Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogrodnik mimo woli 11:21, 26 sie 2012

Do góry
I trzeba mieczyki wykopywać....... ja przy rozllenicy posadziłam kwaty cebulowe, wysokie czosnki.. i póki rozplenica się nie rozrośnie mam cebulkowe
Foto z wiosny, wiec teren wokół był jeszcze pobojowiskiem ... rozlepnicę widac przyciętą po lewej na dole.. po prawej są miskanty..
Ogrodnik mimo woli 11:20, 26 sie 2012

Do góry
U mnie na Warmii rozplenica zmarzla, może to tylko dlatego,że ta zima byla taka ostra, będę musiała znowu spróbować, milego dnia Aniu
Ogrodnik mimo woli 10:46, 26 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Aniu dla tej rozplenicy tez bym tolerowała pustkę na rabacie, przepiekna jest, a dobrze ci zimuje?

jałowiec dobrze wycięłaś, za duzy był, ale ja mam ten sam problem z moim M, niczego by nie wycinała, bo wszystkiego szkoda...
o jałowca, którego kiedyś bezmyslnie wsadziłam i wyrósł jak szalony to była afera od wiosny, dopiero teraz go w połowie wyciąl, ja chciałam całkowicie go wyrzucić...

No to witaj w klubie żon co M wszystkiego żałuje i nie da pniczego podciąć i wyciąć..... a baba jaga robi się straszna..

Rozplenica rośnie u mnie od 2009 roku.... nie okrywam, nie zabezpeiczam.....jedynie co to nie wycinam na zimę, dopiero na wiosnę... uschnięte źdźbła zawsze stanowią osłone i zatrzymuja śnieg.... Rośnie na wygwizdowie.... Mam dwie duże kępy.. i każda daje sboie radę. Ta kępa z foto tej zimy troszkę podmarzła, albo zmarniała.... i jest mniej okazałą niż w poprzednich latach. I jak na trawy to one maja u mnie stanowczo za sucho..... ale podlewać wszytkiego nie mam szans..... musi dawać radę sobie samo..... Ja nad żadnymi roślinami się nie pieszczę...albo będzie rosło, albo wymieniam na inne..... na ogrodnika mnie nie stać i nie chce, bo to sama przyjemnosć porobić samemu, a czasu nie mam by siedzieć w ogrodzie.... Kiedy założe podewanie kropelkowe na rabaty.... a teraz co bozia da to rośnie....
Ogrodnik mimo woli 09:57, 26 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

U Ani jak coś bujnie to już w mega rozmiarach!! Rozplenica mnie poraziła!!

Mnie też zawsze poraża.. jest CUDOWNA
I dla niej toleruję pustkę na rabacie przez długi okres czasu..a ja najbardziej nie lubię pustych rabat.....

A miskanty też są łądne.. i już się kłoszą

No właśnie tak myślę, bo moja rozplenica ma rosnąć w miejscu madżenkowego potwora oby się nie okazało, że zamienił stryjek siekierkę na kijek.... Tzn posadzi drugiego potwora
Ogrodnik mimo woli 20:43, 25 sie 2012

Do góry
Aniu,Twój ogród zachwyca! Podziwiam Twoje trawy,są cudne! Ile lat ma Twoja rozplenica?
Ogród... reni 17:55, 25 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Zobaczymy jak to będzie.. mi strasznie się rozrósł jeszcze trochę i będę musiała części się pozbyć.

To pójdziemy na wymiane...bo ja posadziłam bardzo dużo lilii wodnych A w wodzie czym wiecej roślin tym woda czystsza
Rozplenica przy hortensjach się rozrośnie i hortensja też.. i nie ma potrzeby dosadzanie pomiedzy niczego Ja tam tylko sadzę cebulowe ...na wiosnecieszą oko.. a potem trawki zasłonia brzydkie liście cebulkowych

Mówisz wymiana...Aniu nie ma sprawy.

Tylko kiedy to się rozrośnie hmmm...
Też mam tam posadzone cebulowe...
Ogród... reni 17:45, 25 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Zobaczymy jak to będzie.. mi strasznie się rozrósł jeszcze trochę i będę musiała części się pozbyć.

To pójdziemy na wymiane...bo ja posadziłam bardzo dużo lilii wodnych A w wodzie czym wiecej roślin tym woda czystsza
Rozplenica przy hortensjach się rozrośnie i hortensja też.. i nie ma potrzeby dosadzanie pomiedzy niczego Ja tam tylko sadzę cebulowe ...na wiosnecieszą oko.. a potem trawki zasłonia brzydkie liście cebulkowych
Ogrodnik mimo woli 16:51, 25 sie 2012

Do góry
Jak M wróci to za jałowca będzie szlaban na Ogrodowisko...czekam kiedy przegnę pałę....

wiec fotnęłam jeszcz drugą rabatkę trawiastą ...wszystko posadzone w tym roku.. wielki miskant zebrinus i rozplenica przesadzone z innego miejsca...

Ogrodnik mimo woli 16:43, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Mnie też zawsze poraża.. jest CUDOWNA
I dla niej toleruję pustkę na rabacie przez długi okres czasu..a ja najbardziej nie lubię pustych rabat.....

A miskanty też są łądne.. i już się kłoszą

Ogrodnik mimo woli 16:03, 25 sie 2012

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 13:44, 24 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

Beta, na skarpie mam:
Róże okrywowe The Fairy
Lawendę
Cis pospolity "Aurea Decora"
Cis Fastigiata
Miskant Morning Light
jeżówka
rozchodnik okazały
rozplenica "little bunny"

troszkę muszę jeszcze pozamieniać miejscami rośliny ale generalnie jestem zadowolona.

dziekuje Ci kochana za szybką odpowiedź

cisa mam, jeżówkę też rozplenicę też, róże okrywkową NN, mam jeszcze szłwię, ale bardzo malutką, przywrotnika małe sadzoneczki, ale te maleństwa to ja raczej w przechowalniku zostawię , sama nie wiem...

a rabate przy tarasie zmieniałś w tym sezonie?

tak, w tym sezonie. Wczesną wiosną jak śniegi stopniały

A i przywrotnik też jest piękny.
Dla odmiany czas na zmiany... 12:52, 24 sie 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Beta, na skarpie mam:
Róże okrywowe The Fairy
Lawendę
Cis Fastigiata
Miskant Morning Light
jeżówka
rozchodnik okazały

troszkę muszę jeszcze pozamieniać miejscami rośliny ale generalnie jestem zadowolona.

dziekuje Ci kochana za szybką odpowiedź

cisa mam, jeżówkę też rozplenicę też, róże okrywkową NN, mam jeszcze szłwię, ale bardzo malutką, przywrotnika małe sadzoneczki, ale te maleństwa to ja raczej w przechowalniku zostawię , sama nie wiem...

a rabate przy tarasie zmieniałś w tym sezonie?
Dla odmiany czas na zmiany... 12:40, 24 sie 2012

Do góry
Beta, na skarpie mam:
Róże okrywowe The Fairy
Lawendę
Cis Fastigiata
Miskant Morning Light
jeżówka
rozchodnik okazały

Ogrodnik mimo woli 23:30, 23 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu trawy super, a obok zebrinusa co rośnie, bo ja amator jeszcze

rozplenica.... ta niska rozłożysta z kwatostanami.. a wysoka to miskant.... odmian nie znam

Dzięki...no wysoki to akurat wiem, ale nie wiedziałam, że ta mała to rozplenica. Dobranoc

Że mała to bym nie powiedziała .. foto z zeszłego roku......

No ja miałam na myśli w porównaniu do miskanta, a serial u Danusi leci, z nowej realiacji
Ogrodnik mimo woli 23:24, 23 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

rozplenica.... ta niska rozłożysta z kwatostanami.. a wysoka to miskant.... odmian nie znam

Dzięki...no wysoki to akurat wiem, ale nie wiedziałam, że ta mała to rozplenica. Dobranoc

Że mała to bym nie powiedziała .. foto z zeszłego roku......
Ogrodnik mimo woli 23:12, 23 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ogrodnik mimo woli 23:10, 23 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ogród u stóp klasztoru 16:10, 23 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
na dobranoc jeszcze inne kfiotki z mojego ogródka ...bo przecież nie samą różą żyje człowiek

JEŻÓWKA , SADŹCE I WERBENY NA ANGIELSKIEJ

PYSZNOGŁÓWKA ( MONARDA ) NA ANGIELSKIEJ

JĘZYCZKI - PRZEWALSKIEGO I ROCKET

AKANT

RDEST i rozplenica Hameln w tle

Alinko, masz rację Róże piękne są, ale to, co tu pokazałaś, wcale nie odstają
Są piękne
A pysznogłówka mnie zachwyciła
Wszystkie te kwiatuchy chcę mieć. No chcę Wpisałam na listę chciejstw
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:52, 20 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Wow jakie ZAKUPY!!! To bagażówkę by trzeba!! Super!!
A ta trawa to piórkówka/rozplenica jakaś!

tak, dokłądnie ona dojedzie z Martą, bo na rabatę mi potzreba
Całe szczęście, że Marta resztę dowiezie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:19, 20 sie 2012

Do góry
Wow jakie ZAKUPY!!! To bagażówkę by trzeba!! Super!!
A ta trawa to piórkówka/rozplenica jakaś!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies