Kochana, nie wiem jak Ci dziękować za tak wyczerpującą odpowiedź. Chyba poprostu -DZIĘKUJĘ
Mam nadzieję, że w tym roku zjem kilka pomidorków. W ubiegłych latach na bieżąco moja Alusia wszystkie zjadała. No przecież nie zabiorę dziecku, skoro tak bardzo je lubi
Oby w tym roku się udały, bo w końcu sama je posiałam.
Pozdrawiam
Warto , bo to jest bardzo piękna grupa roślin i jakże potężna w różnorodności.
Ja mam takie małe parpadełko, najlepsze do irysów, bo motyką ciężko w kłączach obrabiać, no i zona ma tutaj 49% udziałów .
Do spotkania dojdzie na pewno, w to nie wątpię, wypadki losowe zazwyczaj mają okresowy charakter, będziemy w kontakcie .
Powtarza, ale bardzo słabo, na 90% jest to ruski.
Bardzo mi miło, jeszcze jednak przedwczesne pochwały, ogród jest wciąż skromny, ale bardzo staram się i cieszę, że choć te fotografowane kawałki już się Wam podobają. Śledzę twój wątek, bardziej na fejsie, zawsze pojawia się na głównej stronie i jestem pod wrażeniem.
Ten widok baaaardzo w moim guście! Ale ja takiego nie mam
A ten rh jak się zwie? Wiem , że pewnie wszyscy to wiedzą, ale ja nie, a mam zdaje się takiego jeszcze z czasów przed ogrodowiskowych i nie mam nazwy...
Inne widoki tez fajne, floksy, azalie,,żurawki....na ostatnie ostatnio się skusiłam
I nie pisz: kto to będzie oglądał! Wszyscy! Każdy ma inny ogród i mozna sobie popatrzeć na cos innego....zainspirować sie mówiąc wzniośle, albo po naszemu zgapić i nie płacić za ewentualny projekt
Pokażę, co u nas. Działka równa jak stół, trwają zasiana, wstępny zarys rabat jest, teraz tylko podlewać i czekać.
A tu nasze pierwsze nasadzenia - początek wrzosowiska: 2 śliwy dziecięce, magnolia, 3 jałowce, 2 jalowce plożące, jodła koreańska, 2 trzmieliny na pniu i 8 bukszpanow.
Kurczę jak się cieszę!
Kontynuacja prac na rabacie berberysowej. Danica wydaje się niekształtna i nierówna. Pewnie to wina tego, że kulki były sprasowane przy składowaniu w szkółce. Czy jeszcze w tym roku powinnam je ciąć?
Zaczęłam też kombinować z wyznaczeniem miejsca pod żywopłot bukszpanowy (grubszy sznurek).
Do zdjęć się nie przyłożyłam, byłam już zmęczona .
Irenko na wszystkie Twoje pytania odpowiem wieczorem.
Wszystkim zaglądającym baaardzo dziękuję, przepraszam, że nie odpisuję każdemu z osobna .
Nadal nie pada od ponad 3 tygodni dziś zimota straszliwa ..ale już nie narzekam
wklejam królowe tego czasu i spadam do wieczora
Może tak Basiu, ale jak się rozrosną najwyżej ograniczę do 3 szt na,razie zapełniają przestrzeń, może na jesień włożę pomiędzy cebulki tulipanów, bo ziemia tam wreszcie jakaś bardziej przyzwoita po moich rocznych zmaganiach
Dla Ciebie szafirki jasno niebieskie, prawda że ładne
dostałam je gratis przy krokusach
warto byłoby jesienią w takie zainwestować
Dla Twojej odwagi spójrz na moje początki, rozczłonkowywałam jedną rabatę w moich arach na części pierwsze, a teraz i tak rośnie tam całkiem coś innego Załóż wątek to Ci pomogę i inni też - doradców tu mnóstwo, fantastycznych!!!
Bratki dla Ciebie
Porządeczek? Może czasem jest Staramy się, żeby był.
Ale obecnie niemal się załamałam na widok tego, co zastaliśmy i ogromem pracy.
Zbyt późno zaczęliśmy sezon - w ubiełym roku, pomimo późnej wiosny już 12 kwietnia byliśmy na działeczce, rok wcześniej - już 29 marca.
Walkę z chwastami zaczłeliśmy o wiele wcześniej, w innym stadium rozwoju.
A obecna wiosna wczesna, już dwa miesiące wegetacji za nami. Wszystko rośnie, głównie chwasty.
Taki "porządeczek" na nas czekał....