Głównie podziwiałam odwagę do rewolucyjnych zmian.. nie analizowałam za bardzo doboru roślin.. oglądałam czy faktycznie murek krzywy... pierwsze wrażenie że będzie bardziej przestronnie i estetycznie, chociaż kwitnących krzewów było mi żal.. to chyba była kolkwicja.. Byliny to coś takiego, że nawet jak się źle skomponuje, to zawsze można łopatą poprawić Wiec doktoratu z tego nie robiłam. Już rośnie wiec co się mam wtrącać Ale do nowego już się wtrąciłam..zresztą będąc zaproszona do tego
Dziś zrobiłam dla ciebie foto kuklika.. jak wygląda o tej porze.
I bylinówkę, że nie musi nawet zimą wyglądać beznadziejnie.. szału nie ma, ale pusta a nie jest.
U mnie cebulowe zachowują się normalnie.. żadnych anomalii.... ale rozgrzebałam spod liści ciemierniki i Nigerki już całe w pąkach kwiatowych.. zagrzebałam ponownie... niech śpi.
Niezmordowany... jako, że szczoteczki elektryczne polecają od 3 roku życia...zakupiłam wielką pakę dużych kloców..... teraz już się zabiję na nich.. i będzie co sprzątać..... sobie na biedę kupiłam..
Fajne foty pokazałaś... bardzo mi sie podobały.. wszystkich zapraszam do Twego ogrodu na przegląd rabat.. szczęki sztuczne koniecznie wcześniej wyjąć..
Raport z ogrodu.. mam focha na żurawki...wszystkie wygadają beznadziejnie.. szukam zamienników.. i to nie opuchlaki... jesienią zaczęły marnieć, testwow wygrzebałąm kilka..
Za żurawką mam bodziszka... liście fajne do tej pory, jesienią się wybarwia, pięknie kwitnie... tu na pewno zastąpi żurawki... słabe foty, ale jest piękny tylko nazwy nie znam Może ktoś rozpozna co to jest za odmiana.
Kwiaty
Jesień
Melduję, że moje wszystkie ciemiernik kupowane w zeszłym roku (pełne i inne) żyją, mają nowe pąki Jedynie u korsykańskiego pomarzły liście i pąki kwiatowe.. pospieszył się biedak.. ale może coś nowego wypuści.
Zimę widać tylko na telewizyjnej.. i w oczku. Reszta jak wczesna wiosna.. w połowie stycznia!!
Telewizyjna (jest na północy i mało słońca)