Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Bajkowy ogród Weroniki 21:33, 13 maj 2012

Do góry
Krys, i ja się cieszę, a do spotkania już tuż, tuż.
Miro, fajnie by było gdyby Twoje życzenie się spełniło.
Elizo, zapraszam do mojego ogrodu. Chętnie popatrzę na Twoje floksy, ale gdzie Twój ogród?
Załóż wątek i kopiuj podpis w profilu. Pozdrawiam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:39, 13 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Marzenko, gratuluje 300, zycze samych cudownych chwil i spelnionych marzen, niech rosliny beda Ci posluszne a ogrod pieknieje z kazdym dniem.

Marzena, Bociek Ci już wrzucił piękna roślinkę na skalniak Moje astry alpejskie też koniecznie Niedługo zakwitną Na fotce są takei zaraz po posadzeniu, czyli z zeszłego roku..a w tym morze kwiecia będzie

Ania mąż nie cyknął fotki skalniaczka ale jest płaski. W projekcie cały miał być dzownkiem karpackim i żagwinem obsadzny. Miałł być na niebiesko, lilowo, różowo.
Czyli mam kupić goryczkę, astry alpejskie i floksy???
Bajkowy ogród Weroniki 13:51, 13 maj 2012

Do góry
Witaj, oglądałam Twój ogród wiele razy, ale dziś postanowiłam się odezwać, bo to chyba nie wypada tak przez płot i nawet dzień dobry nie powiedzieć. Twój ogród jest naprawdę bajkowy i cudownie ukwiecony, to jest to co lubię najbardziej, kwiaty, kwiaty, kwiaty... a floksy są prześliczne, sama je mam i uwielbiam gdy kwitną. Gratuluję i będę zaglądać jeśli pozwolisz
Ogród zapachów u Jasi 20:32, 12 maj 2012

Do góry
Brzydka dzisiaj pogoda, ale dzięki zachmurzonemu niebu udało mi się zrobić zdjęcie pierwiosnka, w słońcu kolor kwiatu zawsze wychodził nieprawdziwy.

Późną jesienią posadziłam przy ścieżce pocieszaczki - małe bratki. Teraz pokazują w pełni swój urok.Zaczyna kwitnąć bodziszek.

Pierwszy kwiat róży parkowej Marguerite Hilling

i na konieć kwitnące floksy

Floks szydlasty i goździk kropkowany 18:34, 12 maj 2012

Do góry
Jeśli to ma być rabata składająca się tylko i wyłącznie z tych roślin, to najlepiej posadź na brzegu floksy, a w środku posiej goździk- czyli w tym roku aksamitkę. .
Bajkowy ogród Weroniki 23:17, 10 maj 2012

Do góry
Aniu asc, ten biały nie ma rozłogów, rozsiewa się wokoło. Nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie kwitnie tak, u mnie wciąż jest obsypany cały krzaczek kwieciem. Bogdzia wspomniała o podobnym niebieskim, nie widziałam, musi być piękny.
Z góry dziękuję za sadzonki, pamiętam o dzwonku skupionym, chyba, że coś jeszcze...
Krysiu ,zabiorę dla Ciebie floksy w 3 kolorach, chętnie przyjmę biały od Ciebie i od Ani asc też.
Ja nie wszystkie nazwy kwiatów pamiętam, ale pamiętam co od kogo.
Irenko, u Ciebie zamówiłam jakieś poziomki (bo inni zamawiali, to pewnie coś wyjątkowego), oczywiście jak będzie "nadmiar". bo ja to pewnie nadmiary przywiozę, miałam nie brać, ale jak Danusia mówi, ze się zagospodaruje, to przynajmniej to co mam w doniczkach zabiorę.
Haniu, a Ty przybywasz do Bogdzi, zabrać Ci floksy...
Irciu, jesteś bardzo miła, i szkoda, że Cię nie poznamy u Bogdzi.
U mnie też zakwitają azalie i rododendrony, w pąkach są irysy i piwonie, tylko na zdjęcia nie mam czasu na razie. Pozdrawiam, i do szybkiego spotkania.
Bajkowy ogród Weroniki 10:25, 10 maj 2012

Do góry
Mam białe floksy i przywiozę na spotkanie u Bogdzi dla Ciebie bo przeczytałam ,że nie masz
Bajkowy ogród Weroniki 10:14, 10 maj 2012

Do góry
Weroniko,uwielbiam Twoje floksy,...sama ich nie mam,nie wiem dlaczego?pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 21:01, 09 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pozowała mi A właściwie pozował, bo to samczyk!

Fajnie wkomponował sie w te floksy
Podziwiam azalie - przepiękne!

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 23:13, 08 maj 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Fiołek biały, duży

Te wyżej są już w doniczkach, a mogę jeszcze coś wykopać, może marcinki lub inne dzwonki...
żagwiny, floksy, skalnice...

A czy ja mogę się usmiechnąć o białe fiołki ?

Tak, są dla Ciebie Krysiu, białe fiołki.
Puste pole z wysepką kwiatową 15:57, 08 maj 2012

Do góry
Elu piękne masz bzy i floksy poduszkowe (skrzydlaste, undulowane?).

Ogród odbija po zimie. A ta żurawka koniakowa - cudeńko. Mam podobną.
Puste pole z wysepką kwiatową 14:51, 08 maj 2012

Do góry
Wszystko przepiękne.... floksy... bzy...i cała reszta
Mój 4 arowy azyl... 14:31, 08 maj 2012

Do góry
Piękne mahonie, takie gęste, pierwiosnki, pigwowce. floksy, kolorowo u Ciebie.
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 23:21, 07 maj 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Fiołek biały, duży

Te wyżej są już w doniczkach, a mogę jeszcze coś wykopać, może marcinki lub inne dzwonki...
żagwiny, floksy, skalnice...

A czy ja mogę się usmiechnąć o białe fiołki ?
Ogrodnik mimo woli 19:45, 07 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Asc jestem pod wrażeniem twoich wyczynów i tego co pokazujesz.
Śliczne floksy,irysy,ale ogólnie na posesji jest estetycznie nie masz co narzekać Mnie się podoba to co tworzysz i nie ważne ,że gdzieś obok rozbabrana ziemia bo masz nowy pomysł
Myślę,że te Syzyfowe bałagany,które dręczą również i mój dom jednak rekompensuje ogród.Tutaj liczymy na ład dla naszego oka
Ja z czasem musiałam się pogodzić, dawno z tym,że nie mam jak w pudełeczku.Nie jestem sama,a walka o jakiś ład jest trudna .Albo zrobię,albo czegoś nie zdążę .Najbardziej jestem jednak zła,że opanuję dom,a kiedy ktoś przychodzi to o 30 min za późno ))))))))))

Pocieszyłyście mnie dziewczyny..... bo Bociek też mnie podparł psychicznie Jestem Wam bardzo wdzięczna.... teraz mam psychikę tak nadwyrężoną, że każde słwoa otuchy, to balsam na skołatane nerwy
Sorki, że do Was nei zaglądam....ale naprawdę musze najpierw kilka innych rzeczy.. U siebie zawsze odpisze Jeżeli komuś nie odpisałam to tylko dlatego, że nie było konkretnych pytań ...ale miło, ze zaglądacie.... I miło że czasami mogę też cos poradzić..

Ach i z porząkami to u mnie też tak jest.... że goście są o 5 godzina za wcześnie Na szczęscie mam przyjaciół .... a nie kontrole jakości i czystości Gorzej jak ktoś obcy A najgorzej jak ja do kogoś zajdę i tam tak czysciutko, poukładne..żę potem ma handrę przez tydzień i wszystko mnei w domu denerwuje

Ja powtarzam każdemu, że najgorszy bałagan mam latem, bo ciągle jestem na zewnątrz i nie mam czasu na głupie sprzatanie w domu, a koleżanka mówi: no tak ty wolisz tarmosić ziemię i ciągle coś grzebiesz
Ogródkowe perypetie:) 10:45, 07 maj 2012

Do góry
Rabata funkiowa zaczyna żyć, dosadziłam tutaj 2 rh, właśnie Mieszko I, Helsinki i coś jeszcze, teraz nie pamiętam. Między nimi hosty, miodunka, floksy i tawułka..

moja ulubiona trójka..

Ogrodnik mimo woli 00:01, 07 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Śliczne floksy,irysy,ale ogólnie na posesji jest estetycznie nie masz co narzekać Mnie się podoba to co tworzysz i nie ważne ,że gdzieś obok rozbabrana ziemia bo masz nowy pomysł
Myślę,że te Syzyfowe bałagany,które dręczą również i mój dom jednak rekompensuje ogród.Tutaj liczymy na ład dla naszego oka
Ja z czasem musiałam się pogodzić, dawno z tym,że nie mam jak w pudełeczku.Nie jestem sama,a walka o jakiś ład jest trudna .Albo zrobię,albo czegoś nie zdążę .Najbardziej jestem jednak zła,że opanuję dom,a kiedy ktoś przychodzi to o 30 min za późno ))))))))))

Pocieszyłyście mnie dziewczyny..... bo Bociek też mnie podparł psychicznie Jestem Wam bardzo wdzięczna.... teraz mam psychikę tak nadwyrężoną, że każde słwoa otuchy, to balsam na skołatane nerwy
Sorki, że do Was nei zaglądam....ale naprawdę musze najpierw kilka innych rzeczy.. U siebie zawsze odpisze Jeżeli komuś nie odpisałam to tylko dlatego, że nie było konkretnych pytań ...ale miło, ze zaglądacie.... I miło że czasami mogę też cos poradzić..

Ach i z porząkami to u mnie też tak jest.... że goście są o 5 godzina za wcześnie Na szczęscie mam przyjaciół .... a nie kontrole jakości i czystości Gorzej jak ktoś obcy A najgorzej jak ja do kogoś zajdę i tam tak czysciutko, poukładne..żę potem ma handrę przez tydzień i wszystko mnei w domu denerwuje
Ogrodnik mimo woli 23:53, 06 maj 2012

Do góry
Mój ogród - złe dobrego początki 22:57, 06 maj 2012

Do góry
Między płyty można posadzić floksy szydlaste, macierzanki, jeśli to słoneczne stanowisko. Jeśli półcieniste to karmnik ościsty albo tojeść rozesłaną Aurea.
Ogrodnik mimo woli 22:43, 06 maj 2012

Do góry
Ania, ten twój skalniak z ogromem roslin tworzących piękne poduchy i świetnymi kamieniami - cudny
w ogóle podziwiam Twoje zacięcie ogrodowe, piękne okazy roslin
oglądnęłam Twoje piekne floksy i zaraz kupowałam w sobotę na swój skalniak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies