Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek u livii 01:56, 25 sie 2022

Do góry
Krótki wypad w Beskidy zakończył się wizytą u Koniora i Kapiasa. W Bielsku kupiłam candlelight

Jedna musiała jechać między moimi nogami i jestem zachwycona tym ażurowym kwiatem, nie mogłam się napatrzyć. Natomiast nie było piwonii ani ładnych jeżówek, w trawach też bez szału. Jeszcze dwa miejsca odwiedzę, a czego nie uda się kupić stacjonarnie to zamówię przez neta.

Jak myślicie jakie cebulowe pasują na tą rabatę?

Zaraz postaram się wrzucić zdjęcia do wątku o Kapiasie
Ogród długi 00:09, 25 sie 2022

Do góry
Joann napisał(a)

Dziękuję też lubię ten widoczek

A było tak, całkiem niedawno nawet

Teraz

Wrażenie super. Widac efekty tytanicznej pracy.
Ptasi gaj 23:56, 24 sie 2022

Do góry
pestka56 napisał(a)
Poczekaj aż Cheju Do się przebarwi jesiennie

Kasiu to moje cheju....

To na skalniaku były wiosna przesadzane 3 kepy

Ptasi gaj 23:50, 24 sie 2022

Do góry
Aniu na pierwszej focie ta gaura ma ponad 5 lat i ma dosyć grube gałązki zdrewniałe od dołu. Nigdy jej nie nawozilam kwitnie do samych przymrozków. I to ona ma samosiejki.
Dzisiaj u nas przeszła burza i też trochę się wygięła,ale jutro rano już będzie wyprostowana. Myślę, że to nie jest od zagłuszania. Może ona nie jest gęsta jeszcze Kępa młoda.
Ja np wszędzie podziwiam sterczące perowskie,a u mnie wysokie ciężkie i też muszę wiązać a tak bym chciała aby rosły luźno i wyprostowane.

Tutaj mam nowo kupiona młodzież graceful Whaite. Doniczki zadołowane.

Derenie mam jeszcze 2 olbrzymy też nie cięte wiosna wyglądają imponująco.

Róże na ostatniej focie prezentują się dobrze bo zrobiłam porządek z tymi co nie kwitły i łapały mączniaka.
Mam jeszcze parę do wyrzucenia w innym miejscu. W każdym razie narazie nie będę kupowała.
Wzgórze chaosu 23:47, 24 sie 2022

Do góry
Róża posadzona, podlana przez deszcz, ślicznota
Bylinowa łąka 23:46, 24 sie 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ładna, ładna ta pysznogłowka biała
Oj tak zachwyciłam się tymi rdestani u Joli. I to bardzo. A ty jak je chwalisz to już całkiem ok. Tylko ostatnio nie mam czasu na poszukanie w necie.I przejrzenie oferty.
I jak myślisz lepiej je teraz jeszcze kupić ? Czy na wiosnę ?

Aniu myślę, że na wiosnę. One mają takie łamliwe pędy i w transporcie mogą się zniszczyć, albo je przytną przed wysyłką. A tak to dobrze się rozrastają i w miarę szybko tworzą sporą kępkę.
Ja tu miałam dwa lata temu tylko 3 sadzonki Fat Domino. Na wiosnę ukopałam parę sadzonek i przeniosłam w inne miejsce. Niestety nie zachwyca, bo sarny go bardzo polubiły.

Ogród długi 23:44, 24 sie 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

Bardzo przyjemny widoczek

Dziękuję też lubię ten widoczek

A było tak, całkiem niedawno nawet

Teraz

Wzgórze chaosu 23:42, 24 sie 2022

Do góry
Pozostając w kolorze przydymionego fioletu, kupiłam różę zakup totalnie przypadkowy.
Róże Novalis podobały mi się u Anitki, róże Nautica zauroczyły na pięknej, ceglanej ścianie Uli.

Kierowana tymi wspomnieniami wypatrzyłam swoją za 20 zł. Na wypłowiałej etykiecie pisało Blue M. Szukając w necie trafiłam jedynie na rozszerzenie nazwy Blue Moon. Po zdjęciach wydaje się podobna.
Pachnie obłędnie, bardzo zdrowe liście, ładny dół. No i ten kolor - idealny do kącika z zieloną ławką, taki brudny fiolet.

Bylinowa łąka 23:36, 24 sie 2022

Do góry

Kolejne zdjęcia już nie chcą się wgrać, więc tyle na dziś.
Wzgórze chaosu 23:25, 24 sie 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ale piękna ta kocimiętka. I nie pokłada ci się ona ?
A ta trawa obok niej to ?
Aniu kocimiętkę mam drugi sezon, w tym roku kępa jest zdecydowanie większa. Ładna, gęsta, zwarta. Niezbyt wysoka, tak między 30 a 40 cm. Bardzo długo kwitła, ma cudny kolor. Zdecydowanie ci polecam tę odmianę Purssian Blue. Ja swoją kupiłam w LM.

O którą trawę pytasz? Po prawej jest rozplenica Hameln, między kocimiętką jeżówki, z lewej hakone Beni Kaze.
Wzgórze chaosu 23:17, 24 sie 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja używam denaturatu bo jest tani
I popatrz jaki ten żółty jest ładny i energetycznyO siewki tej twojej kocimiętki będę się uśmiechać jak wiosną się pojawią
No właśnie denaturat, zupełnie o nim zapomniałam.
Kocimiętka na razie jest w zwartych kępach, mam wielki problem z rozpoznawaniem siwek roślin. Mam nadzieję, że jak coś się pojawi, to mój pedantyzm w plewieniu tego nie zlikwiduje
Jedynie ciemierniki poznaję, bo są łany pod krzaczkami.
Nawet myślę, kiedy je przerzedzić, jeden na drugim rośnie od wiosny.

Tak wyglądała kępka kocimiętki 1 maja

A to zdjęcia z 19 czerwca
The bigger the N-cer 23:16, 24 sie 2022

Do góry
Co myślicie o drzewach (niebieskie kropki) na tych dwóch rabatach?
Zacisze Alicji 23:12, 24 sie 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Na różańce rozpanoszyły się floksy (było tylko odrobinkę) i werbena, ale nie patagońska, tylko taka krzaczasta, jeszcze nie kwitnie. Właściwie to ładnie kwitnie tylko jedna róża nn, więc obficilam ja że wszystkich stron.

Przepiękna ❤️

Bardzo ładnie wyglądają bodziszki w paprociach . I te kwiaty cudne u Twojego taty, dalie, hortki, cynie, piękne

Czy cynie można siać bezpośrednio do gruntu?
Ogród długi 23:10, 24 sie 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Może u Ciebie gaura nie będzie się wygłupiać .

Bardzo ładnie wyglada ogród na tym ujęciu

Może nie będzie, ale jak by jej się zachciało? Już po przeprowadzce. Zostawiłam jedną sztukę w tym gąszczu.

W ogóle na tej rabacie robi się trochę ścisk. Wysadziłam stamtąd trzy gaury. Jedna poszła koło roz, a dwie między cisy.

A to ujęcie też lubię. Często widzę ogród z tej perspektywy jak pije kawkę
Bylinowa łąka 23:02, 24 sie 2022

Do góry
Na łące kolorowo, z przewagą żółtego.

Na tym zdjęciu w lewym dolnym rogu niekoszony fragment, w którym miały kwitnąć krwawnice. Widać, że trawa tam taka pokładająca się jest. A mi szkoda tych krwawnic i nie koszę. W przyszłym roku spróbuję wcześnie tam wykosić.

Trawa nie koszona od początku lipca. Albo upały, albo nas nie było.

Wrotycz utworzył już całkiem sporą kępę.

Ranczo Edy 23:00, 24 sie 2022

Do góry
spokojnej nocy...

Ranczo Edy 22:58, 24 sie 2022

Do góry
eda napisał(a)
Celozja grzebieniasta

Tej roślinki nie znam, troche kojarzę coś, zaraz sobie ją wyszukam i poczytam, ładna jest
Ogród Basi i Romka 22:56, 24 sie 2022

Do góry
Super u ciebie wszystko wariuje Basiu
lilie ,jeżówki ... itp. a zachód i wy pięknie wyglądacie romantiko uściskuję serdecznie
Piękne okazy i kolorowo
spokojnej nocy buziaki

Sałatka pokrzywowa 22:47, 24 sie 2022

Do góry

Musiałam ostatnio opróżnić wielki pojemnik z daliami, które marniały w oczach. Okazało się, że w środku jest ....mrowisko.

Bylinowa łąka 22:47, 24 sie 2022

Do góry
Zestaw jeżówkowo-marchwiowo-werbenowy dalej ładny. A minął już prawie miesiąc od ostatnich zdjęć. Obfotografowałam ze wszystkich stron. Powinnam w innych miejscach też takie połączenie zrobić, ale kiedy? U mnie szykowanie miejsca trwa i trwa. Dołączyły rudbekie samosiejki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies