Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przyjazny ogród 08:42, 02 maj 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 08:42, 02 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Magdaleno, pomidory koktajlowe zalecają sadzić w rozstawach 40x60 . Według tego ja mogłabym posadzić tylko jedną roślinę. Ale ja może ryzykuję i sadzę w donicy średnicy 50cm tak jak wspomniałam trzy sztuki. Rośliny jak już są duże i owocują "wychodzą" poza światło donicy i dzięki temu jednak mają więcej miejsca. Jeżeli chodzi o Ciebie to możesz podobnie jak ja zaryzykować i posadzić w skrzyni po 4szt. lub bardziej komfortowo tylko 3szt. Pisząc o ryzyku trudno mnie się podeprzeć wiedzą czy też doświadzcenie bo w taki sposób uprawiam dopiero trzeci rok. A z uwagi na brak miejsca sadzę gęściej. Ale nie widzę różnicy w wiekości czy plonach w stosunku do innych
Jeśli chodzi o obornik to daj tylko rozważnie, żeby nie za dużo i żeby nie spalić rośliny.
Na rysunku załączyłam układ pomidorów w donicy śred. 50cm i w skrzyni

Pozdrawiam i życzę dużych plonów. Daj znać jak już będziesz miała pomidorki

Kochana, nie wiem jak Ci dziękować za tak wyczerpującą odpowiedź. Chyba poprostu -DZIĘKUJĘ
Mam nadzieję, że w tym roku zjem kilka pomidorków. W ubiegłych latach na bieżąco moja Alusia wszystkie zjadała. No przecież nie zabiorę dziecku, skoro tak bardzo je lubi
Oby w tym roku się udały, bo w końcu sama je posiałam.
Pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 08:42, 02 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Witam,

Tutaj to juz normalnie lato !
Pieknie wszystko rosnie, bardzo zadbane roslinki

U mnie to chyba jakis biegun zimna, wszystko dopiero wylazi, kwitna tylko cebulowe...
I jeszcze te zapowiadane przymrozki
Przyjazny ogród 08:40, 02 maj 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Piękne irysy. Wydaje mi się, że miałam trawolistnego, a przynajmniej miał stosunkowo wąskie liście, rozrastał się w dużą kępę i nie kwitł, dostał eksmisję, ale resztki się zostały. Chyba je reanimuję. Pozdrawiam.

Warto , bo to jest bardzo piękna grupa roślin i jakże potężna w różnorodności.

Bogdzia napisał(a)

A może Ty z ta motyką tak szybko biegasz?Może uda mi się na zywo to sprawdzic????Śliczny ogród masz i wszyscy to mówią .SDB cudne , mozesz pokazywac codziennie. Miłego dnia.

Ja mam takie małe parpadełko, najlepsze do irysów, bo motyką ciężko w kłączach obrabiać, no i zona ma tutaj 49% udziałów .
Do spotkania dojdzie na pewno, w to nie wątpię, wypadki losowe zazwyczaj mają okresowy charakter, będziemy w kontakcie .

barbara_krajewska napisał(a)

Czy Twój powtarza kwitnienie?
Wyczytałam, że ten I. ruthenica powtarza kwitnienie w sierpniu, ale w czerwcu może też, jeśli zaczął wcześnie

Powtarza, ale bardzo słabo, na 90% jest to ruski.

WilczaGora napisał(a)
ale u Ciebie pięknie, oglądałam zdjęcia po kilka razy

Bardzo mi miło, jeszcze jednak przedwczesne pochwały, ogród jest wciąż skromny, ale bardzo staram się i cieszę, że choć te fotografowane kawałki już się Wam podobają. Śledzę twój wątek, bardziej na fejsie, zawsze pojawia się na głównej stronie i jestem pod wrażeniem.

Dzisiaj irysowo i żurawkowo ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:39, 02 maj 2014

Do góry
Ten widok baaaardzo w moim guście! Ale ja takiego nie mam

A ten rh jak się zwie? Wiem , że pewnie wszyscy to wiedzą, ale ja nie, a mam zdaje się takiego jeszcze z czasów przed ogrodowiskowych i nie mam nazwy...

Inne widoki tez fajne, floksy, azalie,,żurawki....na ostatnie ostatnio się skusiłam
I nie pisz: kto to będzie oglądał! Wszyscy! Każdy ma inny ogród i mozna sobie popatrzeć na cos innego....zainspirować sie mówiąc wzniośle, albo po naszemu zgapić i nie płacić za ewentualny projekt
Nasz przydomowy ogródek 08:36, 02 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ta piwonia ma wszytko co potrzeba.. i kształt krzewu, kolor kwiatów .... idealna jest.. wiec wariacji możesz jeszcze naprodukować..

Ha, ha... będzie chyba iniekcja ogrodu. Mama z dostałą znów sanatorium.... i znów blisko Ciebie Cieszę sie
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 08:31, 02 maj 2014

Do góry
Pokażę, co u nas. Działka równa jak stół, trwają zasiana, wstępny zarys rabat jest, teraz tylko podlewać i czekać.

A tu nasze pierwsze nasadzenia - początek wrzosowiska: 2 śliwy dziecięce, magnolia, 3 jałowce, 2 jalowce plożące, jodła koreańska, 2 trzmieliny na pniu i 8 bukszpanow.

Kurczę jak się cieszę!
Moja "przyziemna" :) pasja 08:23, 02 maj 2014

Do góry
Kontynuacja prac na rabacie berberysowej. Danica wydaje się niekształtna i nierówna. Pewnie to wina tego, że kulki były sprasowane przy składowaniu w szkółce. Czy jeszcze w tym roku powinnam je ciąć?

Zaczęłam też kombinować z wyznaczeniem miejsca pod żywopłot bukszpanowy (grubszy sznurek).

Do zdjęć się nie przyłożyłam, byłam już zmęczona .
Makowo na Kociewiu 08:18, 02 maj 2014

Do góry
Irenko na wszystkie Twoje pytania odpowiem wieczorem.
Wszystkim zaglądającym baaardzo dziękuję, przepraszam, że nie odpisuję każdemu z osobna .
Nadal nie pada od ponad 3 tygodni dziś zimota straszliwa ..ale już nie narzekam
wklejam królowe tego czasu i spadam do wieczora

Blaski i cienie nowego życia 08:06, 02 maj 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Bardzo mi się podobają twoje kulki bukszpanowe w tym co nasadziłaś.
Pierwsze co mi się nasunęło - czy nie sa zbyt blisko siebie?

Może tak Basiu, ale jak się rozrosną najwyżej ograniczę do 3 szt na,razie zapełniają przestrzeń, może na jesień włożę pomiędzy cebulki tulipanów, bo ziemia tam wreszcie jakaś bardziej przyzwoita po moich rocznych zmaganiach

Dla Ciebie szafirki jasno niebieskie, prawda że ładne
dostałam je gratis przy krokusach
warto byłoby jesienią w takie zainwestować

Blaski i cienie nowego życia 08:01, 02 maj 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)

jeszcze się nie odważyłam

Dla Twojej odwagi spójrz na moje początki, rozczłonkowywałam jedną rabatę w moich arach na części pierwsze, a teraz i tak rośnie tam całkiem coś innego Załóż wątek to Ci pomogę i inni też - doradców tu mnóstwo, fantastycznych!!!
Bratki dla Ciebie
Ogród to moje hobby 07:59, 02 maj 2014

Do góry
Kalina japońska powoli rozkwita.
Ogród nad Rozlewiskiem 07:58, 02 maj 2014

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 07:57, 02 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie nawet przymrozki mają byc do -3 ale tak mówi nasza prognoza a norweska mówi że nie będzie ale zimno się robi wiec kto wie .Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu, miło mi że zaglądasz na moje ugorytak myślę o Twoich rodkach,które niebawem będą w pełnym rozkwicie
Dla Ciebie mam iryska z piwonią
Ogród nad Rozlewiskiem 07:54, 02 maj 2014

Do góry
O matko, tak się drzesz, że aż za Bugiem słychać

Porządeczek? Może czasem jest Staramy się, żeby był.

Ale obecnie niemal się załamałam na widok tego, co zastaliśmy i ogromem pracy.

Zbyt późno zaczęliśmy sezon - w ubiełym roku, pomimo późnej wiosny już 12 kwietnia byliśmy na działeczce, rok wcześniej - już 29 marca.
Walkę z chwastami zaczłeliśmy o wiele wcześniej, w innym stadium rozwoju.

A obecna wiosna wczesna, już dwa miesiące wegetacji za nami. Wszystko rośnie, głównie chwasty.
Taki "porządeczek" na nas czekał....

Blaski i cienie nowego życia 07:52, 02 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula podziałałaś o j podziałałaś Nie strasz mrozem bo jak mam wszystko okryć Mam nadzieję że choć ze dwa stopnie w plusie będzie

Gosiu, ja korzystam z tej prognozy-tam możesz swoją miejscowość odszukać jak będzie minus będę trąbiła

http://meteo.icm.edu.pl/index2.php

moje irysy zaczynają spektakl
Ogród to moje hobby 07:51, 02 maj 2014

Do góry
Klon AUTUM MONN robi się coraz piękniejszy.
Ogród ogrodniczki 07:47, 02 maj 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Klon shirasawy "Autumn Moon" nareszcie dostał nowych przyrostów i ma ładne listki.

Witam .Ładny ten klonik za dwa ,trzy lata będzie stanowił prawdziwą atrakcję. Zobacz u mnie.

A tu buk purpurea.To będzie duże drzewo.

Dwa ogrody 07:29, 02 maj 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bogusiu, u Ciebie tulipany i inne cebulowe teraz oko cieszą Pozdrawiam.
Piekna fotka...dziękuję.To na pewno jest dziewanna.
Dwa ogrody 07:26, 02 maj 2014

Do góry
Bogusiu, u Ciebie tulipany i inne cebulowe teraz oko cieszą Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies