Gosia! Rośliny tego samego gatunku czasem różnią się między sobą, musisz poczekać do przyszłego roku, zobaczysz jak zakwitną i będziesz miała pewność.
Zapowiadają niższe temperatury i deszcz, ale jak będzie to się okaże.
Elu! Te dwie rośliny bardzo dobrze radzą sobie w cieniu, więc możesz śmiało je szadzić. U mnie dobrze sprawdza się epimedium (nawet w suchych miejscach) i oczywiście paprocie.
Normalnie rozpłynęłam się z zachwytu
A wiesz że u mnie ożanka się nie wysiewa? Ja to mam dopiero dziwne miejsce na ziemi. Podobnie werbena czy stipa. Czyli wszystko co mi się podoba jest poza moim zasięgiem
Podobnie ta podziwiana szałwia Schwellenburg
Basiu! Dzięki. To moja największa hosta, jeśli chodzi o rozmiar liści, mam ją w kilku miejscach ogrodu. A te drobne kwiatki to firletki, same się sieją, a jasne to jarzmianki.
Basiu, tak się zapatrzyłam na Twoją różę, że kupiłam taką samą albo podobną, porównując ze zdjęciem trudno stwierdzić na pewno, ale bardzo ją przypomina.
Pomidorki masz super.
Muszę się pochwalić i podzielić radością! Właśnie zjechało do naszego ogrodolasu 10 ton kompostu Wy wiecie jakie to szczęście M się troszkę śmieje, że mnie to bardziej cieszy niż nowe buty czy torebka - no i OCZYWIŚCIE że tak jest!