Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Martka 13:49, 20 mar 2023

Reniu, uczta dla oczu i ducha, krokusowo-wiosenne kadry. Niech się już dzieje
Gruszka_na_w... 14:15, 20 mar 2023

Ten Twój pomidor ma wszystkie pomidory pod sobą. Rekordzista!
Krokusy+pszczółki= wzrost endorfin i chęci do życia. Ślicznie je uchwyciłaś.
Udanych wysiewów!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 19:28, 25 mar 2023

Witam Gościnie serdecznie w tę wiosenną sobotę
Muszelka napisał(a)
Skoro Ty je rekomendujesz, to będę szukać nasion. Dzięki!

Ja skromnie w donicach, pod okapem, przy ścianie domu - 'Betaluxy' (zresztą z Twojego polecenia sprzed paru lat).
Lubimy je - są smaczne, niezawodne, zdrowe, bez podwiązywania, usuwania wilków.

Posiałam też 6 szt. Philovita f1.

Betaluxy są bardzo smaczne. Ja z nich zrezygnowałam, bo zachciało mi się szukać bardziej aromatycznych. I tak trafiłam na DWARFY.
Ten Philovita, to czytam, że ma powalający smak. Udanego sezonu pomidorowego

sylwia_slomczewska napisał(a)
Krokusowo cudne Wysiewowy plan ambitny, u mnie na razie nasiona czekają na mój czas

Krokusy już przekwitają a wysiewy cóż, na takim małym skrawku jaki ja mam to trwało pół godziny z równaniem ziemi i podlewaniem
eda napisał(a)
Wiosna wiosna ach to ty cudnie jest Renatko kolor i ilość bije po oczach

Cudnie a w Szczecinie te łany krokusowe to powalają. Aż miałam ochotę wskoczyć w pociąg
galgAsia napisał(a)
Rysko, macham wiosennie
U mnie wszystko podobnie, tylko trzmiele mają rude dupki
Buziaki

Witam serdecznie
Byłam już u Ciebie po cichu
Niech nam się rozkręca ta wiosenka.
Martka napisał(a)
Reniu, uczta dla oczu i ducha, krokusowo-wiosenne kadry. Niech się już dzieje

Niech się dzieje Czekałam na te chwile tyle miesięcy. Choć po grypie mam problem z kondycją i ledwie włażę na drugie piętro to i tak czuję, że żyję
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ten Twój pomidor ma wszystkie pomidory pod sobą. Rekordzista!
Krokusy+pszczółki= wzrost endorfin i chęci do życia. Ślicznie je uchwyciłaś.
Udanych wysiewów!

Tak jakoś teraz jest więcej małych rzeczy z których się cieszę.
Pomidory służą mi za bazę do tworzenia nowych sadzonek.
Ten ukorzeniony w wodzie który ostatnio pokazywałam wypuszcza pąki kwiatowe.
Serio ten pomidor jest niezniszczalny.
ryska 19:50, 25 mar 2023

ryska ku pamięci
Wczoraj miałam dzień wolny od pracy, bo odwiedziłam Nadarzyn i Targi Architektury Krajobrazu, gdzie kupiłam sobie na pocieszenie, że i w tym roku te targi są słabe, jeżyka z kortenu od Biżuterii Ogrodowej. Już zadomowił się koło oczka
Ale gdybym szukała ekskluzywnych basenów ogrodowych z telewizorem i bąbelkami lub bani, sauny to te targi byłyby idealnym miejscem.

Po powrocie wysiałam pomidory.
20 Roma
20 Dwarf Tennessee Suited
10 Bawole Serce
8 Desperado
Hani sposobem czyli od razu do donic, bez pikowania.
Przysypałam perlitem.
Agatorek 22:39, 25 mar 2023

Renata, pokażesz jeżyka?

Krokusiki masz cudowne, tak jak ciemierniki i inne już kwitnące .
Wysiewy też zacne, super
Kokesz 11:01, 26 mar 2023

Hej Renata

Moje Tiny Tim w takim samym stadium już kwitną i jeden nowy pomidorek się zawiązał
Też pobrałam pierwszą odnóżkę i moczy się w wodzie
Chciałam je nawet przyciąć, bo wybujały z jednej strony ale zostawiłam. Wkopię je tylko głębiej do donicy w ogrodzie bo mają taką długą nóżkę jak Twoje
Też nie wysiewałam innych czerwonych mikrusów
Ten jest rewelacyjny

Nie załapałam się na Tennessee Suited w ubiegłym roku, jak oceniasz jego smak? Siałaś że swoich nasion?
Roma mnie kusi, lubię takie pomidory
ryska 12:11, 26 mar 2023

Agatorek napisał(a)
Renata, pokażesz jeżyka?

Krokusiki masz cudowne, tak jak ciemierniki i inne już kwitnące .
Wysiewy też zacne, super

Proszę bardzo jeżyk z dwóch stron. Ma jeszcze nóżki urocze ale się nie załapały na fotkę.

Po krokusach już tylko liście.

Ciemierniki nadal w formie
ryska 12:24, 26 mar 2023

Kokesz napisał(a)
Hej Renata

Moje Tiny Tim w takim samym stadium już kwitną i jeden nowy pomidorek się zawiązał
Też pobrałam pierwszą odnóżkę i moczy się w wodzie
Chciałam je nawet przyciąć, bo wybujały z jednej strony ale zostawiłam. Wkopię je tylko głębiej do donicy w ogrodzie bo mają taką długą nóżkę jak Twoje
Też nie wysiewałam innych czerwonych mikrusów
Ten jest rewelacyjny

Nie załapałam się na Tennessee Suited w ubiegłym roku, jak oceniasz jego smak? Siałaś że swoich nasion?
Roma mnie kusi, lubię takie pomidory

Mam jednego takiego przyciętego i wypuścił nowe pędy. Te wybujałe też wsadzę głębiej do ziemi.
Prawda numer 1 w koktajlówkach.

Tennessee Suited zaś stał się moim ulubieńcem na kanapki. On jest tak aromatyczny, że nie potrzeba soli do niego. Jest jednocześnie słony i słodki, galaretka jest gęsta, intensywna.
Marzę o tym smaku pomidora jedząc kupne (mogłabym się żywic tylko pomidorami, niestety zimą też).
Roma i Desperado do suszenia i na sosy, w zalewie, bo tego też zjadamy mnóstwo. Chciałabym kupować tych przetworów jak najmniej.
Tennessee wysiewałam z moich nasion. Mam jeszcze trochę nasionek ale nie wiem czy wzejdą mi te które teraz posiałam. Jak wzejdą to nadwyżki mogę Ci wysłać
mirkaka 12:28, 26 mar 2023

Trzeba się od Ciebie uczyć uprawy pomidorów
ryska 12:29, 26 mar 2023

Hiacynty

Kępa irysów, każdego roku taka sama