Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 16:49, 30 gru 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)

w trakcie piłowania drewna wyłonił się z pnia wizerunek sowy i mam ucięty plaster

Mimo, że jestem bardziej "sowia" niż "motylkowa" to w pierwszym odruchu ujrzałam motylka

Ja jeszcze znalazłam coś takiego:

https://kraina-dekoracji.pl/dekoracje/zeliwna-tabliczka-z-napisem-welcome/

https://allegro.pl/oferta/tabliczka-tloczona-welcome-metalowa-owalna-antyk-9858423666

w tym pierwszym to nawet ciekawe dekoracje do ogrodu mają

Przedziwny Ogród 16:21, 30 gru 2022

Do góry
GorAna napisał(a)
Agatko, zachwycające te Twoje prace z makramy. Wszystko u Ciebie inspiruje
Najbardziej stary parasol...cudo

Serdecznie dziękuję
Lubię dawać drugie życie przedmiotom przeznaczonym do kosza.
Pozdrawiam cieplutko

Ogród z koniczynką 14:06, 30 gru 2022

Do góry
Magara napisał(a)

O Kaszubskim napisie pomyśl Gęsi czy nie gęsi albo inne ptactwo, ale lokalne zwyczaje zawsze w cenie

Magaro, znalazłam taki napis po kaszubsku, na wzór, ale kto mi to zrobi z metalu?
Ogród z koniczynką 14:04, 30 gru 2022

Do góry
Emuś piłował drewno, a ja zrobiłam mały przegląd roślin

"...deszcze niespokojne, potargały sad..."

w trakcie piłowania drewna wyłonił się z pnia wizerunek sowy i mam ucięty plaster
Magary Dramaty z Rabaty 12:43, 30 gru 2022

Do góry
Magara napisał(a)

życzę
[/b]

Same miłe niespodzianki dziś w wątkach Z twoich najlepszych, wybrałam takie najmniej oczywiste połączenie, za to niezwykle udane, fakturą i kolorem. Już je chyba u ciebie chwaliłam ale powtórzę bo urzekło i dalej mnie trzyma
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:50, 30 gru 2022

Do góry
Piękny, słoneczny dzisiaj dzionek, niemal czuć wiosnę .
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:48, 30 gru 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witek z Marcinem działają w swojej pracowni

Ta rzeźba jest absolutnie doskonała. Chętnie bym zakupiła do swojego ogrodu. Pasowałaby mi do misy. Muszę zobaczyć na żywo. Bardzo dużo podziałaliście w ogrodzie od mojej ostatniej wizyty. Znaczy, trzeba znów pojechać Przepiękna ta część ołowiana, choć jakoś umknęła mi etymologia nazwy.
Gratuluję nowej książki, już sobie zamówiłam Ostatnio trawy to moja miłość.
Zadymą na forum bym się nie przejmowała, na szczęście mnie to ominęło, bo dawno nie zaglądałam. Zawsze zdarzą się odszczepieńcy którzy za wszelką cenę chcą zostać zauważeni.
Życzę dobrej zabawy sylwestrowej i wszystkiego dobrego na Nowy Rok.

ps. Piesio cudny, serce się rozpływa jak masełko
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:34, 30 gru 2022

Do góry

Nie wiem jak się nazywają te kwiatki to takie z babcinych ?????
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:33, 30 gru 2022

Do góry

Zostały tylko wspomnienia
Zacisze Alicji 22:34, 29 gru 2022

Do góry
Przed świętami miałam okazję odwiedzić Warszawę i podziwiać m.in. takie ogrody w Muzeum Narodowym.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 29 gru 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Haniu, przyszłam do Ciebie za podsumowaniem, bo zdążyłam je przeczytać u Martki, aż sprawdzałam, czy aby na pewno jestem u niej. Podsumowanie bardzo wnikliwe, przemyślane i mądre, podoba mi się bardzo.
Masz wspaniały ogród, zdjęcia piękne. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nachodzącym roku.

Dziękuję! Tobie też życzę wszystkiego dobrego.

Ogród z zegarem 21:22, 29 gru 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Tu z jednym kwiatkiem, ale dużo pąków w kolejce

Agnieszko, jaki miły ogrodowy widok pod koniec grudnia, piękne ciemierniki.
U mnie znalazłam jeden pączek.
Wszystkiego dobrego na nadchodzący rok życzę, samych sukcesów ogrodniczych i życiowych również.
Glina i zielsko 21:18, 29 gru 2022

Do góry
Fajną masz nazwę ulicy

Ja swoją też bardzo lubię

Rododendron - kiedy przesadzać 21:06, 29 gru 2022

Do góry
Witam,

Ja przesadziłam swoje rododendrony - jest to możliwe wczesną wiosną w miejsce najlepiej - półcień i w kwaśną glebę. Warto mu dodać torfu, ale nie za dużo, bo potem ziemia przesycha, a te rośliny lubią wilgoć. Mają płytki system korzeniowy, więc trzeba bardzo delikatnie go potraktować, aby jak najwięcej korzeni się zachowało. Zatem próbuj.
Moje rododendrony:
Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 20:59, 29 gru 2022

Do góry
Witam,

U mnie na południu nie miałam żadnych problemów z tym klonem. Rośnie jak na drożdżach - jedynie latem lubi przypalić młode listki i choć blisko mam do gór to nie przemarza

Generalnie gorąco polecam
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 20:50, 29 gru 2022

Do góry
Dorzucę zdjęcie magnolii "Geni" według mnie najpiękniejsza, ponieważ wdzięcznie utrzymuje kwiaty przez kilka tygodni i powtarza kwitnienie latem w przeciwieństwie do magnolii gwieździstych

Klon palmowy - Acer palmatum 20:43, 29 gru 2022

Do góry
Witam,

Ja generalnie zostawiłam w spokoju swoje klony i pozwalam im rosnąć jak chcą. Bywały zimy gdzie część rośliny przemarzła, ale potem odbiły nowe przyrosty. Pewne jest, że klony nie tolerują zimowych wiatrów i przciągów. Jeśli zapewnimy im odpowienie stanowisko-odwdzięczą się bujną czupryną. Ja miałam 3 podejścia do klona czerwonego, ale po 3 nieudanych próbach posadziłam go po prostu w osłoniętym od wiatrów miejscu i rośnie pięknie. Na dowód kilka zdjęć:

nawet ku mojemu zaskoczeniu -rośnie w moim południowym ogródku bez okrywania w zimę-klon palmowy "Taylor"

i "Pink Dwarf", który na prawdę jest różowy potem burgundowy, a finalnie wybarwia się we wszystkich kolorach przed końcem jesieni - polecam tą odmianę:
Ogród ciągłych zmian. 20:00, 29 gru 2022

Do góry
Wywołany został temat placyków różnych więc i ja pokażę swój. Też brakowało mi miejsca na donice. Wszędzie poupychane rośliny po kokardę, brakuje mi trochę przestrzeni.

Już jesienią zaczęłam przygotowania wykopując, jak to ja, kilka roślin.

Tak było przed. Bez sensu posadzony modrzew pendula obok klona bo akurat tu było trochę miejsca. Obok rozplenica, a za nią róża i wysokie bodziszki.

Zdjęcie 5 minut przed , łopata już podłączona do ładowarki

Tutaj po operacji, cegły na razie luźno ułożone żeby ziemia osiadła. Wiosną będę kończyć

Z drugiej strony ułożyłam półkoliste, podwyższone rabatki na zioła

Drzewa iglaste polecane 19:22, 29 gru 2022

Do góry
Jeśli dobrze pamiętam to kosodrzewina "wintergold" o żółtych przyrostach-godna polecenia. Zamierzam jej uszczykiwać przyrosty, aby zagęścić formę - pytanie czy takie odmiany są bardziej wrażliwe na patogeny?
Drzewa iglaste polecane 19:18, 29 gru 2022

Do góry
Polecam również "Rydala" choć czerwone przyrosty ma ok 3 tygodni - warto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies