Renatko ja naprawdę mam bardzo dużo do poprawy w ogrodzie. Rownież część warzywna jest do przerobienia. Jeżeli chodzi o róże to faktycznie Chopiny rosną mi bardzo ładnie. A właściwie rosły bo w tym roku wszystkie pąki róż mam zjedzone, na razie jest dużo mszycy i trochę też krzewy są gorsze niż zazwyczaj. Ja właściwie tylko raz w ciągu sezonu dawałam nawóz granulowany pod róże. A tak wogóle to się nimi nie przejmowałam a one były zawsze ładne. Dopiero jesienią łapała je szara pleśń. Ważne jest też jakie rośliny się zakupi. Sporo jest podróbek Chopina. Jeżeli chodzi o lilak Palibin to faktycznie ten mój mógłby być wykorzystywany jako reklama. Teraz właśnie zaczyna kwitnąć. Korona jego jest dosyć spora, w najszerszym miejscu chyba ma ponad metr. Parę zdjęć lilaka dla Ciebie z pozdrowieniamiNie patrz proszę na moją trawę, nie mamy kiedy skosić. U mnie trawa nigdy nie będzie tak wypielęgnowana jak u innych osób na Ogrodowisku
Beatko a ja znowu uzupełniam 2 dniową nieobecność na forum nie znalazłam jeszcze przyczyny choroby wiązu a tak on wygląda, ogólnie obraz nędzy i rozpaczy mojej
i zdrowy na koniec
Ktoś wie co to może byc???
To się bardzo cieszę z Twoich sadzonek, ja w rajskim wysiałam na paletki stały chyba z 2 miesiące i nic wkurzyłam się i żeby nie marnować ziemi wysypałam koło tui i róży pod budynkiem w rajskim i patrzę po pewnym czasie a tam pełno siewek werbeny
Zrobiłam je po cięciu lawendy. Na dzień dzisiejszy wszystkie sadzonki ukorzenione, rosną. Widać nowe przyrosty. Ależ będzie Hidcotowo. Szukam pomysłu na tą ilość lawendy.
Najlepszą wiedzę na temat kocimiętki ma nasza Danusia, ja akurat trafiłam na odmianę która się nie wykłada i nie musiałam podcinać, ale nie pamiętam jak się nazywała została w rajskim
A tak będzie wyglądała róża jak zakwitnie zdjęcie z czerwca 2013r
mnie się wydaje, że to albo wiatr albo wlaścicielka, która chce aby jej powojnik rósł jak ona chcepowojnik można podsypać korą i czymś podsadzić "nogi" niewysokim, a na uwiąd wiosną 8litrów wody główka czosnku wyciśnięta i 8 tabletek nadmanganianu potasu( do kąpieli niemowląt) wszystko wymieszać trochę niech postoi i podlać powojniki
Moja nowa rabata z hortensjami, bukszpanami, trawami ozdobnymi, które są co 1,5 m tylko ich nie widać są brązowe i zlewają się na tle kory i szyszek. Na efekt muszę trochę poczekać ale widzę to oczami wyobraźni