Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 12:23, 22 mar 2012

siaaska napisał(a)
Troszkę spóźnione ale najszczersze gratulacje
Pędzisz tak że nie mogę za Tobą nadążyć...
Teraz pewnie też ostro działasz a wieczorkiem przybędzie kolejna seteczka wspaniałych opowieści
Pozdrawiam!

dziękuję Asiu
to pędzenie to we krwi! jak byłam młodsza i we Wrocławiu nie polikwidowali bieżni, co rano trzaskałam 10 km wolałam bieżnie, bo wiedziałam dokładnie ile przebiegam, aby potem z czystym sumieniem oddawać się innym przyjemnościom
Milka 12:24, 22 mar 2012

Ewa napisał(a)
Mnie się zdaje, że Ty Irenko rekord pobiłaś i oby było dalej tak ciekawie i wesoło

Ewuś, dzięki, ale ja tu zauważyłam większe gaduły ode mnie
pozdrawiam i zazdroszczę wizyt w palmiarni
Bogdzia 12:26, 22 mar 2012

Cześc Irenko, wyczytałam co u Ciebie i idę pielic. Miłego dnia.
Milka 12:28, 22 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Ja na razie muszę sobie dać na wstrzymanie, bo nie mam pomysłu gdzie sadzić... Niby zimą wszystko przemyślałam, ale nie przewidziałam takich bukszpanów

to Agnieszko mam podobnie, czyli we dwie raźniej

spłynęły 1 róże, 2, hortensje, trawy, a ja na razie pakuję w wodę, bo nie mam kiedy wysadzić; mała przerwa dobrze zrobi, więc oprócz bukszpanów na razie nic nie kupię, no może bluszcze, powojniki i bratki; jestem na etapie porządkowania całego terenu, gorzej, że psiaki na odwrót, po powrocie z pracy ciągle smutne niespodzianki, aż mi się zaczyna śnić, że znowu coś wytargały!

dziś rano u Dżagi w budzie znalazłam; 2butelki wody mineralnej, śrubokręt, żarówka z oprawką, męża galotki, szczotkę i zmiotkę!!!! i co wy na to!
Milka 12:31, 22 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Cześc Irenko, wyczytałam co u Ciebie i idę pielic. Miłego dnia.

Bogdziu, dzięki

miłego pilenia i podziwiania przyrody w jej wczesnym stadium
Mala_Mi 13:02, 22 mar 2012

irena_milek napisał(a)

Wije wianki gdzieś po sklepach )))))))
Witam z czwartkiem i pozdrawiam

zaraz wpadam do ciebie, zobaczyć coś tam wywinęła mowa o wiankach!

i zabiłyście mi klina, razem z Hanią co do cięcia annabel! ze strachu tylko 3 cm jej ucięłam!

Coś chyba przegapiłam..nie ciąćAnabel...ja tam tnę i nie widzę żadnych oznak by jej to szkodziło..... napisz mi o co chodzi z cięciem jej...
Milka 13:13, 22 mar 2012

doczytałam kupując annabel, że kwitnie na pędach jednorocznych i dlatego należy ją przycinac tylko po przekwitnięciu, a wiosną tylko suche i zmarznięte gałązki aby nie uszkodzić pąków kwiatowych, no i teraz klops nie wiem co robić

a jak ty tniesz, konkretnie mi napisz
Wieloszka 13:19, 22 mar 2012

Irenko, jest artykuł Danusi dokładnie na ten temat - wg niego anabelkę tnie się mocno wiosną. Sprawdź tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/65-ciecie-hortensji
Milka 13:35, 22 mar 2012

dzięki Aguś, już sprawdzam
Mala_Mi 13:48, 22 mar 2012

irena_milek napisał(a)
doczytałam kupując annabel, że kwitnie na pędach jednorocznych i dlatego należy ją przycinac tylko po przekwitnięciu, a wiosną tylko suche i zmarznięte gałązki aby nie uszkodzić pąków kwiatowych, no i teraz klops nie wiem co robić

a jak ty tniesz, konkretnie mi napisz

Poczytałam co nasze guru pisze i od razu lepiej sie poczułam.... tnę tak jak mi pasuje..i wiosną..... cięłam w sobotę. Muszę ciąć, bo inaczej jest strasznie wielka i się pokłada.... Na zime nie tnę, bo mi szkoda zaschniętych kwatostanów...... pieknie zdobią ogród zima.