Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Agatorek 15:05, 28 lut 2023

Moich ciemierników nie przykrywałam, psy i tak pewnie by mi te wiadra ściągnęły . Te „nowe” jeszcze w budynku gospodarczym, tam mrozu nie ma .

Rano u mnie było -6.
Wiolka5_7 17:14, 28 lut 2023

Agatorek napisał(a)
Moich ciemierników nie przykrywałam, psy i tak pewnie by mi te wiadra ściągnęły . Te „nowe” jeszcze w budynku gospodarczym, tam mrozu nie ma .

Rano u mnie było -6.

Te ciemierniki co rosną już dłużej to twardzielki
Ja nie chciałam się już bujać z tymi " nowymi " i poszły do gruntu

Spory mrozik, dziś pewnie też będzie ,bo bezchmurne niebo było,ech
Martka 17:24, 28 lut 2023

Do dziś jestem pod wrażeniem Twoich sobotnich osiągnięć tudzież wyczynów U mnie wszystko czeka, leży, stoi jak stało, czekało, leżało na swój czas. Mam nadzieję, że za 1,5 tygodnia. Dziś przyszło zamówienie (paprocie i jedna hosta na próbę, menu ślimaków trzeba urozmaicać i jestem bardzo zadowolona. Gdzie przechowujesz swoje? Czy jak zostawię na noc w oranżerii w kartonie i przykryte agrowłókniną, to przesyłka myślisz, nie przemarznie? W środku będzie pewnie -3.

Wiolka5_7 18:26, 28 lut 2023

Martka napisał(a)
Do dziś jestem pod wrażeniem Twoich sobotnich osiągnięć tudzież wyczynów U mnie wszystko czeka, leży, stoi jak stało, czekało, leżało na swój czas. Mam nadzieję, że za 1,5 tygodnia. Dziś przyszło zamówienie (paprocie i jedna hosta na próbę, menu ślimaków trzeba urozmaicać i jestem bardzo zadowolona. Gdzie przechowujesz swoje? Czy jak zostawię na noc w oranżerii w kartonie i przykryte agrowłókniną, to przesyłka myślisz, nie przemarznie? W środku będzie pewnie -3.

Już po bólu ...

Martuś zdążysz wyciąć i posprzątać, teraz mrozi ,więc rośliny nie ruszą z kopyta

Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupów

Moje wczoraj i dziś w piwnicy nocują,bo tam na plusie. One pewnie ze szklarni,bo takie zielone, na mróz bym ich nie wystawiła
Wiolka5_7 18:52, 28 lut 2023

Kamień odkurzony
Uwielbiam te moje ścieżki ,rabaty i placyki nim wysypane

Wystarczy 2 razy w roku odkurzyć i tyle z nim roboty ,nie to co z trawnikiem ciągła robota i koszty.

Magleska 19:15, 28 lut 2023

Wiola pracusiu motywujesz do działania

miałam dziś zamiar wyciągnąć odkurzacz ,ale u nas było zimno ,pomimo słoneczka jakiś lodowaty wiatr się przyplątał -wyszłam tylko pomierzyć ,poplanować i poszukać kwitnących maluszków
Wiolka5_7 19:36, 28 lut 2023

Magleska napisał(a)
Wiola pracusiu motywujesz do działania

miałam dziś zamiar wyciągnąć odkurzacz ,ale u nas było zimno ,pomimo słoneczka jakiś lodowaty wiatr się przyplątał -wyszłam tylko pomierzyć ,poplanować i poszukać kwitnących maluszków

Kolejny krok do przodu Madziu
Dziś była boska pogoda , żal było nie wyskoczyć na godzinkę.
Odkurzyłam ,bo zacznie znowu padać i nie będzie jak

Zostały mi krzewy i miskanty do wycięcia,no i żywopłot na końcu

Jak by u mnie wiał lodowaty wiatr,to też bym nie wyszła odkurzać

Też muszę sobie pomierzyć te moje nowe rabaty, wytyczyć , siatkę zdjąć itp.
ElzbietaFranka 19:46, 28 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Rano -5 ,ech
Dziś ma być powtórka, jedyny plus, że słońce od rana

Kwitnące ciemierniki nakryłam wiadrami

A jak u Was?

Ciemierniki które rosną któryś rok z kolei są już zaaklimatyzowanie nie trzeba ich przykrywać.
Młódki nie wiem. Moje odkryte i nic im nie jest.

Dzisiaj byłam u ogrodnika i bratków nie schowali,nie przykryli i mróz zmroził liście i kwiaty. Bratki do -5 wytrzymują widocznie było więcej
Wiolka5_7 20:27, 28 lut 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Ciemierniki które rosną któryś rok z kolei są już zaaklimatyzowanie nie trzeba ich przykrywać.
Młódki nie wiem. Moje odkryte i nic im nie jest.

Dzisiaj byłam u ogrodnika i bratków nie schowali,nie przykryli i mróz zmroził liście i kwiaty. Bratki do -5 wytrzymują widocznie było więcej

Tak wiem Elu, dlatego te co rosną u mnie już kilka sezonów nie przykrywam, te pod wiadrami to świeżaki styczniowe,dlatego chucham na nie

Szkoda bratków ale może odżyły potem,bo one twardzielki

Dziś u mnie chyba przymrozi bardziej ,bo już jest -3,ech...
Makao 20:49, 28 lut 2023

U mnie nie inaczej, też na minusie. W przyszłym tygodniu ma być cieplej.