Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 14:50, 09 maj 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 09 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

na rabacie rh z głogownikami, już powoli kolejne w pokazie

Twoje głogowniki w gruncie?
Jak się nazywają te rhododendrony?

Masz jakuszmiańskie?
Wszystko na raz kwitnie - litości nad naszymi oczami nie ma.
Moja bajka 14:41, 09 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewuś to są te zawilce japońskie
Moje roślinki hodowane z nasionek. Pięknie podrosły tu u aksamitki i nasturcje

Kasiu te zawilce kwitną na różowo też ma takie
fajne doniczki i jak ładnie ozdobione Ty to masz talent
już masz przychówek aksamitki rosną a nasturcje jak zakwitną w tych pięknych doniczkach to będzie czad
Ogród, który ciągle zmieniam 14:35, 09 maj 2014

Do góry
widoczek na ławeczkę
Moja bajka 14:32, 09 maj 2014

Do góry
Ewuś to są te zawilce japońskie
Moje roślinki hodowane z nasionek. Pięknie podrosły tu u aksamitki i nasturcje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:12, 09 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Urzeka mnie ta różowa chmura tamaryszkowego kwiecia. Rośnie taki przy sąsiednim bloku. Którejś wiosny przycięli go mocno i zastanawiałam się, czy odbije. Odbił i aktualnie kwitnie. Choć to jeszcze nie pełnia kwitnienia a już trzeba na nim zawiesić oko

Basiu, one dobrze znoszą cięcie, zresztą nawet wielkie konary przy większych wichurach potrafią się wyłamać; swój tniemy, bo inaczej inne rośliny bez szans, ale na jesień śmieci, że hej, ale znowu, co nie śmieci?...połowa przeszłą na sąsiednią posesję, póki co, niczyja, ale potem ktoś zażąda abyśmy przycięli, co też zrobimy
pozdrawiam
róże stare, wyrosły do nieba w poziomie
W ogródku Iwony 14:12, 09 maj 2014

Do góry

Przez ciebie myślę o oczku wodnym u mnie! Ale na razie nic nie mowię mężowi, bo chlopina apopleksji dostanie....
Ale to na zdjęciu to cud natury....co ja mówię- cud Iwony!
ogrodoweimpresjejolki 14:00, 09 maj 2014

Do góry
Ach te fronty atmosferyczne i nie tylko ....

człowiek z wiekiem zmienia się ..
Ja taka uczciwa przez swoje dość długie życie w maju tego roku zaczęłam kantować
No dokładnie rzecz ujmując - kancikować Tutaj eksperymentalny odcinek

Ten mała rabatka umieszczona jest przy tarasie i ławce.
Okazało się, że planując ją i wysadzając hosty , a miedzy nimi tawułki miałam niezła intuicję
W jednym z programów ogrodniczych dowiedziałam się, aby uchronić hosty przed apetytem ślimaków należy sadzić je w towarzystwie roślin, których ślimole nie lubią. I to jest jeden z takich zestawów

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:56, 09 maj 2014

Do góry
Przedostatnie tulipany. Szału nie mam w tym roku. Pojedyncze niedobitki.

Co przed tujami? 13:54, 09 maj 2014

Do góry
dzisiaj zbadalismy pH naszej ziemi na tarasie i wynosi 6,5 czyli na ziola i lawende jest ok? albo? i przy okazji dokupilam znowu troche swiezych ziol teraz nic talko sadzic ...

Igiełkowy ogródeczek 13:53, 09 maj 2014

Do góry
A tu jeszcze niedawno był bruk:

Z innej perspektywy:

I podgląd z drugiej strony od bramy wjazdowej:
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:53, 09 maj 2014

Do góry
Kukam do Was od rana. Widzicie mnie?

Igiełkowy ogródeczek 13:50, 09 maj 2014

Do góry
ciąg dalszy:
I tu też nowy klon carnival

A tu już częściowe przeróbki- nie było kamieni w trawniku, przesunięta kostka, tam gdzie ziemia jest zasiany trawnik:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:49, 09 maj 2014

Do góry

Ale tu u Ciebie pięknie....miłego dnia
Ogród Jacka 13:45, 09 maj 2014

Do góry
Dziękuję za miłe słowa
Poniżej dodaję kilka aktualnych zdjęć z ogrodu
Igiełkowy ogródeczek 13:45, 09 maj 2014

Do góry
Urszula- zmiany już się dokonały, nawet trawkę wysiałam przy drewutni, deszcze padają, więc mam nadzieję, że szybko urośnie
Kamilcia- dziękuję serdecznie to bardzo miłe słyszeć takie slowa
Iwona- tak przesadzałam duże okazy, bo im już ciasno było, a skoro zwolniło się miejsce to wykorzystałam je, dzięki temu mam od razu duże rośliny nieodróżniające się od reszty rabaty, tak jak by były tam od początku, taki był zamysł, myślę że mi się to udało
Jak wykopie się z dużą bryłą to nie ma problemu, mam już w tym mega doświadczenie, bo ciągle coś wędruje to tu to tam- nic jeszcze nie padło
Donia- dzięki za odwiedziny, muszę się zrewanżować koniecznie
Iwono- bardzo mi miło, wpadaj, to bardzo cieszy
Aniu- tabliczkę dostałam w podarku od M, z tego co wiem znalazł Pana na allegro co robi takie rzeczy, jak by co to postaram się więcej dowiedzieć, daj znać.
Agata- tak tak to Angelique, z początku myślałam że to inne, bo były całe kremowe, ale z czasem robiły się coraz bardziej różowe, oj widziałam twoje- też są śliczne, niestety tak to czasami bywa że nie dostanie się tego co chce, Danusia też ostatnio o tym pisała.
Julka- dobrze że wpadłaś, nie będę nawet pisać jakie ja mam zaległości, często czytam, ale piszę bardzo mało, ledwo ciągnę swój wątek, co to się porobiło.....

A teraz zdjęcia:

Nowy nabytek świerk kaukaski golden start i nowy klonik, niestety trochę mu się oberwało od przymrozków:
Życie w wiejskim ogrodzie 13:38, 09 maj 2014

Do góry
Płotek z drugiej strony

Mały ogród pod Białymstokiem 13:37, 09 maj 2014

Do góry

ana_art - a mam pytanie od mojej zony odnośnie zastąpienia czegoś na rzecz np kilku pasków żurawek (rożnego koloru)

albo dodanie zamiast czegoś Tawułki....

z tego co pochodziliśmy po sklepach i "internecie" właśnie żurawki wymieszane paskami i tawułki podobają się najbardziej - nie ujmując niczego tym co podałaś

dodam, że ja bukszpana nie odpuszczę - chce go mieć i już go zakupie więc raczej chodzi o coś po prawej np przed hortensjami lub coś w tej lewej lini - przed choinami kanadyjskimi'

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:33, 09 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Joasiu masz rację , to jest właśnie lilak Palibin. Mógłby być nawet większy ale ja go sporo przycinam po kwitnieniu tak, żeby na następny rok ładnie kwitł i miał zwartą koronę. Pozdrawiam.

To zdjęcia z poprzedniego roku. Teraz jeszcze nie kwitnie

Albo lilak Meyera.... Nie wiem, czym one się różnią, bo wyglądają tak samo
Ogród cichy i przytulny 13:25, 09 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Dzisiaj przeżyłam dość śmieszną historię . Dowiedziałam sie, że jutro przyjedzie syn. Skoczyłam do ogródka po rabarbar i co - zrobię szybko ciasto, tylko jakie? Najszybcie biszkopt. By upewnić się czy to dobry pomysł - siadam przed kompem i w google wpisuję biszkopt z rabarbarem. A tam wyskakuje strona Ogrodowisko wątek Barbara z Częstochowy. Myślę czy ze mną jest wszystko ok czy ja wpisałam Ogrodowisko czy biszkopt. Jeszcze raz spoglądam , lekko przesuwam stronę w górę i w dół i patrzę a tam właśnie Basia podaje przepis na biszkopt
Doszłam do niosku, ze jak mam jakiś problem - dylemat i tu nie ma znaczenia jaki wpadam na ogrodowisko i po problemie. Tu wszystko można załatwić. Wszystkie drogi prowadzą na OGRODOWISKO Wszędzie dobrze ale na O. najlepiej
Oto mój biszkopt po wyjęciu z piekarnika

Jeszcze zrobiłąm bitą śmietanę i teraz leży w lodówce Smacznego!

Ładna historia Asiu czyli co ,kiedyś wszystkie drogi prowadziły do Rzymu a dzisiaj do Ogrodowiska ,super A biszkopt z rabarbarem piękny ,już czuję jego zapach i smak ,smacznego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies