Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:58, 22 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jadąc dzisiaj w stronę Płońska, zauważyłam, że pola poprzykrywane są białą włókniną. Jak nic ocieplają truskawki. Zasiewy okrywajmy również.

Ptaki słyszę już bardzo wiosenne... Jak nic, za chwilę na dobre przyjdzie ciepełko.

Mnie budzą skrzeczące koguty, wtedy zamykam okno i nie słyszę. Dośpię do ranka.
Dzięki za odwiedziny "na" Mojej Anglii:

We Włoszech rozpoczęli już zbiory truskawek. Grubo przed terminem.
Dzisiaj czytałam artykuł o konieczności budowy niewielkich zbiorników retencyjnych dla rolników. Przy tych zmianach klimatu grozi nam coroczna susza.Te duże zbiorniki leżą za daleko od pól.

Do Twojej Anglii zaglądam codziennie. To już rytuał. Po obejrzeniu zdjęć wzrasta mi poziom radości życia.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:52, 22 lut 2020

Do góry
Asia_J napisał(a)
Jestem z okolic Wawy ale teraz weekend spędzam u mamy. Kiedy następnym razem będzie okazja do spotkania z Panią? Bardzo cenię Pani rady, doskonale wyczucie, talent!

W moich ogrodach, gdy zakwitną tulipany, czyli już niebawem Obserwuj dni otwarte
Zajrzyj na ostatnią stronę, tam ogłoszę kiedy pierwsze dni.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9491-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-dni-otwarte
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:49, 22 lut 2020

Do góry
UlaB napisał(a)
Danusiu, przychodzę z pytaniem. Robiłam dzisiaj pierwsze porządki w ogródku i ze zdziwieniem odkryłam że część moich miskantów postanowiła zostać częściowo zimozielona. Czy mimo to wszystko ściąć czy wyciąć tylko suchelce - jak sądzisz? Dla pełni obrazu sytuacja u mnie taka : Rozplenice też mam częściowo zielone (nie związałam ich w tym roku). Molinie ruszają. Część seslerii jest zielona niezmiennie od jesieni. Byliny starują na maksa, niektóre róże mają młode liście. Pierwszy berberys otworzyl pąki, lilak lada chwila. Hortki tez juz jakies nabrzmiałe. Kwitną irysy, oczywiscie przylaszczki, ciemierniki i krokusy juz od jakiegos czasu. I to wszystko w Białymstoku. I zgłupiałam w tym momencie co zrobic z tymi misjantami. Jeszcze nie zajrzalam do wszystkich....
I jeszcze chciałam sie upewnic - oskubac wszystkie liscie z róż? Pilgrim i GrahamThomas są zdrowe i zieloniutkie całą zimę, ale chyba trzeba je oskubać?

Miskanty ściąć, albo oskubać z suchego. Rozplenice ściąć, berberysy wyokrąglić, hortensje przyciąć już, Molinie ściąć. Róż nie obrywać, to co ma spaść, samo spadnie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:48, 22 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeszcze zapytam o rumian, wysiewa się?

Rumian polny rośnie na ugorze naprzeciw mojej działki. W ogrodzie go nie mam.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:28, 22 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeśli chcecie się ze mną jutro spotkać, zapraszam do nowego Leroy Merlin na Marsa, będziemy nagrywać lokowanie kosiarki o 10:30 do "Mai w ogrodzie", emisja "Mojej Anglii" w maju tego roku.

Oj jaka szkoda że sama z dziećmi jestem bo bym się wybrała...
Ogród z wilkiem zamkn. 19:05, 22 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak pytam Witka o termin czegoś wykonania, mówi termin jest żaden, jak się zrobi - to będzie I to jest odpowiedź słuszna.

Danusiu
dziękuję za odwiedziny

praca w ogrodzie jest dla mnie przyjemnością ,odskocznią ,zajęciem głowy itp. itd. …. i czasem potrafię przesadzać z ilością wykonywanej roboty ,-później jęczę ,że tu boli i tam boli ….
ale i tak mnie to cieszy

Zachęcona Twoimi fotkami ….kupiłam dziś prymule ,bratki ,stokrotki i goździki -jeszcze nie posadzone ,ani obfocone
Buziaki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:04, 22 lut 2020

Do góry
Asia_J napisał(a)
Ok. Ta jasno zielona linia to może hakonechloa? A ciemnozielony rozlenica? Streczace kwiatostany może ładnie wyglądać tawula o kolorze fioletowym lub ciemno różowym. Dobrze kombinuje? Wiśnie mam dalej na prawo wzdłuż ogrodzenia. Czy pasowałby miłorząb pendula?

Astilbe 'Vision in Red" miałam na myśli, mocny kolor.
Pendula nie, bo to parasol. To ma być wysoko korona.

Skąd jesteś? Jeśli w Warszawie to jutro jestem o 10:30 w L Merlin na Marsa
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:03, 22 lut 2020

Do góry
Jeśli chcecie się ze mną jutro spotkać zapraszam do nowego Leroy Merlin na Marsa, będziemy nagrywać lokowanie kosiarki o 10:30 do "Mai w ogrodzie", emisja "Mojej Anglii" w maju tego roku.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:33, 22 lut 2020

Do góry
Drzewo może być miłorząb zwykły na wysokim pniu, ale też może być wiśnia Umbraculifera na pniu 250 cm co najmniej.
Kreski to trawki (Imperata ok) a drugie może jakieś spiczaste kwiatostany.
Ogród z wilkiem zamkn. 13:50, 22 lut 2020

Do góry
Jak pytam Witka o termin czegoś wykonania, mówi termin jest żaden, jak się zrobi - to będzie I to jest odpowiedź słuszna.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:48, 22 lut 2020

Do góry
Dobrze kombinujesz, ja tylko jakby żurawki - niekoniecznie. Danica albo Miriam, albo świerczki Echiniformis.
Fioletowa długa linia, inny berberys np. Rose Glow.
Ogród Basi i Romka 13:47, 22 lut 2020

Do góry
U mnie całkowicie przezimowały z jednorocznych lwie paszcze, ciekawe jak będą kwitły i czy będą kwitły, czy zawiążą np. nasiona tylko. Nagietki masowo się wysiały, kwitnie Scabiosa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:45, 22 lut 2020

Do góry
Czyli szafirki to roślin ceniące rozmnażanie w swoim stadzie i nic sobie nie robią z cięcia liści. Ja mam mało szafirków, właśnie z powodu nieporządnego wyglądu. Chyba wszystkie mam w donicach. Potem wynoszę i chowam w krzaki.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:44, 22 lut 2020

Do góry
Druga strona ścieżki powinna nawiązywać to tej pierwszej strony, coś powinno się "przelewać" przez chodnik.
Dziewiąty ogród- od niechcENIA 13:42, 22 lut 2020

Do góry
Witaj, na własną odpowiedzialność przeniosłam wątek do Naszych ogrodów, bo tutaj może pisać tylko autor. Mam nadzieję na wysyp nowych Gości

Jeśli zdecydujesz że ma to być faktycznie tylko wizytówka, przeniosę z powrotem Tylko napisz.
Krokusowy zakątek 13:40, 22 lut 2020

Do góry
AgaCzek napisał(a)
Moje arbuzybw gruncie tez kiepskie ale zobaczymy co dalej. W zeszłym roku długo były malutkie a potem pięknie ruszyły. Daj im czas

Będzie szklarenka, posadź w szklarence. My w zeszłym roki mieliśmy wielkie arbuzy w namiocie foliowym a nawet melony też obrodziły. Smaczne były.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:39, 22 lut 2020

Do góry
Jeszcze zapytam o rumian, wysiewa się?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:38, 22 lut 2020

Do góry
Jadąc dzisiaj w stronę Płońska, zauważyłam, że pola poprzykrywane są białą włókniną. Jak nic ocieplają truskawki. Zasiewy okrywajmy również.

Ptaki słyszę już bardzo wiosenne... Jak nic, za chwilę na dobre przyjdzie ciepełko.

Mnie budzą skrzeczące koguty, wtedy zamykam okno i nie słyszę. Dośpię do ranka.
Dzięki za odwiedziny "na" Mojej Anglii:
Żywopłot strzyżony z cisa 13:32, 22 lut 2020

Do góry
Są wąskie, więc nie wychylają się zbytnio. Nie tnij, a jeśli to w pionie, żeby się zagęszczały, w wysokości niech rosną
Zielony ekran przy drodze 13:30, 22 lut 2020

Do góry
Miłorząb nie da cienia, jest zbyt ażurowy. Rzadko ma gałęzie.
Buki możesz dać purpurowy i żółty.. lekko przesunięte jak na rysunku, żeby było widać oba kolory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies