Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 11:26, 22 mar 2012

Asia - tnij, kulki wyjdą na pewno... jak nie od razu, to najdalej za kilka lat . Moje bukszpany też nie były nigdy przycinane i po cięciu okazało się, że miejscami dziurawe są. Ale na wiosnę zapodam im nawozów, żeby się zabudowywały
kwiatholandii 12:35, 22 mar 2012

Aga, barzdzo świeżo wyglądają u Ciebie te donice z bukszpanami. Naprawdę świetnie.
Milka 12:46, 22 mar 2012

Agnieszka, ja mam takie same rattanowe doniczki póki co postawiłam w nich róże pienne, coby psiaki w gonitwie nie połamały

a jakieś kwiatki kolorowe dokładasz?
Wieloszka 13:14, 22 mar 2012

Irenko, chyba coś dołożę, ale na razie czasu brak na zakup, a co dopiero na wsadzenie... Ponieważ generalnie mam mało czasu, myślę też nad czymś nie sezonowym - np. hosty, albo żurawki - no ale to nie kwiatki... Ech sama nie wiem... Może ktoś doradzi?
A w garażu czekają jeszcze 4 donice - specjalnie na hortensje
Wieloszka 13:16, 22 mar 2012

kwiatholandii napisał(a)
Aga, barzdzo świeżo wyglądają u Ciebie te donice z bukszpanami. Naprawdę świetnie.

Moniko, ale Twoje holenderskie bukszpany, specjalnie hodowane - to dopiero będą bukszpany!!!!
Madzenka 19:56, 22 mar 2012

Aga ja też wszystkim dziękuję, że tak świetnie jest na ogrodowisku. Przyznam się, że za chwilę trzeba będzie leczyć chorobę ogordowiskomanię......
Moje cialo już sie przyzwyczaiło do pracy po weekendzie a teraz je konserwuję codzinnie przez 1,5-2 godzin w ogrodzie
kwiatholandii 05:41, 23 mar 2012

Wieloszka napisał(a)

Moniko, ale Twoje holenderskie bukszpany, specjalnie hodowane - to dopiero będą bukszpany!!!!

Tak tak,tylko jeszcze są dość małe i na taki efekt jak u Ciebie to sobie jeszcze poczekam. Na front postanowiłam dokupić większe okazy, bo nie chcę zbyt długo czekać. Za 3 tygodnie przyjedzie 370 małych sadzonek z teściami. Ciekawe jak urosły, bo już nawet nie pamiętam jakie duże są.
Wieloszka 15:09, 23 mar 2012

Moniko mam nadzieję, że wrzucisz fotkę, jak już dojadą Twoje holenderskie bukszpany .

Marzenko, to już znamy sekret Twojej urody - codzienna konserwacja ogrodowa !

A ja dzisiaj siedzę w domu i nie mogę się konserwować w ogrodzie - ledwo miałam siłę kompa odpalić. Dopadła nas grypa jelitowa, tylko M.się na razie trzyma . Pogoda piękna, tyle do zrobienia i w domu i w ogrodzie, a ja nic nie mogę robić, wkurza mnie taka bezsilność...
Pszczelarnia 15:38, 23 mar 2012

Wieloszko, widze, że jesteś w sieci. Pytałam Noemi, gdzie jest stragan Deromy? I jak jest otwarty?
Wieloszka 15:42, 23 mar 2012

Ewo, w Wilczycach pod Wrocławiem, ul. Wrocławska 5. A otwarty jest praktycznie cały czas, bo to jest przy domku jednorodzinnym. Jak zamknięte, trzeba po prostu dzwonić dzwonkiem i "sprzedwaca" wychodzi