Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Agania 17:17, 29 cze 2014

Katkak napisał(a)

A wracając z syniem ze spaceru dziabnęłam z ogródka przed blokiem taką hortkę i zrobiłam sadzonki. Jedną z "piętką", a druga z zielonego patyczka. Sądzicie, że z takiego zielonego też się ukorzeni?

One te takie właśnie niebieskie są moim marzeniem...i głaskam brzusio,

kiedy masz termin

Sciskam mocno i trzymam kciuki
Katkak 20:39, 29 cze 2014

Nallar napisał(a)

Mnie chodzi po głowie biały zawilec, ale nie mogę trafić.
Arbuz był tylko jeden i tylko raz. W przyszłym roku znów będzie warzywnik to spróbuję poeksperymentować, tylko jak będzie takie lato jak mamy teraz, to nic z tego nie będzie.

Nawet jeśli to był jeden arbuz i tylko raz to dla mnie i tak jesteś the best . Biały zawilec też byłby śliczny .
Katkak 20:44, 29 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu uśmiałam się z akcji z sekatorkiem To cała Ty Buziaczki i głaskanko Brzusia

Gosiu to opowiem Ci lepszą akcję . Tydzień temu w Krakowie przy drodze w takich zaroślach wypatrzyłam roślinkę, która podobna była do bodziszka. żałowałam wtedy, że nie mam jej czym wykopać. A dziś znów byliśmy w Krakowie odwieźć szwagra na lotnisko i syniu znów chciał do Ogrodu Doświadczeń, więc pojechałam uzbrojona w małą łopatkę i doniczkę . I biednego emusia zmusiłam do wykopywania tego czegoś . Przy okazji musiałam filować czy ktoś nie idzie, bo w tych chaszczach wyglądał jakby za potrzebą poszedł . Zaraz wrzucę fotki to zerkniecie co to, bodziszek czy nie. Jak nie to trud poszedł na darmo . Więc okazuje się, że oprócz sekatora łopatka też się przyda .
Katkak 20:45, 29 cze 2014

Agania napisał(a)

One te takie właśnie niebieskie są moim marzeniem...i głaskam brzusio,

kiedy masz termin

Sciskam mocno i trzymam kciuki

No, mnie też się taka błękitna marzyła. Trzymaj kciuki Agatko żeby się przyjęła . Termin za równiutkie 2 m-ce. Buziole
Katkak 20:53, 29 cze 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)

Kasiu zazdraszczam.Przestań chłopa stopować bo Mu się odmieni)Roślinki cudne))

Masz rację Ewuś, trza Mu pozwolić rozwinąć skrzydła
Luki 20:53, 29 cze 2014

Kasiu nowa żurawka to na 99% Electra... u mnie niestety na czarnej liście żurawek, bardzo źle rośnie i jeżeli posadziłaś na słońcu to od razu przesadzaj, spali się. Ja mam swoją 3 lata i jakoś rośnie, ale nie tworzy dużych pokaźnyxh kęp
Rojniczki zacne
Katkak 21:01, 29 cze 2014

Luki napisał(a)
Kasiu nowa żurawka to na 99% Electra... u mnie niestety na czarnej liście żurawek, bardzo źle rośnie i jeżeli posadziłaś na słońcu to od razu przesadzaj, spali się. Ja mam swoją 3 lata i jakoś rośnie, ale nie tworzy dużych pokaźnyxh kęp
Rojniczki zacne

O masz Ci los, a mój mąż napalił się jak szczerbaty na suchary i chciał kupić ich więcej . Ale chyba jeszcze na jedną się skuszę, tak centralnie do cienia, bo fajnie mi rozświetli to miejsce. Łukasz Ty chyba masz jakiś szósty zmysł, że od razu te żurawki wyczuwasz, dzięki
Katkak 21:21, 29 cze 2014

Kochani wiem, że zdjęcia kiepskie bo robione po zmroku, a poza tym roślinka wykopywaniem i sadzeniem też skatowana, ale czy istnieje taka możliwość, że to bodziszek? Jest dość wysoka, ma ok. 40cm.
malgorzata_s... 22:07, 29 cze 2014

No fakt ta historia jeszcze lepsza Na bodziszkach się nie znam ale podobny Dobrej nocki
Luki 22:17, 29 cze 2014

Ja zaglądam w dużą ilość ogrodów i staram się być na bierząco, ale przez to, że tylko szybko czytam i oglądam zdjęcia nie mam później nic ciekawego do napisania chyba, że trafi się jakiś konkret to pisze. Z kapryśnymi żurawkami tak na prawde jest loteria, u Ciebie może rosnąć wzorowo u kogos wypaść po miesiącu lub po zimie ale nie ma się co przejmować na zapas.