Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Iwony 22:02, 14 sty 2015

Do góry
zimozielona trawka na obrzeże mogłaby być ice dance. Wygląda teraz u mnie cudnie na rabacie!!! do tego szybciutko się rozrasta
Ogródek Iwony 22:00, 14 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, o których kwiotkach piszesz, bo się pogubiłam
o bergeni
Ogródek Iwony 22:00, 14 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, czy na fotce z Mają na przodzie są żurawki?
tak, o ile dobrze pamiętam to chyba marmelade, w pełnym słońcu potrafią być aż czerwone
Ogródek Iwony 21:59, 14 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

dokładnie one są w różnych odcieniach różu i białe. z czerwonymi się nie spotkałam, za to liście mają cudne.

Aniu, o których kwiotkach piszesz, bo się pogubiłam
Ogródek Iwony 21:55, 14 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tess, dzięki za sugestie. Zastanawiam się nad bergenią, bo zimozielona, kwiaty ma raczej różowe nie czerwone, dlatego się zastanawiam, ale liście ładnie się potem przebarwiają. Tą mam.

Piwonie ok, tylko mam jakieś dziwne, do tej pory mi nie kwitły, zła jestem na nie. W tym roku przesadziłam je na słońce i wyżej, bo mogły być za głęboko wkopane. Zobaczę, co z nich będzie. Maki są piękne, ale krótko kwitną, zastanowię się nad nimi. Z jeżówkami i rudbekią przegrywają.
Musi być tam jeszcze miejsce na Kanny, mam o zielonych liściach i bordowych.
Irysy syberyjskie uwielbiam,ale niebieski pójdzie na inną rabatę. Tu go nie będzie.
No i powiedz mi, czy na przodzie dać kulki bukszpanu, czy to nie pasuje?
Rozplenice by się przydały tam i Miskant. Ale się chyba powtarzam.

dokładnie one są w różnych odcieniach różu i białe. z czerwonymi się nie spotkałam, za to liście mają cudne.
Ogródek Iwony 21:54, 14 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ostatnio czerwone pelargonie też mnie męczą. Jak mam kupić w maju, to wolę co innego, a jak mam przechować przez zimę, to kłopot.
Ja lubię begonie, te niskie. W tym roku miałam różowe z bordowymi listkami.
Ale na rabacie różowej
Rozumiem Cię Aniu, ale moich czerwonych róż bym nie oddała.

ale ja mówiłam o czerwonych begoniach (miałam w pierwszym sezonie zamiast różowych) i tak jak pisałam wcześniej czerwienie podobają mi się u innych i to bardzo
Ogródek Iwony 21:47, 14 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tych roślinek też nie znałam. Azalia piękna. Też muszę doczytać o niej, miskant na rabacie powinien się pojawić, jeżówki koniecznie

Azalie są przecudne. Kojarzysz okno u Bogdzi? a pod nim ogromny czerwony dywan? to azaliowy.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:38, 14 sty 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Pierwszy oprysk w ogrodzie zwalczający formy przetrwalnikowe grzybów wykonuje się miedzianem. Dopiero w drugiej kolejności stosuje się preparaty olejowe które skutecznie zapobiegają rozwojowi owadów ssąco-kłujących które obecnie są w stadium zimowego przetrwania.
Aby olej skutecznie stworzył film nieprzepuszczający powietrza temperatura otoczenia powinna oscylować w granicach 12*C. Oprysk wykonuje się w fazie bezlistnej tuż przed fazą pękającego pąka. Ze względu na skuteczność działania nie wolno zamieniać kolejności oprysków.
Dla przypomnienia:
100ml oleju parafinowego
5-6 litrów wody (deszczówki)
plus ewentualnie jakiś adiuwant.

czyli teraz miedzian? a na buksy można go użyć bo mi się mój jeden nie podoba....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 14 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Przekopiowałem

Jak wiadomo ta rabata w sierpniu przeszła demolkę, ale szałwia z przywrotnikiem nadal są w duecie, tylko inaczej ułożone

A teraz spadam na trening się sponiewierać

oooo matko mam takie zestawienie na przedpłociu i już się boję jak to takie wielkie będzie
Ogródek Iwony 20:21, 14 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ależ Anek Ci ściągę zrobiła Potwierdzam pysznogłówka na tył, ale fajnie wygląda z trawami w plecach,
Trytomy są cudniaste, 'bierz' je na tę rabatę i jeżówki hot papaya , piękne pełne, długo kwitnące i dość wysokie. Pysznogłówki są różowe i czerwone to sadź te czerwone.

Dzięki za rady. Muszę sobie wszystko spisać. Ale dziś nie mam zbyt czasu. Żeby mi się tu tylko nic nie zgubiło
Ogródek Iwony 20:18, 14 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

ja mówię o takiej typowej czerwieni miałam czerwone begonie i pelargonie i strasznie mnie męczyły

Ostatnio czerwone pelargonie też mnie męczą. Jak mam kupić w maju, to wolę co innego, a jak mam przechować przez zimę, to kłopot.
Ja lubię begonie, te niskie. W tym roku miałam różowe z bordowymi listkami.
Ale na rabacie różowej
Rozumiem Cię Aniu, ale moich czerwonych róż bym nie oddała.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:15, 14 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

niezmordowana Bestia

Niezmordowany... jako, że szczoteczki elektryczne polecają od 3 roku życia...zakupiłam wielką pakę dużych kloców..... teraz już się zabiję na nich.. i będzie co sprzątać..... sobie na biedę kupiłam..
Fajne foty pokazałaś... bardzo mi sie podobały.. wszystkich zapraszam do Twego ogrodu na przegląd rabat.. szczęki sztuczne koniecznie wcześniej wyjąć..

Raport z ogrodu.. mam focha na żurawki...wszystkie wygadają beznadziejnie.. szukam zamienników.. i to nie opuchlaki... jesienią zaczęły marnieć, testwow wygrzebałąm kilka..

Za żurawką mam bodziszka... liście fajne do tej pory, jesienią się wybarwia, pięknie kwitnie... tu na pewno zastąpi żurawki... słabe foty, ale jest piękny tylko nazwy nie znam Może ktoś rozpozna co to jest za odmiana.
Kwiaty

Jesień

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:00, 14 sty 2015

Do góry
miedzianem jedziesz po wszystkim czy wybiórczo?
Ogródek Iwony 13:56, 14 sty 2015

Do góry
Ależ Anek Ci ściągę zrobiła Potwierdzam pysznogłówka na tył, ale fajnie wygląda z trawami w plecach,
Trytomy są cudniaste, 'bierz' je na tę rabatę i jeżówki hot papaya , piękne pełne, długo kwitnące i dość wysokie. Pysznogłówki są różowe i czerwone to sadź te czerwone.
Ogródek Iwony 13:42, 14 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, dużo dziewczyn odrzuca ten kolor. Ja odkrywam coraz bardziej, że go BARDZO lubię w dodatkach. Może dlatego, że moje postrzeganie barw przez chorobę oczu jest inne. Potrzebuję kontrastu E-Muś lubi żywe barwy, chociaż w tym się zgadzamy. Próbuję tonacji róż- fiolet - niebieski na przednich rabatach. Jest dobrze. Ale im dalej wchodzę w słońce, tym większe kontrasty są mi potrzebne.
Twój ogród, mimo tego, co piszesz, też jest kolorowy: masz żółty w trawach, trzmielinach, czerwień (albo jej odmianę) w żurawkach, śliwie, fiolet w bylinach i twoje cudne hortensje w bieli i różu

Zobacz,że Danusia ma zieleń, czerń (bordo), żółty (limonka), biel, ale ostatnio dodaje czerwieni. Upodobania się zmieniają. Zawijaskowa u Ciebie mi się nie podobała, a teraz bym ją chciała u mnie, jest cudowna z tym podziałem na sektory i przejściem na drugą rabatę . Tylko nie umiem powtórzyć i chwilowo mnie nie stać na takie nasadzenia.

A, masz jeszcze czerwonego barona przecież
Na cząstkę wiosną liczę.

ja mówię o takiej typowej czerwieni miałam czerwone begonie i pelargonie i strasznie mnie męczyły
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:31, 14 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Gdybym dzisiaj jak zwykle nie była w pracy podejrzewam, że ogród byłby mocno zagrożony... Prawdobnie bym reowlucje już jakąś zeobila slońce, ciepło i pod wieczór +11. Aż strach się bać co bylo w poludnie!
hahaha czyli dobrze, że pracujesz
Ogródek Iwony 22:51, 13 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
mi czerwień u siebie w ogrodzie przeszkadza, u innych mi się podoba tak samo jak ultra nowoczesne wnętrza u kogoś ale nie u siebie

Aniu, dużo dziewczyn odrzuca ten kolor. Ja odkrywam coraz bardziej, że go BARDZO lubię w dodatkach. Może dlatego, że moje postrzeganie barw przez chorobę oczu jest inne. Potrzebuję kontrastu E-Muś lubi żywe barwy, chociaż w tym się zgadzamy. Próbuję tonacji róż- fiolet - niebieski na przednich rabatach. Jest dobrze. Ale im dalej wchodzę w słońce, tym większe kontrasty są mi potrzebne.
Twój ogród, mimo tego, co piszesz, też jest kolorowy: masz żółty w trawach, trzmielinach, czerwień (albo jej odmianę) w żurawkach, śliwie, fiolet w bylinach i twoje cudne hortensje w bieli i różu

Zobacz,że Danusia ma zieleń, czerń (bordo), żółty (limonka), biel, ale ostatnio dodaje czerwieni. Upodobania się zmieniają. Zawijaskowa u Ciebie mi się nie podobała, a teraz bym ją chciała u mnie, jest cudowna z tym podziałem na sektory i przejściem na drugą rabatę . Tylko nie umiem powtórzyć i chwilowo mnie nie stać na takie nasadzenia.

A, masz jeszcze czerwonego barona przecież
Na cząstkę wiosną liczę.
Ogródek Iwony 22:34, 13 sty 2015

Do góry
mi czerwień u siebie w ogrodzie przeszkadza, u innych mi się podoba tak samo jak ultra nowoczesne wnętrza u kogoś ale nie u siebie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 13 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

My roczek będziemy świętować w sobotę Właśnie muszę kupić prezent ... bo zapomnę... szczoteczka elektryczna do zębów.. bo elektryczną daje sobie myć.. i nawet sam próbuje, a zwykła nie chce A mamy już 6 zębów

Nasz taki partyzant... http://youtu.be/-uSwSnvoJA8

niezmordowana Bestia
Ogródek Iwony 23:21, 12 sty 2015

Do góry
Czytam wasze wypowiedzi, a moja córka się pyta: Mamo, co się tak śmiejesz do komputera? Ha, ha

Luki napisał(a)
Iwonko się nie przejmuj sąsiadami. Na początku też się przed nimi czaiłem, a teraz wszyscy wiedzą, że Łukasz z łopatą, latający z krzakami, doniczkami,aparatem itd to nic nadzwyczajnego ot taki codzienny widok

ana_art napisał(a)
Łukasz też tak mam nie przejmuje się zerkaniem, a może to Oni już nie zwracają uwagi

Chyba sąsiedzi przestali się przejmować.
Ja mam tylko taki problem: Niemal naprzeciw mieszka uczeń i podgląda mnie, jak biegam z aparatem, a potem na lekcji (zajęcia artystyczne - fotografia) głośno woła: widziałem, jak pani fotografowała Na to ja im też mówię, aby focili swoje ogródki A co, czemu mają ze mnie się śmiać, aparaty w ruch i niech będzie zbiorowa epidemia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies