Ach iryski masz zjawiskowe, zwłaszcza ten kolorowy... peweni wszyscy się nim zachwycają... A powiedz mi co ty to masz tu w srodku, to jakiś debik, czy klonik ? Śliczne to to......
Kasiu tu nie ma się z czego tłumacz, ja staram się być tak często na ogrodowisku jak to tylko możliwe ale gdybym chciałabym się wpisać wszędzie tam gdzie jestem to bym nic innego nie robiła
Dziękuję za miłe słowa o Makowym Wklejam zdjęcia z myślą o oglądających i jest mi miło, że cieszą oczy odwiedzających
Tutaj wstawiam trochę zdjęć zrobionych około 3 tygodni temu na Rodos dla odwiedzających
Dziś leje, rodki coraz brzydsze, już płatki odpadają, szkoda, że one tak krótko kwitną. Zaczynają już kwitnąć piwonie, ale one u mnie co roku w deszczu i też szybko przekwitają. No cóż taki urok, wszystko ma swój czas kwitnienia.
w tym roku kupilam sobie takie lobelie z białym oczkiem i ciągle mam wrażenie, że one się śmieją, hi hi hi
a tu tez niedługo będzie biało- czarno, niech tylko zakwitną hortensje
Ale takie poletko musi cudnie wyglądać. Zrobisz zdjęcie? Mi do szczęścia wystarczą ze dwa Bo na rabatce, na której chcę je posadzić i tak więcej nie zmieszczę
Tak Vivo kwitnie z doniczki ale nie podpędzana rosły w donicach na tarasie w rajskim wyciągnęłam tylko z piwnicy nawet ziemi im nie zmieniałam tylko podsypałam osmocote to są lilie niskie ale zaraz rozkwitną już "józefki" które mam w ziemi i też nie pędzone pozdrówka
staram się ją "upiększać" ale mam takie małe rączki, i tylko 2 sztuki
od wczoraj bardzo pada
z jednej strony się cieszę, bo pięknie podlewa roślinki a z drugiej musiałam przerwać "przebudowę" mojej różanki i jednej z hortensjowych rabat
muszę poczekać na bardziej suche dni
fotek nie ma ...irysy, które teraz tak pięknie kwitną, deszcz pewnie całkowicie zmarnuje
nie zdążyłam zrobić fotek tym najbardziej fioletowym i bordowym
mam fotki sprzed kilku dni i tylko żółte ale "bródki" są
a u Was kwitną ?
Wygląda na to że nawet ślimaki się wystraszyły tej ulewy bo nie widziałam ani jednego. Udało mi się tylko obciąć połamane piwonie, żal patrzeć. część z nich zagościła w domeczku.