Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 22:43, 27 maj 2014

Joku napisał(a)
Gabrysiu co to za róża w towarzystwie wieczornika? Ten fioletowy też pachnie? Miałam dawno temu więc nie pamiętam.

Jolu, róża to Mary Rose, fioletowe wieczorniki pachną tak samo.

mira 22:43, 27 maj 2014

Gabrysiu co u Ciebie rośnie w kostce brukowej ładnie to wygląda
Gabriela 22:47, 27 maj 2014

reni napisał(a)
Gabrielo cudny widok,,,czy na drugiej fotce w rogu masz przywrotnik...ja właśnie dumam nad rabatą chciałam go posadzić na przemian z lawendą...ale ponoć on bardzo się rozrasta..możesz zerknąć do projektowania,pozdrawiam

Zaraz zerknę, ale od razu mówię - nie sadź lawendy z przywrotnikiem o dużych, jasnozielonych liściach, bo na bank zagłuszy lawendę szerokością i wzrostem. Poza tym przywrotnik lubi wilgoć, a lawenda nie bardzo. Przywrotnik pięknie wygląda z niebieskimi bodziszkami moim zdaniem, jeszcze raz zdjęcie schodów, tylko z drugiej strony.

Gabriela 22:53, 27 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
Róż z fioletem. Romantyczne zestawienie. Pięknie, prawdziwie angielski ogród. Piwonie u mnie dopiero w pąkach, mam nadzieję że jak pojadę w weekend będą już kwiaty.

Bożenko, dawno mnie nie odwiedzałaś. Moje piwonie przy południowej ścianie zaczęły kwitnąć, a te na rabatach i od frontu też dopiero w pąkach. Lubią ciepło, więc o ile pogoda się utrzyma, to zakwitną.

Gabriela 22:55, 27 maj 2014

mira napisał(a)
Gabrysiu co u Ciebie rośnie w kostce brukowej ładnie to wygląda

W kostce brukowej rośnie mech, wreszcie się doczekałam naturalnych fug. Bez wspomagania.
Rosną też czasem chwaściki, bo one wszędzie rosną.
reni 23:12, 27 maj 2014

Gabriela napisał(a)

Zaraz zerknę, ale od razu mówię - nie sadź lawendy z przywrotnikiem o dużych, jasnozielonych liściach, bo na bank zagłuszy lawendę szerokością i wzrostem. Poza tym przywrotnik lubi wilgoć, a lawenda nie bardzo. Przywrotnik pięknie wygląda z niebieskimi bodziszkami moim zdaniem, jeszcze raz zdjęcie schodów, tylko z drugiej strony.

Gabrysiu dziękuję za odpowiedz...faktycznie z przywrotnika muszę zrezygnować na tej rabacie...ale i tak chyba go kupię i posadzę z bodziszkami tam mam miejsce..pozdrawiam
mira 23:20, 27 maj 2014

Orliki różowe oczywiście zbiorę i poszukam siewki, a przywrotnik z bodziszkiem kopiuję tyle że ja z różowym
Agania 08:41, 28 maj 2014

Gabrysiu, ten widoczek, możesz nadal mocno eksploatować

podziwiam twoje róże, u mnie też zaczynają kwitnąć, podziwiam irysy masz ich całe łany, a żółte wyglądają bosko, jak prawdziwe królowe

Dziękuję za przypomnienie nazwy przetacznika pagórkowego, dostałam go jakiś czas temu, ale nazwa wyleciała mi z głowy

Mój przetacznik już zdominował rabatę, a twój spełnia swoje zadanie przy schodach
Gabriela 10:19, 28 maj 2014

Agata, żółto-biały irys od Ciebie, ma w jednej kępie pąk i będzie kwitł.

Jak mnie nie ma, to nie ma, ale jak już mam fazę, to się nie opędzicie.

Brakowało mi od frontu przed moim domem, po prawej stronie wyższego akcentu na rabacie, bo wysokie irysy czy piwonie są za krótko. Toteż dosadziłam tam trujący niebieski tojad. Ale że trzeba na niego poczekać, nabyłam wczoraj taką biżuterię do ogrodu, tyle że większych gabarytów, z drewna i metalu. Będziemy ją sobie przenosić, np. teraz podpiera kwitnące piwonie, a że była też podobna donica, to i ona się załapała od frontu.

reni 10:21, 28 maj 2014

Gabrysiu ale cuda kupiłaś...pięknie to wygląda,a co w donicy będzie?