Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:01, 24 gru 2022

Do góry

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 09:42, 24 gru 2022

Do góry

Dziękuję za życzenia i przekazuję je dalej: Ciepłych Świąt Bożego Narodzenia oraz tego, żeby Nowy Rok przyniósł ogrodnikom wszystko, czego pragną
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 23:50, 23 gru 2022

Do góry
Do życzeń już wypowiedzianych wszystkich się przyłączam
A że Święta dla każdego z nas mają inne znaczenie, więc niech każdy w nich odnajdzie to czego najbardziej mu potrzeba - tego Wam życzę
I niech w 2023 roku nadal łączy nas słabość do grzebania w ziemi, radość z sukcesów i nauka z porażek

Ogrodowe wariacje 23:26, 23 gru 2022

Do góry
Żyxzę Wam Wesołych Świąt spędzonych tak jak lubicie najbardziej ❤️

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 21:27, 23 gru 2022

Do góry
Niech magiczna moc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:13, 23 gru 2022

Do góry
Kochani życzymy Wam Wszystkim pełni miłości, spełnienia marzeń wszelakich, bliskości osób bliskich, ciepła i harmonii przy każdym stole, pokoju i spokoju, samych pogodnych chwil, prostych dróg życiowych, byśmy kochali i pielęgnowali dziecko w sobie, oraz moc błogosławieństwa od Bożej Dzieciny bijącego z Betlejemskiej szopy
A kolejny Nowy Rok by nie był gorszy od odchodzącego Starego. I by w tym kolejnym nie zabrakło nikogo z nas

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 20:10, 23 gru 2022

Do góry
Kochani życzymy Wam Wszystkim pełni miłości, spełnienia marzeń wszelakich, bliskości osób bliskich, ciepła i harmonii przy każdym stole, pokoju i spokoju, samych pogodnych chwil, prostych dróg życiowych, byśmy kochali i pielęgnowali dziecko w sobie, oraz moc błogosławieństwa od Bożej Dzieciny bijącego z Betlejemskiej szopy
A kolejny Nowy Rok by nie był gorszy od odchodzącego Starego. I by w tym kolejnym nie zabrakło nikogo z nas

Podwórkowa rehabilitacja 18:48, 23 gru 2022

Do góry
Pasjonaci przyrody, życzę Wam spędzenia Świąt tak jak chcecie. Przy zapachu choinki czy pomidorów
Wszystkiego dobrego

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 14:25, 23 gru 2022

Do góry
Niech MOC będzie z nami! - teraz i w Nowym Roku. Pięknych chwil, wytrwałości, dostrzegania radości i braku napięcia

„Życzymy sobie i wam, by nas było stać
Na święty spokój
Szczęścia ile się da, miłości w bród
Mądrych ludzi wokół” *

* K. Nosowska

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:59, 23 gru 2022

Do góry
Przed chwila nadrobiłam dekorowanie, jeszcze choinka do ubrania, chociaż najchętniej bym ją zostawiła z samymi światełkami

Wpadam Wam życzyć pięknych świąt!!
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 11:36, 23 gru 2022

Do góry
Szymka napisał(a)
Ewa co to za trawa? Zdjęcie skopiowałam z Twojej wizytówki.

Obejrzałam tą trawę i też mi się podoba, tym bardziej, ze niewysoka, zdjęcia w internecie pokazują jakby zupełnie inne gatunki (jak w większości roślin a szczególnie niektórych zakupów pomijając fazy rozwoju) zbieram dwie nazwy podobnych ku pamięci:

Achnatherum/ Stipa calamagrostis 'Algäu' oraz Calamagrostis brachytricha
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 11:14, 23 gru 2022

Do góry
Dziękuję za życzenia . Chciałabym życzyć Wam samych sukcesów, dużo zdrowia i radości.

W ten magiczny, świąteczny czas

Niech będzie radosny każdy z Was...

Kolorowej choinki, kolęd śpiewania,

Miodowego makowca, przy wigilijnym stole biesiadowania.

Bogatego Mikołaja, złotej gwiazdki z nieba,

Śnieżnego opłatka, a w Nowym Roku wszystkiego czego nam trzeba!

Ogród z zegarem 11:09, 23 gru 2022

Do góry
Z okazji zbliżających się Świąt chciałabym życzyć Wam WESOŁYCH ŚWIĄT ❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️W ten magiczny, świąteczny czas❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️Niech będzie radosny każdy z Was...❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️Kolorowej choinki, kolęd śpiewania,❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️Miodowego makowca, przy wigilijnym stole biesiadowania.❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️Bogatego Mikołaja, złotej gwiazdki z nieba,❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️Śnieżnego opłatka, a w Nowym Roku wszystkiego czego nam trzeba!❄️❄️❄️

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:07, 23 gru 2022

Do góry
Założyłam wątek z życzeniami. Jeśli macie ochotę się wpisać - oto link

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11581-zyczenia-na-boze-narodzenie-i-nowy-rok-2022-2023

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:03, 23 gru 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)

Ta urocza gromadka z pewnością uwielbia swoją Panią. Zdrowia, pomyślności i spokojności w ten nadchodzący świąteczny czas.

Dziękuje bardzo za miłe słowa. Po odejściu Kreski, co roku, zimą zawsze wyszukiwałam skrzywdzonego małego pieska, aż uzbierała się gromadka. Czy chodzić z jednym psem czy z czterema - i tak trzeba, więc bez różnicy. Gdyby to ode mnie zależało, to wzięłąbym kolejnego, nawet co jakiś czas wyszukuję, polecam innym ludziom do adopcji. Mnie już technicznie byłoby trudno chodzić z pięcioma pieskami naraz

To Kwiatek

Cudowny psiak, chociaż na poczatku było bardzo źle, przegryzł nam kable od internetu, a mnie zniszczył laptopa, ale wytrzymaliśmy spkojnie jego wybryki, aż się wszystko unormowało po 3 miesiącach. Teraz to największy pieszczoch, a jak piję kawę to wpatruje się we mnie właśnie tak:

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 09:56, 23 gru 2022

Do góry
Drodzy moi, zbliżają się kolejne Święta Bożego Narodzenia oraz Nowy Rok 2023. Jak co roku chcemy Wam złożyć serdeczne życzenia.

Aby kolejny sezon ogrodniczy był wspaniały i ekscytujący, aby spełniły się Wasze marzenia!

Dużo zdrowia Wam życzymy i wytrwałości. Nagrody po ciężkiej pracy, chwili odpoczynku i wytchnienia. Aby ogrody Was cieszyły i wszystko się udawało!

Życzymy spokoju, miłości oraz wzajemnego zrozumienia i życzliwości!
Mnóstwo szczęścia i radości!

Wasze Ogrodowisko

Pszczelarnia 08:51, 23 gru 2022

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kupiłam ciemiernika w doniczce, żeby "coś" było w domu.

Poza potocznym amarylisem

A z bukietów na razie

Ostatnio ktoś mnie zapytał, jakie są w Polsce kwiaty na Boże Narodzenie (?), co dajemy do wazonów?

Na myśl mi przyszła tylko gwiazda betlejemska w doniczce jako ta od zawsze w naszych domach. Potem pomyślałam o amarylisach - zwartnicach. I na tym koniec.
U nas w Polsce chyba stroiki ze świecą na stół mają długą historię używania.

Poza stroikami tu u mnie jeszcze ścina się gałęzie z drzew owocowych na Barbórkę. Często kwitną wtedy akurat na święta.
Bukiety piękne robisz Ewo. Do tego o którego pytasz też dałabym kwiaty ciemierników

Wczoraj dowiedziałam się, że ten zimą popularny amarylis, to nie jest prawdziwy amarylis. Prawdziwy to Amaryllis belladonna. Ten „fałszywy amarylis” to Hyppeastrum. Obie rośliny należą jednak do tej samej rodziny. To sie wymądrzyłam Pewnie to już wszystko wiesz.

Życzę Ci spokojnych Świąt i zdrowego Nowego Roku.
Migawki z ogródka 07:46, 23 gru 2022

Do góry
tulucy napisał(a)

A w tygodniu jeszcze takie coś zmajstrowałam.

I teraz sobie stoją i świecą. Przez 6 godzin, do 22. Potem timer wyłącza. Też kompromis między moim zacięciem świątecznym a żądaniem dziecka, żeby w ogóle zlikwidować światełka z powodu kryzysu energetycznego.
Takie samo zjawisko zaobserwowałam u sąsiadów, a też wcześniej ich lampki świeciły się non stop.

Lucy, piękne takie proste i eleganckie zarazem
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:34, 23 gru 2022

Do góry
Wszystkim zaglądającym życzę Zdrowych Pogodnych i Radosnych Świąt

Migawki z ogródka 00:37, 23 gru 2022

Do góry
Strona jest tak w ogóle rewelacyjna, muszę łacinę szkolić.

Dopiero skończyłam działania kuchenne. Jutro ciąg dalszy, ale najgorsza robota za mną, pasztet i zimne nóżki.

A do popołudnia to w sumie bumelowałam, bo potrzebowałam nowego wianka na drzwi.

Oto i on.

Chciałam same bombki, ale... na drzwi szklane bombki mało praktyczne mi się wydały. Zatem kompromis.

A w tygodniu jeszcze takie coś zmajstrowałam.

I teraz sobie stoją i świecą. Przez 6 godzin, do 22. Potem timer wyłącza. Też kompromis między moim zacięciem świątecznym a żądaniem dziecka, żeby w ogóle zlikwidować światełka z powodu kryzysu energetycznego.
Takie samo zjawisko zaobserwowałam u sąsiadów, a też wcześniej ich lampki świeciły się non stop.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies