Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kondzio 15:05, 29 cze 2014

bardzo mi się podoba twój ogród ale dołożył bym więcej kwiatów jak teraz to robisz
malgorzata_s... 15:06, 29 cze 2014

Pięknie jak zwykle Te trawy są zachwycające Pozdrawiam
Konstancja30 15:11, 29 cze 2014

rodgersja ... odkryłam w tym roku ... najpierw w ośrodku epidemii a potem chyba u Tesi ... podobno kwitnie i pachnie ...
świecznica chciejstwo absolutne ... ależ ona kwitnie !!! ... a rok temu gdy stałam pod Twoją i Irenka się nią zachwycała troszkę byłam poza zasięgiem zrozumienia ... to jest w tym naszym ogrodniczkowaniu fantastyczne !!! ... poznawanie ... odkrywanie ... ciągle nowe endorfiny bo ciągle nowe zauroczenia ... i jest para !!! by iść do przodu ... a chop szczęśliwie wciąż ten sam

musiałam edytować bo jak nie poinformować, że "obcy" w tej stipie namierzył mnie peryskopowo i jak Ci zniknie jak ruskim onegdaj "Czerwony Październik" ... to gnaj do czarownic )))))
Mirka 15:24, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Perowskia u mnie się nie rozkrzewia, to raczej krzewinka i prędzej przez przygięcie pędu do ziemii ja rozmnożysz (???). Moja perowskia mnie zadziwia, bo nie wymarzła w najmorżniejszą zimę 2011/2012, nie lubi mokrej gleby i gliny a u mnie dokłądnie odwrotnie. Co roku na wiosnę dostaje azofoskę a potem tak jak inne byliny florovit w granulacie lub płynie. Co roku mnie zachwyca kwitnieniem.
Kluczem jest jej dosyć radykalne przycięcie (tnę ja na 15 cm). W mroźną zimę ją kopczykowałam torfem odkwaszonym.
Perowskia się rozkrzewia czyli rozrasta przynajmniej moja i wypuszcza sadzonki z dala od matki co roku szukam młodych sadzonek i tym sposobem mam swoje sadzonki co prawda długo trzeba czekać aż się rozrosną ale cóż ogrodnik cierpliwy jest pozdrawiam Marzeko
AlicyaLK 15:29, 29 cze 2014

Madzenko, dziekuje, jestes jedyna! A jak juz jestem przy zadawaniu pytań, to jakiej głębokości są Twoje rabaty? Pewnie różnej, ale np. ta fotografowaną przez M z żywopłotem grabowym lub pod gabionami?
magnolia 15:31, 29 cze 2014

Będę wpadać na obserwacje tojeści u Ciebie, bo to bardzo frapujące zagadnienie.
I na resztę smakowitości....

Z trawnikiem i nawożeniem- polecam żeby teraz już nie sypać nic z azotem a przerzucić się na nawóz jesienny do trawników ( już teraz). Nie będzie trawa pędzona w górę, a za to nabierze ładnej barwy zieleni i będzie krzepka.
U nas to działa, Tomek z Radkowa tez unika nawozów z azotem przez cały sezon.
makkasia 15:41, 29 cze 2014

Madżenko gospel malinowy ??? u mnie i Gospel i Ascot ma po 1 maleńkim pączku, róża Kronborg czerwona jak straż pożarna, a była malinowa jak ją kupowałam. Czerwona mnie drażni za silny kolor i jeszcze posadzony na tle zółtego żywotnika. Spojrzenie M na rabaty inne i podoba mi sie.
Zresztą Madżen Jak żyć krzyczę oglądając Twój ogród - jak żyć !!!!
Danutka 16:13, 29 cze 2014

Czarownice świętokrzyskie muszą na miotłach gnać do Ciebie

Ile barw, zapachów, roślin kryje Twój ogród hmmm.... rozmarzyć się można normalnie lub nie normalnie Sama już nie wiem
Dzięki za odpowiedź
Sebek 17:03, 29 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Róże i czosnek. Dlaczego ja go nie sadziąłam wiecej??

No... Dwa to chyba rzeczywiście za mało A tak na serio to wszystko przepięknie Ci rośnie - ja dziś chyba polecę po wszystkim florovitem, żeby mieć choć w części taki busz jak Ty
ewakatowice 17:14, 29 cze 2014

Tojeść jak ślimak wystawia czułki aby sprawdzić czy ogarnie całe piękno Twojego ogrodu a może kombinuje czy aby nie rozpanoszyć się po rabatach?

Cokolwiek myśli ja czuję atmosferę jaką chcesz nam przekazać poprzez obiektyw!!!!!

Ciężka praca popłaca (hahhahaha)

Ściskam niedzielnie