Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

TAR 11:43, 27 kwi 2026

Moze po majowym weekendzie i u mnie bardziej kolorowo sie zrobi. Na chwile obecna brzozy maja te pierwsze najpiekniejsze swieze listeczki. Zrobilo sie wokol jakos "pelno" I Leonard Messelotwiera skorupki. A akurat przymrozek zapowiadaja. Moze jednak ja przesadze w bardziej sloneczne miejsce, by szybciej ruszala. Tylko to wielkie bydle, rok temu zalatwilam nia ramie.
Marcin89 11:53, 27 kwi 2026

TAR napisał(a)
Moze po majowym weekendzie i u mnie bardziej kolorowo sie zrobi. Na chwile obecna brzozy maja te pierwsze najpiekniejsze swieze listeczki. Zrobilo sie wokol jakos "pelno" I Leonard Messelotwiera skorupki. A akurat przymrozek zapowiadaja. Moze jednak ja przesadze w bardziej sloneczne miejsce, by szybciej ruszala. Tylko to wielkie bydle, rok temu zalatwilam nia ramie.
To u mnie też brzozy mają pierwsze listki. Czyli nie do końca opóźniona wegetacja u Ciebie. Ja u mnie zaglądałem, bo drzewa się ociągały.

Zresztą taka obserwacja: ma forum prawie u każdego kwitną teraz Amanogawy. Rok temu różnica wynosiła prawie 2 tygodnie. Coś się te terminy wegetacji pogubiły w tym roku
TAR 12:21, 27 kwi 2026

U moich wisni Kiku Shidare, Okame i Schmidsu Sakura jeszcze dlugo poczekam do kwitnienia. A w pracy w pelnych kwiatach konczy Nigra.
Marcin89 12:49, 27 kwi 2026

TAR napisał(a)
U moich wisni Kiku Shidare, Okame i Schmidsu Sakura jeszcze dlugo poczekam do kwitnienia. A w pracy w pelnych kwiatach konczy Nigra.
To u mnie Pissardii już w liściach.

Wybacz Kasia, że się tak rozgaduję u Ciebie
mrokasia 17:09, 27 kwi 2026

Tar, Marcin, u mnie Pissardi już w liściach, kwitną Amanogawy i Kanzany. Magnolia Nigra szykuje się do rozwinięcia pąków. Zapowiadają przez kilka dni nocne przymrozki. Zobaczymy

Marcin, rozgaduj się ile dusza zapragnie. W końcu po to jest to forum .
Marcin89 17:13, 27 kwi 2026

mrokasia napisał(a)
Tar, Marcin, u mnie Pissardi już w liściach, kwitną Amanogawy i Kanzany. Magnolia Nigra szykuje się do rozwinięcia pąków. Zapowiadają przez kilka dni nocne przymrozki. Zobaczymy

Marcin, rozgaduj się ile dusza zapragnie. W końcu po to jest to forum .
To poproszę podpowiedź jak i kiedy przyciąć Kanzana Zdjęcia u mnie.

A co do wegetacji. Wygląda na to, że u każdego to wypadkowa różnych czynników. Tego jaka była zima, jakie przedwiośnie i jaki był rozkład temperatur. A że było niestandardowo, to mamy efekty. A z opadami wszędzie tak samo słabo. Wczoraj lałem trawniki i żywopłoty. Dziś wszystkie rabaty.
TAR 18:42, 27 kwi 2026

Do tego jeszcze ile slonca, wiatru, jaka ziemia. Tak po prostu to dziala. Widze, ze u mnie Kiku Shidare zaczyna ruszac. Okame najwczesniejsza jeszcze cicho.
mrokasia 20:11, 27 kwi 2026

Kanzany dla Marcina
mrokasia 20:14, 27 kwi 2026

Kanzany dla Marcina. 2021 v 2025
TAR 20:47, 27 kwi 2026

Ale masz trawe super. Zieloniutka, gesta. Ekstra.