Dzięki Reniu. Zmierzyłam go dziś jeszcze raz: 140 cm. Czyli niemal na wysokości mojego wzroku, bo ja mała jestem
Ale rośnie na piaszczystej glebie niedaleko dębu :}
chodzi o to, że chcę wykorzystać te jeżówki które mam
podzieliłam je teraz dość mocno i wyjdzie z tego ładne poletko jeżówkowe
no i mam do wyboru białe albo koralowe
Łukasz, Iwk4 dzikuję za utwierdzenie mnie w wyborze. Posadzę hakone, liczę, ze przetrwają zimę. Mam w innym miejscu w ogrodzie pod bukszpanami i tam ładnie wyglada. I oczywiście krokusy, dokupiłem, ale lało i nici z sadzenia były
Dziękuję Iwonko Oj dobrze,że trafiłam do tego magicznego miejsca,gdzie pięknych ogrodów jest pod dostatkiem,gdzie mogę czerpać inspiracje dzięki temu mogę tworzyć swój ogród może nie idealny,ale jednak ogród. To co miałam przed erą Ogrodowiska nazywam teraz składzikiem na rośliny
Iwonko, mi się wydaje, że już ogród niespecjalnie na focenie się nadaje.
Jest sobie ta rabata przy domku, ale wyglądać to ona nie wygląda, jarzmianki ledwie z kamieni wyglądają, liliowce podwiązane do patyków, róże o tej porze marne, mam nadzieję, że wiosną jakoś się rośliny na niej pozbierają i straszyć nie będą.
Z nasionkami nie musimy się spieszyć, mamy czas do wiosny
Ja gałązek winobluszczu na kompost nie wyrzucam. Nawet z maleńkiej się sadzonki mnożą. A z owoców to masakra, jak coś spadnie na rabatę
Ja mam winobluszcz, ale pilnuję, by się nie panoszył. Bluszcz natomiast też mam, ale rośnie wolniej. Szczególnie na początku swojej bytności
Jak się dobrze ukorzeni, to już rośnie szybko