Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:49, 11 gru 2013

Do góry
ja jeszcze przed wiankowaniem i piernikowaniem .... do końca tygodnia ogarniam bałagan pobudowlany ....ale ozdoby na wianek już zakupione w kolorze czarnym białym i zielonym ..... co z tego wyjdzie , nie wie nikt pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:38, 11 gru 2013

Do góry
Wianek z siana

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:33, 11 gru 2013

Do góry
Jeszcze jeden wianek na prezent dla Asi, mojej asystentki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:33, 11 gru 2013

Do góry
Dwa wianki o podobnej wadze przewieszone przez drzwi wstążką To mój sposób, bo też mam stalowe drzwi Możesz też spróbować specjalną przyssawką, ale jak wianek jest ciężki to nie wiem czy wytrzyma.... Są jeszcze specjalne wieszaczki w TKmaxx (zerknij do Gabisi, bo dziś go u niej widziałem ). Najbardziej bolesną dla drzwi metodą jest wbicie gwoździka na samej górze drzwi - tam gdzie schodzą się z futryną - nie widać go, a wianek może sobie spokojnie wisieć na żyłce lub wstążce Ostatnim chyba sposobem jest podwójnie zawiązać na wianku żyłkę i przewlec ją przez rogi drzwi (tak ma Gierczusia).

Myślę, że wybierzesz najbardziej odpowiedni dla Ciebie sposób
Ogród Eli 17:31, 11 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś a gdzie jakowyś wianek albo cuśI już nudno nie będzie

wianek ... ja nie umieć ale stroik ze świeżych, pachnących gałązek będzie ale bliżej świąt podziwiam wianki bardziej uzdolnionych
Mój nowy stary ogród 17:26, 11 gru 2013

Do góry
Hejka, kiedyś musiał być ten pierwszy raz sama przyznaj, że taki własnoręcznie zrobiony wianek ma inną wartość... emocjonalną, nieporównywalną do najpiękniejszego gotowca kupionego w sklepie za grube pieniądze w zeszłym roku też pierwszy raz robiłam wianek i w tym również zamierzam go popełnić, gratuluje efektu - wyszło bardzo świątecznie i nastrojowo pozdrawiam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:03, 11 gru 2013

Do góry
Małgosiu, w zeszłym roku pierwszy raz robiłam wianek na święta, nie był idealny, ale i tak jak głupia się cieszyłam, że coś wyszło. Potem były wianki zimowe, wielkanocne, wiosenne, jesienne a teraz sama widziałaś Jak zrobisz swój, to koniecznie wklej zdjęcia
Pozdrawiam
Początki w Kruklandii 16:51, 11 gru 2013

Do góry
To odpoczywaj od internetu, ale jakiś wianek zrób No weź zrób
Plissss
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:34, 11 gru 2013

Do góry
Cały czas zachodze w głowe jak zamontowac wianek na drzwiach zewnetrznych, takich antywłamaniowych, bez szyby, pełnych, nie niszcząc ich zbytnio ? jakie macie na to sposoby ?
Ogród Eli 16:33, 11 gru 2013

Do góry
Eluś a gdzie jakowyś wianek albo cuśI już nudno nie będzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:32, 11 gru 2013

Do góry
Sebek podpowiedz mi jak zamocowac wianek ( jeszcze go nie zrobiłam...ale zmiar jest ) na drzwiach zewnętrznych antywłamaniowych nie niszcząc ich zbytnio ............nie mam pomysłu.....
Piaskownia na zakręcie 15:18, 11 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Ewuś, to wiankowanie i stroikowanie coraz bardziej mnie wkręca, głupio mi, że taka niedojda w tym temacie, może jeden mini wianek wykonam, ale muszę oglądnąć instruktaż na you tube , bo na tym portalu, wszystkiego można niegramotnych nauczyć

a co to za owocki te czerwone?

Ja chętnie podzielę się techniką wykonywania wianków tanim sposobem.
Wkleję moje kolejne wianki i opiszę jak to robić
Wilcza Góra 14:32, 11 gru 2013

Do góry
malkul napisał(a)

gdzie mozna nabyć takowe?

Kiedy pokażesz wianek?

wysłałam Ci info na priv a wianek mam zamiar pokazać dziś ale nie wiem jak z czasem będzie wieczorkiem postaram się...
Miało być inaczej 13:23, 11 gru 2013

Do góry
Agnieszko, choinka, wianek i bombki przeurocze - jak ładnie i starannie wykonane. A czym przyklejasz serwetki na bombki? Słyszałam, że można białkiem kurzym.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:50, 11 gru 2013

Do góry
Irenko nie ma sprawy. Mówiłam, że Ci uwiniemy jakiś wianek
Dla mnie to on był z tych mniej pracochłonnych.
Kubusiowo II 12:43, 11 gru 2013

Do góry
Gosiu wianek fantastyczny !
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:24, 11 gru 2013

Do góry
Aguś, a ja dziękuję za wianek, mąż jak zobaczył to się zachwycił i pierwsze co powiedział, ale pracochłonny!
Ogród Magdalenka 11:20, 11 gru 2013

Do góry
Aniu , Ewo witajcie

postaram się dokończyć dekoracje i pokazać ... sama jestem ciekawa efektu końcowego ... gapa ze mnie straszna i zostawiłam jeden wianek u Marzenki ... z emocji wczoraj nie mogłam zasnąć ...

buziaki przesyłam
Ogród w budowie - nieustającej 11:18, 11 gru 2013

Do góry
A ja też jestem od przedchwili i widzę naszą Wielką Nieobecną Łucję.

Berberys teraz najlepszy na nalewkę, bo leciutko przemrożony. Ja mój zebrałam po tych wrześniowo-październikowych przymrozkach, chodzi o to żeby troszkę zmiękł. Tak że mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziemy z Łucją porównywać nasze nalewki.

Chwaliłam się już że zrobiłam na próbę naleweczkę z płatków róży? Z przepisu Marioli z Dwóch ogrodów, pachnie obłędnie.
W listopadzie znalazłam też butelczynę mojej pigwowcówki AD 2011. Tyle czasu właśnie powinna dojrzewać, warto schować i zapomnieć gdzie się schowało, choć to trudne.

Wianek zeszłoroczny, na razie mam tylko adwentowy na stole ze świecami, na drzwiach dalej orzechowy wisi. Zrobię nowe w przyszłym tygodniu, albo jeszcze później. Będą cztery.

Kubusiowo II 11:06, 11 gru 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Basiu, Aniu, Ulo, Beatko, Żbyszku, Gosiu, Justyno i Irenko dziękuję, że do mnie zaglądacie Za słowa otuchy i pochwały (chociaż nie bardzo zasłużone ) Buziaczki Wam posyłam

A teraz pokażę co dziś narobiłam..... Głupio mi tak jakoś było bo to, że ja nie czuję magii Świąt nie oznacza, że Kuba ma tego tyz nie poczuć. Zresztą sam mnie zapytał (co mnie zdziwiło) czemu nic nie przygotowuje na Święta. Zapytałam o co mu chodzi a Kuba na to, że zawsze takie "dyndałki" robiłam, no i wianek był a teraz nie ma.... no głupio mi było jak nie wiem.... Wlazłam na drabinę i z szafy wyciągnęłam ozdoby choinkowe, z za szafy podkład, który uwiłam w lato u Teściów z winobluszczu i zaczęłam kombinować.... Kuba wyjmował zawieszki z bombek i przytrzymywał bombki i z tej pracy powstał taki oto wianek....

. Podałam "zabytkową makulaturę".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies