Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój zielony świat 21:22, 29 kwi 2014

Do góry
Koło kałuży, udana różowo-biała kompozycja

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:17, 29 kwi 2014

Do góry

Makowo na Kociewiu 21:17, 29 kwi 2014

Do góry
dzisiejsze różaneczniki
Mój zielony świat 21:17, 29 kwi 2014

Do góry
Dzięki Bogdziu

Ciąg dalszy kolorowej wiosny

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:16, 29 kwi 2014

Do góry
Wiosna wiosna
Ogród mi się marzy ogrodowiskowy 21:15, 29 kwi 2014

Do góry
A coś takiego?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:09, 29 kwi 2014

Do góry
Kwitną tulipki z rajskiego od Ani

Moja bajka 21:09, 29 kwi 2014

Do góry
Zrobiłam dziś jeżyka doniczkę z butelki po mineralnej. Mąż się śmieje, że na razie to on bardziej do naszej Nuki podobny niż do jeża, ale jak się roślinki rozrosną to może będzie bardziej jeża przypominał(a)
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:08, 29 kwi 2014

Do góry
Jola właściwie nigdy się nad tym nie zastanawiałem, z automatu robiłem oprysk miedzianem zwłaszcza jak pojawiały się czarne plamy na liściach plus usuwanie porażonych kwiatów i liści i niech sobie rosną

fotki już bez podtekstów i przemyśleń
Ogród Eli 21:07, 29 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
makkasia witaj u mnie , u mnie też mu pod górkę ale jakoś rośnie

Marta czyli tak całkiem zacofana nie jestem z tym skalniakiem u mnie nie jedna rabata powstała w czasie burzy jakoś wtedy mam więcej energii

moje dzisiejsze małe zakupki, pojechałam zobaczyć czy są już hortki Vanille ale nie było i chyba nie będzie w mojej szkółce ale były już wyczekiwane róże Bonica kupiłam 3 i dokupiłam jeszcze 1 limke

za łezką posadzone już limki ( mialy być vanilki ) z rozplenicami....czy to będzie miało sens? zobaczymy jak rozplenice podrosną bo na razie te dzielone kiełkują
zostały mi do posadzenia 2 berberysy maria i nie wiem gdzie

berberysy Maria tak pięknie przebarwiają się jesienią, że znajdź dla nich fajne miejsce...będą cieszyć oko
Ogród dla Agusi 21:06, 29 kwi 2014

Do góry
akanta napisał(a)

Te chyba najbardziej mi się podobają, ale bardzo trudno było wybrać te najfajniesze
Z targów spodobała mi się gaura - pierwszy raz widziałam tę roślinkę, mimo że przemarza i przegniwa to chyba z jedną spróbuję -dobrze cenę widziałam 12zł?

P.S. Na razie tylko zajrzałam, i nie zdążyłampoznać ogródka, ale jeszcze tu wrócę w długi weekend
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:05, 29 kwi 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, pospacerowalam wykancikowanymi ślicznie ścieżkami.
Pozdrowienia dla Zbyszka Super, że są pożyteczne bakcyle, mój Marek też go ma
Nie leczmy tego
Zgadzam się Jolu z tobą całkowicie

pozdrowionka
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:00, 29 kwi 2014

Do góry
Niestety deszcz nie dał mi dzisiaj pracować w ogrodzie.Ładny deszczyk ale po nim strasznie mokro.

Ogródek Anity 20:58, 29 kwi 2014

Do góry
Bez- już lada moment jego czas

Ogród cioci 20:55, 29 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

świetne te widoczki z okien... hahaha Bogdzia chyba zapoczątkowała "okienne obrazy"
Ogródek Anity 20:53, 29 kwi 2014

Do góry
Moje mikroskopijne rh
Ogrodowe zacisze 20:51, 29 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)

Wiosna na całego! Te deszcze na które narzekamy nie do końca takie złe bo dzięki nim wszystko świeże i soczyste w przyrodzie

Znasz może nazwę tych czarnych tulipanów? zainteresowały mnie

Pozdrawiam!
Nieuporządkowana działeczka. 20:48, 29 kwi 2014

Do góry
no i pytanie mam takie wierzby mogę je przyciąć a jak tak to jak
pierwsza ma jeszcze bazie a druga już listki
Nieuporządkowana działeczka. 20:45, 29 kwi 2014

Do góry
posadzone tuje w rządku

nie widać ich tak ładnie niestety, a cały dzień spędziłam, mąż przyjechał na koniec i mówi no to do domku jedziemy ale przekopał mi 2 m i się zmęczył biedaczek dodam, że to ta najdłuższa strona 52 m. jutro jeszcze tylko te 2 m dosadzić i finisz

no i na zakończenie piwko i taki widoczek
Ania i róże i cała reszta :) 20:43, 29 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Fotki wiosenne piękne! Roże u ciebie już w pąkach! Szok! Ja swoje w tym roku mocno cięłam, wiec pąków jeszcze niet. Ale mszyce są i skoczek różany tez . I tak jak piszesz deszcze, wiec nie ma kiedy zrobic oprysku....mszyce eliminuje mechanicznie - ręcznie w rękawiczkach takich cienkich, ginekologicznych
Czekam z utęsknieniem na twoje róże! I swoje też
Buziaki!

Dzięki Anitko
Róże u mnie tak różnie, część już ma pąki, część dopiero liscie pokazuje a jeszcza inna część wciaż ma gołe badylki i dopiero ospale startuje.
Trochę w tym mojej winy, przesadzanie nigdy nie służy różom a im częściej tym gorzej. A u mnie to częste zjawisko
Ja teraz też już bez mrugnięcia oka gniotę to robactwo w rękach, jak mam nerwy to nawet i bez rękawic, ale aż mi niedobrze jest.

Anita1978 napisał(a)

Te okazy zbieraj i na mszyce z nimi

Oczywiście, wszystkie biedronki mają u mnie specjalne traktowanie

anna_g napisał(a)
Aneczka jesteś Fajnie I cudne zdjęcia zostawiłaś - jak zwykle zresztą ale ja za każdym razem się zachwycam na nowo. Jeszcze poproszę Moje nowe nabytki różane wszystki żyją i się przyjęły chociaż najwolniej idzie to Senteur Royale - ale - będzie dobrze Wczoraj zdjęłam z nich pierwszą małą szarą ale żarłoczną gąsienicę... no wnerw - na moim nowych różach !!!! Heidi ma pączki - aż dwa i ładne nowe listeczki - niestety te z którymi do mnie przyjechała jej opadły, najpierw zzółkły.
Pozdrawiam Cię gorąco

Jestem Anuś
Dziękuję Ci śliczne Kochana :**
U mnie nie tak kolorowo, padły dwie róże, które sadziłam jesienią, szkoda mi ich, bo przyjechały z Niemiec , ale może złożę reklamację.
Reszta ma się różnie, jedne lepiej, drugie gorzej, ale nie jest źle.
Pomijając nimułkę, która już poczyniła mi pierwsze szkody.

Kondzio napisał(a)
Fotki super chyba nowy aparat hi hi hi

Kondzio, niestety aparat stary i chyba pada mu matryca, oby jeszcze ten sezon wytrzymał .
Mam nowy aparat, ale nie do takich celów, mały kompakcik na wycieczki i imprezki, nie do portretów.
Nie pomyślałam, że lustrzanka zacznie mi robić focha, ale swoje lata już ma.

Marzena2007 napisał(a)
Aniu a czym pryskasz mszyce na rożach. Trzeba się uczyć od najlepszych

Marzenko, ja najczęściej kupuję mydło ogrodnicze czosnkowe i rozcieńczam je z wodą, ale teraz, przy tym stadzie mszyc nie pomaga, w jeden dzień pryskam a za dwa dni są nowe kolonie. Przymierzam się do oprysku środkiem systemicznym, tylko nie ma kiedy przez ten deszcz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies