Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:10, 12 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
A pozostałe - z dodatkiem tawuły golden-princess znajdą miejsce po prawej stronie ścieżki.

bardzo podobaja mi sie kolory
pomaranczowy i rude brązy

wiec bardzo ladna rabatka
Rododendronowy ogród II. 20:07, 12 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ostatni z moich NN...... dużo jaśniejszy od Alreda ... jak coś ci wpadnie do głowy to pisz.. próbuję poszperać w http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/index.php?start=S&offset=1050... ale tu jest tego tyle i takie podobne..

Ania odwołuję grandiflorę to Blutopia.
Ogród to życie 20:07, 12 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Miedzy deszczami, udało mi się zrobić kilka zdjęć.
Na początek ścieżka prowadząca od furtki do ganku, po bokach żywopłot z ligustru i schody z kamienia.
Zywopłot ma w przyszłości pełnić głównie rolę przeszkody dla psa. Uwielbia ten ogródek frontowy i wszystkie różności znalezione na działce wystawiała tu na widok publiczny . Musieliśmy jej zamknąć tą bawialnię.Narazie jest jeszcze siatka ale liczę że za trzy lata...Ligustr naprawdę szybko rośnie. Jeszcze raz dziękuję Joasi że mnie przekonała.

I w wersji"deszczowej".Płyty będą impregnowane,tak żeby wyglądały w ten sposób

Aniu,
bardzo cieszy taki widok. Elegancko to wszystko wyszło, a z ligustru będziesz bardzo zadowolona. Jak będziecie go regularnie ciąć to szybko się zagęści i będzie dla psa świetną barierą.
pozdrawiam
Moja bajka 20:05, 12 maj 2014

Do góry
W przerwie między jedną ulewą, a drugą wyskoczyłam do ogródka na małą sesję I nawet kilka promieni słonka udało się złapać Dziś odcinek pt Moje kochane funkie
Blaski i cienie nowego życia 20:03, 12 maj 2014

Do góry
Pojechałam dziś popoł. na rower kilka ulic od swojego domu. Przejeżdżam koło cudownego ogrodu ciekawych form ciętych i spotkałam właściciela, który mnie zaprosił do obejrzenia pozostałej części. Byłam oszołomiona może uda się kiedyś coś pokazać, albo namówię właścicieli na forum
To tylko zeszłoroczna namiastka form w tym roku są inne
a bonsai-e które widziałam były niesamowite

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:00, 12 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

Siem mnie podoba
Znowu na wsi 19:59, 12 maj 2014

Do góry
Jolu...co to za roślinka za iryskami...z tymi marchewkowymi listkami?

Znowu na wsi 19:58, 12 maj 2014

Do góry

Trawa skoszona, na kanciki czasu zabrakło

I to by było tyle na dzisiaj.
Ogród na torfowisku 19:57, 12 maj 2014

Do góry
Teraz małe przydasie i zakupy jak do tej chwili pierwsze w tym sezonie, obiecuję że nie poprzestanę.

Beczka czeka jeszcze na facelifting ale mimo tego świetnie się prezentuje.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:57, 12 maj 2014

Do góry
Ja tam mogę oglądać u Ciebie i 100 stron, nie przejmuj się i dawaj dalej...jak tylko czas pozwoli.
I melduję, że w tym roku już Alfred zaczyna. U mnie, tym bardziej u Ciebie może.
To mój Alfred, usunę jak obejrzysz.

Będziesz 24-go u Bogdzi? Chcesz miodunkę, bo dalej nie wiem, nie dotarłam do ostatniego mojego pytania u Ciebie...
Pszczelarnia 19:55, 12 maj 2014

Do góry
admete napisał(a)
No i gdzie te fotki ?

Pozdrawiam

Pełna mobilizacja. I choć nie ma co pokazywać, bo zielsko, przebudowy rabat i inne niedogodności to zrobiłam zdjęć kilka dosłownie, bardzo przypadkowo.
Rzut na rabatkę jednoroczną - powstała na jesieni zeszłego roku. Ta zaś wymaga dopracowania (jabłoń ozdobna - po raz pierwszy zakwitła obficie masą kwiecia - bordowa znalazła właściciela nowego - na jesieni wędrówka ludów). Zwraca uwagę piękny okaz buka purpurowego, 10 lat u nas w ogrodzie.

Takie tulipany zawojowały Ogrodowisko, mam i ja.

I na koniec pomysł na tzw. kompozycję:

Znowu na wsi 19:52, 12 maj 2014

Do góry

Tyły

W drugą stronę

Doniczek już nie ma, kwiatki (brachycome) w ziemi siedzą

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 19:49, 12 maj 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Chciałam Wam pokazać moją wersję mini warzywnika w skrzyniach. Świeżutki, skończony trzy dni temu

rewelacja, tam już warzyw nie musi być he he , tak się to slicznie prezentuje
Znowu na wsi 19:45, 12 maj 2014

Do góry

kawałek do zagospodarowania przy tarasie

Trawnik porażka, wymaga wertykulacji a nie mam kiedy jej zrobić. Nawóz posiany źle, wygląda jak biedronka . Oczywiście mam na myśli trawnik, nie nawóz.

Rododendronowy ogród II. 19:44, 12 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ostatni z moich NN...... dużo jaśniejszy od Alreda ... jak coś ci wpadnie do głowy to pisz.. próbuję poszperać w http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/index.php?start=S&offset=1050... ale tu jest tego tyle i takie podobne..

Ania rh na poczatku zawsze sa ciemniejsze a potem jasnieja.Moze byc grandiflorum , może cos innego ale ze względu na dostepnośc na naszym rynku stawiam na grandiflorum choc on jasniejszy mi sie wydaje ale kolor na zdjeciach od oświetlenia zależy więc trudno powiedziec z calą pewnoscia.
Ogród do odświeżenia 19:43, 12 maj 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Zdjęcie kopytnika dla Ciebie Julciu
Pieris wprawdzie pomarznięty i nie wygląda zbyt " wyjściowo " no ale trudno.. Mówisz , masz

No liście to on ma ładne....muszę poczytać czy kwitnie, bo nigdy się nad nim nie zastanawiałam......dzięki Elu...a jak szybko rośnie?
Znowu na wsi 19:40, 12 maj 2014

Do góry
W którymś z wątków ostatnio wypatrzyłam nowe odmiany kuklika (u Basi K.?). Tak mi się spodobały, że niezwłocznie nabyłam jak tylko stanęły na mojej drodze . Jeszcze w doniczkach, nie zdążyłam posadzić

I ciąg dalszy spaceru

W cieniu - zacieniona 19:38, 12 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam, a tu sieje się na potęgę, i sadzonkuje jak w szkółce. Wstrzymuje nas temperatura i pogoda w działaniu, ale już wkrótce będzie lato.
Pozdrawiam
Ostatnio u mnie na Z. bardzo zimno i wietrznie...czekam na cieplejsze dni.Sporo roślin uszkodzonych przez przymrozki...mówi się trudno...
...a hiacynty nadal pachną...
Blaski i cienie nowego życia 19:38, 12 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Dziękuję Ula - z chęcią ją przyjmę ale przecież Ty masz co obsadzać więc... jeszcze się zastanów Ale Ci się chciało z tymi pelargoniami... mnie w tym roku nic się nie chciało na parapetach - wychodowałam... hmmm... hmm... jednego pomidora i trochę astrów
Ula a jak Twoje patyczki hortek - bo ja w tej chwili to mam wrazenie że nic z nich nie będzie ale zostawiam i niech sobie są

Aniu, jeśli chodzi o żurawki to się nie martw, bo one szybko dają się dzielić,a z 3 po sezonie masz 15

Pelargonie rozmnaża moja mama, zrobiła mi ponad 30 szt. ale już rozdałam dla siebie zostawiłam białe i poczyniłam tylko ostatni rzut tj. 15szt.wrzuciłam do ziemi

Jeśli chodzi o patyczki hortek od Kasi -to zdecydowanie poznałam sprawę od tej strony, że przyjmują się tylko w gruncie i tylko te grubsze, z tych cienkich nie ma nic

Zobacz Aniu jaki dziś stworzyłam przechowalnik trzmielinowy (trzmielina zdobyczna)
i tak u mnie to kropla w morzu potrzeb

Przyjazny ogród 19:35, 12 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Z wrażenia zaniemówiłam. Ta jedna pierwszoplanowa stała się obiektem pożądania. Bo przecież o ogrodzie trzeba mówić zmysłowo, skoro ma oddziaływać na wszystkie nasze zmysły, że zacytuję. Mariusz, cudeńka pokazujesz w tak naturalny sposób.
Czy pszczoły też ją chętnie oblatują jak inne drzewiaste?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies