Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

April podbija las... 07:59, 31 sie 2022

Do góry
Trzcinnik jest bardzo smaczny

April podbija las... 07:58, 31 sie 2022

Do góry

April podbija las... 07:56, 31 sie 2022

Do góry

April podbija las... 07:54, 31 sie 2022

Do góry
I inne takie, z mojej jedynej niemal słonecznej rabaty.

Przy takich upałach floksy szybko przekwitają.

Kicia wącha ślaz mauretański. Ślaz po przycięciu ciągle tłoczy nowe kwiatki
April podbija las... 07:51, 31 sie 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Wspaniale Ania pokazała Twój ogród, ten sam, a nieco inaczej wygląda.
Przepiękny las, no i zwierzaki

Szkoda że takich gości mam rzadko. Od razu ogród wydawałby się ciekawszy

arcydzięgiel gigas

April podbija las... 07:47, 31 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Ależ cudny leśny klimat

Dzięki
Codziennie wracając z pracy czujemy się jak na wakacjach
Choć są też rabaty ciut bardziej kwieciste

April podbija las... 07:42, 31 sie 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aż i ja zajrzałam na ten okaz u Ani.
wielgachny faktycznie. Fajnie
Przypomnij mi Jolu co to roślina, to puchata z tyłu ?

To rdest zmienny.

U Ani klon Crimson Sentry faktycznie pokaźnych rozmiarów. Ale nie ma konkurencji i ma prawdopodobnie dobrą ziemię, nie to co mój piaseczek. Dlatego moje takie nie urosną, choć walczą, walczą

Drewutnia ma jakieś 2m

April podbija las... 07:34, 31 sie 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Jola obejrzałam relację Ani z wizyty u ciebie. Na niektórych fotkach jak bajkowy las twój ogród wygląda. I te zapraszające w głąb ścieżki. Pięknie.

Gosiu dziękuję. Nie ma to jak dobry fotograf

Moje zdjęcia robione telefonem nie dorównują.

Dalia Creme de Cassis

W Dolinie Muminków 23:46, 30 sie 2022

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Dziękuję Lidzia kurcze nie bardzo mam co pokazywać

Basiu, jak to, przecież tu są piękne widoki?!
Gratulacje, ładne trawki zdobyłaś, lubię tak, od razu posadzić. W sumie to dla rośliny każdy dzień spędzony w doniczce opóźnia jej start w glebie, a więc i naszą pełnię radości Pomocnik super, gotowy na nowy rok?!

Ogród prawie wymarzony … 23:40, 30 sie 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Trochę grabowej zanim będzie przekopana

O tak, warto te piękne widoki utrwalić, bo Ty działasz błyskawicznie i stanie się to co wydaje się niemożliwe, czyli będzie jeszcze piękniej
A już na tzw. wk... to wyobrażam sobie, jak się zmienia otoczenie

Działeczka w dużym mieście 23:23, 30 sie 2022

Do góry
końcówka sierpnia pełna imprez
ale ta najprzyjemniejsza
jak cudowne jest robienie dzieciom urodzin, docenia się bardziej, jak ma się na stanie niezainteresowaną takimi wydarzeniami nastolatkę. Już wiem, że to młodsze za chwilę mi powie- "ok ale rozumiem, że was nie bedzie na tej imprezie"
tymczasem wieszam lampiony, układam kwiaty w wazonie i z dumą przyjmuję komplementy- ciociu, twój tort najlepszy!

Jeżyn w tym roku zatrzęsienie

Ogród z zegarem 23:16, 30 sie 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Magic rokoko dla Was

Ślicznie
Bylinowa łąka 23:14, 30 sie 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Sporobolus. Mikro sadzonki z tego roku. W dodatku bodziszek obok tak się rozrasta, że mi je zaczął zagłuszać.

Znalazłam Twoje sadzonki .
Jak urośnie będziesz zadowolona. Zrobi się gęstą kulką a ja go najbardziej lubię za cienkie, delikatne, przewieszające się źdźbła bo nie ma za dużo takich trawek przez co jest lekki w odbiorze. Wolę np.od seslerii, która jest sztywna i taka trochę jakby "drewniana" .
Mój ogrodowy pamiętnik 23:01, 30 sie 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aga pokażesz swój heterolepsis do podziału? Jak długo już u ciebie rośnie i na jakim stanowisku? Kupiłam w tym roku malutkie sadzonki, a on podobno dopiero po paru latach pokazuje na co go stać.

Najpierw musiałam pogooglować co to jest ten hetero .
Mam mało fotek z rabaty, na której go mam bo ona jest przerabiana ale zrobię Ci później lepsze zdjęcia.
Na tych fotkach to te trawki z chmurką .
Bardzo go lubię i w sumie nie wiem czemu jest tak mało popularny. Ma śliczne wąziutkie źdźbła i soczystą zieleń. W ogóle nie podsycha mimo, że jest na słońcu z odrobiną cienia. Kwitnie teraz i też tworzy fajną zwiewną chmurkę. Miałam 2 malutkie sadzonki posadzone kilka lat temu. W zeszłym roku podzieliłam 1 na pół i bardzo dobrze to zniósł i dogonił pierwotny egzemplarz. Na wiosnę podzielę tę drugą sztukę na pół albo 3 kawałki bo chcę go mieć więcej.
Moim zdaniem wcale tak wolno nie przyrasta.
Jesienią jest cudnie pomarańczowy. Jedynie ten zapach jest wkurzający ale tylko jak kwitnie i do wytrzymania .

Obok 2-letnie hakonki. Widać różnicę.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:55, 30 sie 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Rojodziejowo, popracowałyście solidnie! Świetny efekt, niech no tylko się rozrośnie!
Zieleń, drewno i antracyt 22:50, 30 sie 2022

Do góry
Cafe au Lait przepiękna! Gratulacje, że spod Twojej ręki Bukiety słodziaki, ach, dalie są idealnym materiałem na takie zabawy Nie umiałabym powiedzieć, który podoba mi się bardziej. Zielsko - jak dobrze, że dociekliwe dusze znalazły nazwę i obnażyły naturę tej piękności Pamiętasz może nazwy tych zawilców? Są tak uroczo rozczochrane.

antracyt napisał(a)

U mnie też tylko pokropiło, ziemia w perspektywie kolejnych przynajmniej 10 dni bez opadów nie da rady, zaczęłam podlewać partiami kolejne rabaty.
W ogródku Martki 22:43, 30 sie 2022

Do góry
Remont zakończony, pozostała masa drobiazgów do ogarnięcia i uporządkowania... wciąż sięgam automatycznie po różne rzeczy tam, gdzie ich jeszcze nie ma, np. do regału w spiżarni. Okna za to czyste, wreszcie można zerknąć na ogród widząc przy okazji, jak oczekiwane i pożądane są duże drzewa

Wrzesień za momencik dumnie wkroczy na scenę. Żółcą się już nie tylko rudbekie, judaszowiec EDIT: grujecznik! (Przecież nie mam judaszowca jeszcze!) zaczął gubić liście... widzę to zjawisko na wielu okolicznych drzewach.

Drugie kwitnienie Chopina jest zaskakujące. Dziś musiałam głęboko podlać, bo wywinięte listki świadczą o suszy i zapowiadają mączniaka. Deszcz nie nawodnił ogrodu.

Zachwycam się kapustami, ich pomarszczonymi, mięsistymi liśćmi. Posadziłam w rabatach ozdobnych. Podobnie jak selery i cukinie.

Przegląd wydarzeń kończę kolejnym sukcesem - najbardziej zachwaszczona rabata oczyszczona po raz kolejny ze szczawików, zamiast zdjęcia "przed" będzie tylko stan obecny. Po co tak obciążać serwery

Mam wrażenie, że wszystkie mamy jakieś zaległości spowodowane upałami i "dziwnym" latem... wrzesień zapowiada się obiecująco, niech sprzyja ogrodom

W Dolinie Muminków 22:43, 30 sie 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Badia kawał ogrodu masz. Zdjęcia z prac super. Reszty też jesteśmy ciekawe.

Tak, tak ogród mamy duży, oj duzy obiecuje przy weekendzie zapodać focie..
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:36, 30 sie 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
No to po kolei tarasowa

Moniko, niesamowity ten Twój ogród, przepiękny. Zawsze zachwyca mnie ta ścieżka wśród traw.
U mnie w warzywniku też królują kosmosy, co roku na początku sezonu obiecuję sobie, że je usunę
i nigdy nie dotrzymuję tej obietnicy.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:32, 30 sie 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)

To jeszcze pokuszę .

Piękne to ujęcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies