Ten Twój pomidor ma wszystkie pomidory pod sobą. Rekordzista!
Krokusy+pszczółki= wzrost endorfin i chęci do życia. Ślicznie je uchwyciłaś.
Udanych wysiewów!
Betaluxy są bardzo smaczne. Ja z nich zrezygnowałam, bo zachciało mi się szukać bardziej aromatycznych. I tak trafiłam na DWARFY.
Ten Philovita, to czytam, że ma powalający smak. Udanego sezonu pomidorowego
Krokusy już przekwitają a wysiewy cóż, na takim małym skrawku jaki ja mam to trwało pół godziny z równaniem ziemi i podlewaniem
Cudnie a w Szczecinie te łany krokusowe to powalają. Aż miałam ochotę wskoczyć w pociąg
Witam serdecznie
Byłam już u Ciebie po cichu
Niech nam się rozkręca ta wiosenka.
Niech się dzieje Czekałam na te chwile tyle miesięcy. Choć po grypie mam problem z kondycją i ledwie włażę na drugie piętro to i tak czuję, że żyję
Tak jakoś teraz jest więcej małych rzeczy z których się cieszę.
Pomidory służą mi za bazę do tworzenia nowych sadzonek.
Ten ukorzeniony w wodzie który ostatnio pokazywałam wypuszcza pąki kwiatowe.
Serio ten pomidor jest niezniszczalny.
ryska ku pamięci
Wczoraj miałam dzień wolny od pracy, bo odwiedziłam Nadarzyn i Targi Architektury Krajobrazu, gdzie kupiłam sobie na pocieszenie, że i w tym roku te targi są słabe, jeżyka z kortenu od Biżuterii Ogrodowej. Już zadomowił się koło oczka
Ale gdybym szukała ekskluzywnych basenów ogrodowych z telewizorem i bąbelkami lub bani, sauny to te targi byłyby idealnym miejscem.
Po powrocie wysiałam pomidory.
20 Roma
20 Dwarf Tennessee Suited
10 Bawole Serce
8 Desperado
Hani sposobem czyli od razu do donic, bez pikowania.
Przysypałam perlitem.
Moje Tiny Tim w takim samym stadium już kwitną i jeden nowy pomidorek się zawiązał
Też pobrałam pierwszą odnóżkę i moczy się w wodzie
Chciałam je nawet przyciąć, bo wybujały z jednej strony ale zostawiłam. Wkopię je tylko głębiej do donicy w ogrodzie bo mają taką długą nóżkę jak Twoje
Też nie wysiewałam innych czerwonych mikrusów
Ten jest rewelacyjny
Nie załapałam się na Tennessee Suited w ubiegłym roku, jak oceniasz jego smak? Siałaś że swoich nasion?
Roma mnie kusi, lubię takie pomidory
Mam jednego takiego przyciętego i wypuścił nowe pędy. Te wybujałe też wsadzę głębiej do ziemi.
Prawda numer 1 w koktajlówkach.
Tennessee Suited zaś stał się moim ulubieńcem na kanapki. On jest tak aromatyczny, że nie potrzeba soli do niego. Jest jednocześnie słony i słodki, galaretka jest gęsta, intensywna.
Marzę o tym smaku pomidora jedząc kupne (mogłabym się żywic tylko pomidorami, niestety zimą też).
Roma i Desperado do suszenia i na sosy, w zalewie, bo tego też zjadamy mnóstwo. Chciałabym kupować tych przetworów jak najmniej.
Tennessee wysiewałam z moich nasion. Mam jeszcze trochę nasionek ale nie wiem czy wzejdą mi te które teraz posiałam. Jak wzejdą to nadwyżki mogę Ci wysłać