Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 11:20, 26 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Basiu... miło było...ale o tym wiesz Jesteś super kobita.. do tańca i różańca

Aniu świetne zdjęcia Basi potwierdzam, do tańca i do różańca
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:18, 26 maj 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Doczytałam, że w domu już jesteś.
Moje wyobrażenie o Tobie potwierdziło się w 100% Cieszę się, że Cię poznałam. Dziękuję za roślinki

Ja też sie cieszę... bo nie ukrywam, że byłam bardzo ciekawa Ciebie I powiem szczerze, nie rozczarowałam się

Wiec kolejny jakiś mój busz .... rutewka orlikolistna i naparstnica Castro Promose

Margarete napisał(a)
Buziaki zostawiam Aniu, jak miło było mi cie poznac osobiście.....ale taką sobie ciebie wyobrazałam, szlaoną, energetyczną niedużą osóbkę...zoastań taka Aniu , nie zmieniaj sie....
Dzieki za roślinki !

Ten typ sie nie zmienia.. za uparty

A minuarta zakwitła i wiem już jak wygląda.... ładna jest.. miał pan Bylinowy rację, że będę zadowolona. Zobaczymy jak długo pokwitnie.

Rabata pod ścianą...od nowa 11:06, 26 maj 2014

Do góry
Cały czas myślę..a może tak

1.róże na pniu
2.trawy-rozplenice?
3.bukszpan
4.róże rabatowe
5.ketmia-jest
6.lawenda
7.obwódka z bukszpanu

albo zamiast traw dalej lawenda?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:06, 26 maj 2014

Do góry
Witajcie,

Dawno mnie nie było, ale zakasałem rękawy i wziąłem się do roboty. Zdecydowałem, że nie będę brał żadnej minikoparki - facet chciał za robotę 600 zł, a jakoś po rozmowie z nim nie do końca byłem przekonany co do jego umiejętności a na dodatek to spora kwota. Zamiast tego zatrudniłem do pomocy Teścia. Oto kilka fotek sprzed kilku dni
[img
Najmłodszy osobnik w domu (poza tym w drodze) też pomaga

Nie wiem co z tego wyjdzie,ale nadmiar ziemi wybierałem szpadlem, trochę jednocześnie przekopując podłoże. Na razie trawa będzie tylko tam gdzie jest wyrównane. Po przekopaniu i zgrabieniu wszystko walcowałem, podlewałem, grabiłem, walcowałem itd., ale ciągle wychodzą jakieś nierówności. Czy jest szansa uzyskać idealnie równą powierzchnie? Żona to już zła, chciała żebym od razu siał i nie równał.
Powiedzcie jak to jest z tym równaniem. Dzisiaj lub jutro chcę siać, na nasionka posiać torf (może być odkwaszony?) i potem wszystko zwalcować.
Niestety nie mam aktualnych fotek, ale wczoraj tyraliśmy z Teściem do zmroku
Jeszcze jedno pytanie, czy równając do sznurka trzeba dać ziemi trochę powyżej, czy wystarczy na równo.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 26 maj 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu tez mam taka azalię ,a nawet dwie rzeczywiście slicznie kwitnie
Pozdrawiam

wrzucam jakieś obrazki z ogrodu.. i uciekam... do obowiązków... bo pół dnia mi zleciało na forum.. i nie odpowiedziałam wszystkim sorki wielkie..
Irys syberyjski HARPSWELL HAPPINESS

Kindzia - dzięki za miodunki.. komuś chyba miałam dać trochę i zapomnialam komu..pytałam sie, ale nikt sie nie przyznał.. wiec posadziłam u siebie...... nie dziękuję za kwiatki, ale za trud wykopania i przywiezienia..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 26 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ja jadlam Ani czeresnie! Wczoraj! Male, ale czeresnie? W maju? Wypas
Pozdrowka!!

Najprawdopodobniej to czereśnia Marchijska. Z opisu mi pasuje....

A to przybliżenia z tej rabaty natkanej czym sie da.. Ty też docenisz taki układ rabatowy Bo my podobne gusta mamy.. i nie tylko do roślinek
Piwonia Jadwiga, baptysja i przewrotnik..

I rzut oka pod sukienkę

I oddalenie na bałągan rabatowy..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:45, 26 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Późno, bo późno, ale gratuluję programu w TVN, fajnie będzie zobaczyć.
No i czytam o tym, że jesz czereśnie - podejrzewam że guguły, bo Ty lubisz niedojrzałe. Wiem to z pewnością - po moich śliwkach. Na marginesie - w tym roku zapowiada się ich duużo.
Poza tym podziwiam kwiecie wszelakie i pozdrawiam.

Gabriela....... czereśnie dojrzałe i nie gugły, może niezbyt urodziwe i okazałe, ale dają sie jeść Za to agrest zielony z synusiem rwiemy i podjadamy..... i to są gugły jak się patrzy..

A z programem, staram sie nie myśleć ,bo czym więcej myślę tym bardziej czuję sie przerażona .. na szczęście żyję jeszcze spotkaniem u Bogdzi

I fragment mojego dzisiejszego buszu... Ty to docenisz Bo sporo osób się skrzywi na taki busz i misz-masz

Złocienie, lubię je...szkoda, że ślimaki też ...

I busz od tyłu..w tle ognik.. ale ma kwiecia i wysokość do nieba.. chciałam do niego dojść i zrobić foto z bliska.... ale już tam nie dojdę... czekam do wiosny.. no cóż tak mam napchane wszystkiego... żyjątka maja tam teraz spokój..

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:43, 26 maj 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Szałwia omszona Adrian - bardzo ciekawa i trwała

i Superba

Łubin

byliśmy wczoraj ze znajomymi nad jeziorem i widziałam piękne łubiny, dziś strasznie żałuję, że sama ich nie wysiałam, kolory cudne, takie żywe , piękne czekam na zdjęcia aż zaczną kwitnąć
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:41, 26 maj 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)

późne popołudnie... chwastów multum...

Trochę monotematycznie

piękne czosnki na Twoj ogród nie mogę się napatrzeć macie fantastyczne położenie, same lasy dookoła
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:38, 26 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, mój Łukasz uwielbia mi robić różne żarciki i w Tobie znalazł świetnego kompana do wygłupów fajnie było szkoda że krótko, ale wiesz co powiedziałam do Rzeszowa za rok

Jakoś dzieci do mnie sie garną.... a ja nie mam do nich ani cierpliwości ani zdolności.. ale chyba małe do małe do sie garnie
I dlaczego za rok???? Ja sie tak tylko zapytam..... basen juz sie napełnia... pokój dla gości mam.. a przed nami wakacje.....
I basen szkaradnik teraz będzie w każdy kadr się wpychał.... grrrr , nawet tu..grrr

Co się stało kwiatom ... 10:34, 26 maj 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
A w moim ogrodzie...........
Madame Hardy nowiutka jeszcze bez zielonego oczka.

Abraham Darby

Cardinal

Eden
no no śliczne roze
Bez linijki 10:32, 26 maj 2014

Do góry
Czas leci, pogoda piękna, praca wre. Oznaką zmian w ogrodzie są pierwsze kanciki, wyżwirowana niewielka rabata z przesadzoną i ostrzyżoną kostrzewą siną i przypalone plecy. Główna rabata żwirowa, dzięki podarunkowi kolegi wzbogaciła się o obrzeże - podoba mi się, ponieważ sam kamień wydawał mi się zbyt uporządkowany, a stemple sosnowe nadały mu pożądany przeze mnie lekko rustykalny wygląd. Postaram się wkleić wieczorem aktualne zdjęcia, nie zawsze mam dostęp do aparatu , a z komórki to nie to.

Dla Modrej Sowy zdjęcie hortensji annabele, sprzed 2-3 tyg. Aktualnie już mają zawiązki kwiatów. Kępy zostały wyhodowane z 3-5 patyków z korzonkami z ogrodu mamy - mają 4 lata, ale były już dzielone.

Nowe fotki wieczorem.
Sporym utrapieniem w tym sezonie jest mszyca. Psikałam już na przędziora i grzyba, ale jak widać niedokładnie, bo ominęłam wiciokrzew i jaśminowce, mszyce ucztują w najlepsze. Do tego wiatr, który utrudnia zabiegi mniej lub bardziej ekologicznym opryskiem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:32, 26 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiek - dylematy poczytałam... a nawet coś wiećej niż dylematy Kurka.. siedzę tylko u siebie i już godna zleciała.. grrrr

Kupiłam w zeszłym roku na wyprzedaży zdechłe kłącze piwonii... i zakwitła Jest śliczna..

Aniu masz moze nazwe tej piwoni? mam te sama, kupiona jako zdechlaka z jednym listkiem i bez nazwy. Dzisiaj to piekny krzak, piekne kwiaty ...ale dalej bez nazwy Poratujesz?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:28, 26 maj 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Upały, upały - a co na upał najlepsze? Woda!

Dziewczyny w niebowzięte

Kasia, ale jazda Aż by się chciało wskoczyć Będzie jeszcze piękniej gdy cała pergola porośnie A Twój ogród zawsze urzeka, bez względu na to ile roślinek ile roślinek w nim kwitnie 100 lat dla córci
..marzy mi się ogród ... 10:27, 26 maj 2014

Do góry
Gosia_S napisał(a)

Biała piwonia, która coś nie chce u mnie kwitnąć. W poprzednich latach tylko po 2 kwiaty, a w tym roku chyba nic

Witam przespacerowałam sobie po Twoim ogrodzie, masz sporo roślin, które lubię a ta piwonia może za mało słońca ma ? ona w półcieniu rośnie ? Pozdrawiam!
Wichrowe wzgórze 10:26, 26 maj 2014

Do góry
Widoczki...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:02, 26 maj 2014

Do góry

Wczoraj córcia miała urodziki, oczywiscie w ogrodzie
Miałam 7- mioro dzieci i masę zabawy!

Przyjazny ogród 10:01, 26 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Acoma i Dusky Challenger

NN zatarła się etykietka, muszę wygrzebać spis , krzewuszka cudowna

[

Wooow..... wymiękam....

A tabletki do lotosa mam l takie tabletki Jak możes to poczytaj i ile byś Ty dał ich....ja nie dawałąm tak dużo bananów na kaster jak ty... wiec mogę tych lotosów w kastrze mieć mniej... zaraz skoczę i zrobię foto tego najładniejszego...
Wizytówka po zmianach -Ogród złudzeń 10:01, 26 maj 2014

Do góry

Obwódka do róż 09:56, 26 maj 2014

Do góry
Namalowałam

Z domu na taras wchodzi się z jadalni, natomiast z ogrodu po schodkach, ale nikt z nich nie korzysta.
Generalnie ten górny taras jest niepotrzebny korzystamy z tego poniżej, który jest zadaszony.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies