Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:00, 23 kwi 2014

Do góry
poza tym całosciowo ogrod wyglada dosc smutno, moze dlatego ze brak trawy ?
mam wrazenie ze wszystkie drzewka i krzewy sa mocno opoznione w stosunku do sąsiedztwa

na wiekszoaci sterczą patyczki a listki widoczne tylko z bliska
tulipanowiec, dopiero pękaja pąki
bzy maja pączki kwiatowe i szczątkowe listki

stewartia, dopiero wypuszcza listki

hortensja pnaca nie rosla w ub roku, moze teraz ruszy

derenie jeszcze wygladaja jak suche, dopiero calkiem z bliska widac ze zaczynaja wyłazic listki
troszke zazielenily sie jasminowce
amonogawa podobnie jak tulipanowiec, ale widac juz z bliska pączki
23.04.2014

24.04.2014

juz prawie maj, naprawde nie wiem kiedy te rośliny zdazą urosnąc i zakwitnąc....zaraz bedzie jesien
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:58, 23 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Już to proso nieaktualne Aniu, nie szukaj...dziewczyny mi koncepcje wywróciły do góry nogami...prosa w tej nowej nie ma

Nie szukałam tego prosa z braku czasu, a prosa u siebie nie mam.. moje cunings w takim samym stadium jak Twoje..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:57, 23 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Słów brakuje jak pięknie!

Grembosiu, serdecznie dziękuję

tu mam foto buczka, taki jak mój, ale kiedy taki urośnie!! jak one tak wolno rosną!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:56, 23 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Widziałam pełniki. Nie będzie im za sucho pod tą choinką? Nie wiem, jak Wy to robicie, że Wam pod drzewami samo rośnie? Mi też rośnie - ale nie to co powinno.

Jak będą marnieć to dostaną eksmisję... do lepszego Do tej pory też rosły pod berberysami i w innych dziwnych miejscach (teraz je zgrupowałam w jedną kupę).. i też nie miały łatwo..
Uwielbiam te słoneczka... i są wczesne Co też jest atutem..

Gdybym miała większy ogród to mogłabym ich mieć 20 razy tyle Te po lewej całe w pąkach.. byy w totalnym cieniu pod berberysami Tylko ja potrafię tak maltretować rośliny.. ALe maja pąków moc... będzei wściekle żółta rabata.. ale niestety znów pochmurno

One są przed choinką, która jest szczepiona i w formie kulistej.. i tak ja już będę przycinać by większa nie była.. i tak jej pozwoliłam sporo urosnąć..
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:50, 23 kwi 2014

Do góry
Bardzo proszę o radę. Co mam zrobić z tymi sosnami?.Trochę je ostatnio przycięłam i ogołociłam. Chciałam, żeby rosły jak bonsai, ale wydaje mi się , że ta pierwsza, ciemniejsza ma za duże przyrosty i jest ogólnie za potężna i ciężko będzie ją kształtować. Pod nimi chciałam posadzić hosty, więc muszę się teraz zdecydować czy mam ją może stąd wykopać teraz, tak żeby nie wykopywać jak już coś pod nią posadzę. Ta druga sosna, jaśniejsza jest bardziej wiotka i delikatniejsza. Wydaje mi się , że mogę ją tu zostawić i łatwiej mi będzie ją ujarzmić. Proszę może ktoś mi coś poradzi. I ewentualnie co zamiast tej sosny mogę tu posadzić tak ,zeby można było pod tym czymś posadzić hosty.

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 10:46, 23 kwi 2014

Do góry
Agatan24 napisał(a)

Witam.
Bukszpany nie mają żółtych listków, tylko są zeschnięte i zaczynają zasychać od końcówek.

Masz dwa powody tego stanu, albo błędy w uprawie i brak składników pokarmowych, te listki już nie odzyskają zdrowego wyglądu i żeby w razie czego nie rozprzestrzeniać choroby (jeśli to choroba) - oberwij je, Moja rada miała jakiś sens, nie ma cudów, że oprysk naprawi już uschnięte listki, chyba nie chcesz aby bukszpan wyglądał na obeschniętego??

Dlatego tak jak pisałam wcześniej, oberwij te listki. Następnie opryskaj Topsinem i podlej Topsinem, Za tydzień podlej Florovitem w płynie (rozcieńczonym jak podano na opakowaniu). Młode listki wyglądają zdrowo, a więc pozbądź się brzydkich, by nie szpeciły rośliny

1- wg mnie przemarzły albo słońce przypaliło młode delikatne listki.
2 - albo niedobór mikroelementów, albo choroba grzybowa.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:42, 23 kwi 2014

Do góry
zakwitly rowniez 2 z moich 7 rododendronow
winterpurpur

i nie wiem...moze cunningham's white ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:41, 23 kwi 2014

Do góry
A to przyszło rano i muszę lecieć posadzić
są tu Nelly Moser, Ville de Lyon i Niobe
I druga, nastapiła pomyłka z winy sprzedawcy, która została od razu naprawiona, porządna firma
są tu miodunka Raspberry Splash i sasanki Pinwheel Blue Violet, Alba Anemone i Pinwheel Dark Red Shades za to nie zapłaciłam ani grosza
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:38, 23 kwi 2014

Do góry
Czy ktoś zna i miał kiedyś takie begonie? jak one rosną? czy są to później ładne duże rośliny?. Pani, która mi je sprzedawała mówiła, że bardzo ładnie się rozrastają. Ciekawa jestem czy to prawda.

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:34, 23 kwi 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:32, 23 kwi 2014

Do góry
Tu trochę ogólnego widoku na rabaty

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:29, 23 kwi 2014

Do góry

i brzózka
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:28, 23 kwi 2014

Do góry

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:28, 23 kwi 2014

Do góry
Dom od momentu ukonczenia budowy zaczyna niszczec, a ogrod piekniec i rozkwitac i mam nadzieje ze to drugie sie sprawdzi w 100%

A wiec witam wszystkich serdecznie

Ogrodka jeszcze nie mam, bo caly czas walczę z trawnikiem.... a wlasciwie z chwastami o trawnik
i mam nadzieje ze w koncu sie uda i ze troszke sie zazieleni i ze nie bedzie juz widac zoltego piachu i gliny

Poza terenem gdzie mam nadzieje bedzie zielona trawka, wydzielilam juz w ubieglum roku kilka grzadek
i usiluje sadzic rozne rzeczy....sadze i przesadzam....tak to jest jak brak koncepcji

Ale ciezko u mnie z wyobraznią, dopoki nie zobacze to nie wiem czy pasuje

oprocz grządki po zewnetrznej, mam 4 grzadki na niewielkim podwyzszeniu, poki co ramy zbite z desek i zastanawiam sie czym je oblozyc

poza tym planuje jeszcze ze 2 warzywniaczki

W listopadzie na grzadce prz planowanym tarasie posadzilam 160 cebul
I bardzo sie ciesze ze wszystko wyroslo
ale zupelnie nie znam nazw odmian

Może niedoskonały ale..... 10:27, 23 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Ależ kwitnąco.
A ja jakoś nie mogę się przekonać do miodunek, mam ich sporo w starym ogrodzie i mogłabym je przesadzić do nowego, ale te moje jakieś takie nieciekawe...

Grembosiu,to są pierwsze kwiaty w ogrodzie .U mnie w takim nieuporządkowanym one pasują

Trochę tulipanów

migdałek

biało

zielono

prawie fioletowo

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:26, 23 kwi 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:24, 23 kwi 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:23, 23 kwi 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:22, 23 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Kształt taki sam, ale struktura na liściu jednak inna - moje są gładkie. Gosia, ja tak na czuja zgaduję, że to jest jednak podobne do tatarskiego, bez "dodatku" Ginnala, ale czy tak jest na pewno, nie wiem. W tych opisach było też, że tatarski to nieduże drzewo, a tatarski ginnala to krzew, może dlatego ja mam wielopniowy. Co o tym myślisz? Konsultowałaś z kimś kto się zna?

Te kłosownice masz BOSKIE!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:22, 23 kwi 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies