to!
Asia - tnij, kulki wyjdą na pewno... jak nie od razu, to najdalej za kilka lat . Moje bukszpany też nie były nigdy przycinane i po cięciu okazało się, że miejscami dziurawe są. Ale na wiosnę zapodam im nawozów, żeby się zabudowywały
Fajna ta maszyna do zamiatania. Oj muszę uważać, żebym M. dziury w brzuchu na wylot nie wywierciła
Piwonie, róże i inne kwiaty - marzą mi się... Coś czuję, że jak je zobaczę u Ciebie w rozkwicie to przepadnę. Dobrze, że miejsca mam dużo
Czyli ogrodowe rewolucje u Sebka w sezonie 2012 rozpoczęte!!!
Nieźle się napracowałeś, ale efekt będzie super! To w tym miejscu będzie angielska rabata, którą projektowałeś zimą?
Karola, ładuję swoją energią Twoje baterie, bo już się fotek nie mogę doczekać! Mam leclerca niedaleko pracy i właśnie się zastanawiam - jechać, czy nie jechać szukać cisów .
oczywiście musiałam coś kupić i zdecydowałam się na takie, mam pomysł co w nich posadzić te małe to osłonki , mogą być na drobiazgi lub na roślinki ...
... jeszcze zawitam tam na pewno
Czyli jednak się skusiłaś Fajne doniczki. A masz już pomysł, czym je obsadzić?
Czyli ogrodowe rewolucje u Sebka w sezonie 2012 rozpoczęte!!!
Nieźle się napracowałeś, ale efekt będzie super! To w tym miejscu będzie angielska rabata, którą projektowałeś zimą?
No wszystko ładnie pięknie - przechodnie balkon chwalą, śliczna piesia do zdjęć pozuje, zakupy w Obi się udają - tylko gdzie są na to dowody??? Joanko, masz czas do weekendu, potem oczekuję poprawy czyli jakichś ZDJĘĆ!!!